1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Amigo’s geselecteerd voor Tous Ecrans

    Amigo’s geselecteerd voor Tous Ecrans

    Datum: 22/10/2016

    Van 4 tot 12 november vindt in Genève het International Film Festival Tous Ecrans plaats. Dit festival belicht zowel langspeelfilms, als videoclips en tv-series. In deze laatste sectie is er een officieel competitiegedeelte en een onderdeel ‘buiten competitie’.

    Voor de officiële competitie werd de Vlaamse serie Amigo’s geselecteerd. De serie was eerder te zien op Telenet en volgt binnenkort ook op VTM.
    De 10-delige reeks geregisseerd door Hendrik Moonen en Kadir Balci, brengt het verhaal van vijf ex-gedetineerden die een pact sluiten om samen een restaurant te runnen en voortaan op een eerlijke manier hun kost te verdienen. Maar ze ontdekken al gauw dat het rechte pad bezaaid ligt met hindernissen en het verleden niet zomaar begraven kan worden.
    De hoofdrollen worden gespeeld door Jurgen Delnaet (Aanrijding In Moscou), Johny Voners (F.C. De Kampioenen), Wouter Hendrickx (Cordon, Witse), Mathieu Sys (De Ridder), Sahin Avci (Voor Wat Hoort Wat) en Ruth Becquaert (Clan). Amigo’s was eerder ook al te zien op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz en SeriesFest in de Verenigde Staten.

    Andere series die ook geselecteerd werden voor de competitie zijn o.a. Camping, de nieuwe serie van Julia – Nighty Night – Davis; Splitting Up Together (Bedre Skilt End Aldrig), de Deense serie die bij ons op DVD uitkomt op 18 november; The Girlfriend Experience, de bejubelde Amerikaanse serie van Steven Soderbergh en de schitterende HBO-serie The Night Of, bij ons te zien op PRIME.

    Buiten competitie kun je ook gaan kijken naar afleveringen van Better Things, Flowers, de langverwachte Frans/Zweedse coproductie Jour Polaire (Midnight Sun), winnaar van de Publieksprijs op Series Mania en van de scenaristen die het verhaal leverden voor The Bridge/Bron, NSU German History X (Mitten In Deutschland: NSU) dat eveneens te zien is op PRIME, Roadies van Cameron Crowe, Son Of Zorn, een comedyserie die live-action combineert met animatie, The Night Manager en The Young Pope.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems