1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Binnenkort op BBC First: The Collection

    Binnenkort op BBC First: The Collection

    Datum: 22/10/2016

    Vanaf 6 november start op BBC First The Collection, een achtdelige serie over de wereld van haute couture, vol met geheimen en leugens.

    In 1947 herrijst in het naoorlogse Parijs een mode-imperium. Het modehuis “Sabine” wordt gerund door twee totaal verschillende broers. Paul Sabine, enorm charmant en meedogenloos, runt het bedrijf. Zijn jongere broer Claude, roekeloos en hedonistisch, luidt met zijn vernieuwende visie een nieuw tijdperk in haute couture in. Maar achter de glamour en het succes schuilen diepe geheimen die de familie uit elkaar dreigen te drijven. Paul en Claude overleefden de oorlog, maar ten koste van wat? Een andere strijd ligt op de loer. Deze keer is het broer tegen broer, echtgenoot tegen echtgenote, protegé tegen mentor.

    The Collection is verfijnd en eigentijds en toont de keerzijde van succes. Het verhaal speelt zich af in een cruciale periode uit de Franse geschiedenis wanneer mode zorgt voor transformatie en uitvindingen. In de rolverdeling zien we Richard Coyle (Coupling, The Fall), Mamie Gummer (zus van Grace en dochter van Meryl Streep, te zien in o.a. Manhattan, The Good Wife, Rickie And The Flash), Tom Riley (Da Vinci’s Demons) en Irène Jacob (La Double Vie De Véronique, Trois Couleurs: Rouge).
    De bedenker achter deze serie is Oliver Goldstick, scenarist en uitvoerend producent van o.a. Pretty Little Liars en Lipstick Jungle.

    The Collection gaat op zondag 6 november om 21.00 uur in première op BBC First met een dubbele aflevering.

    Kijk hier naar de trailer

  • Naar het overzicht van nieuwsitems