1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Binnenkort op BBC One: Rellik

    Binnenkort op BBC One: Rellik

    Datum: 2/09/2017

    Op 11 september start BBC One met Rellik, een coproductie met Cinemax, dochtermaatschappij van HBO.

    De titel 'Rellik' – ‘killer’ achterstevoren geschreven – hint naar de atypische verhaallijn van de reeks die zes afleveringen telt. Zo wordt de moordenaar al meteen in de eerste aflevering gevat, terwijl de daaropvolgende episodes teruggaan in de tijd en focussen op de klopjacht, de moord zelf en uiteindelijk ook de dader. Spilfiguur in het verhaal is de enigmatische Gabriel Markham, een inspecteur van de Londense Metropolitan Police die zich zowel fysisch als psychisch volledig op het onderzoek naar de dader stort. Hij wordt daarin bijgestaan door de scherpzinnige inspecteur Elaine. Het verhaal werd geschreven door Jack en Harry Williams, de scenaristen van de succesvolle, met Vlaanderen gecoproduceerde reeks The Missing.

    Richard Dormer (Game Of Thrones, Fortitude) speelt de rol van Markham, terwijl Jodi Balfour (The Crown, Quarry) te zien is als zijn partner Elaine. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor o.a. Paterson Joseph (The Beach), Paul Rhys (Borgia), Michael Shaeffer (Star Wars: Rogue One) en Lærke Winther (Dicte).

    Deze aparte serie heeft ook een beetje een Vlaams karakter want Hans Herbots regisseerde twee afleveringen. Sam Miller, de Britse regisseur die eerder al tekende voor afleveringen van series als Hotel Babylon, Spooks, Black Sails, Fortitude en het voor een Emmy genomineerde Luther, neemt de andere vier voor zijn rekening. Eerder regisseerde Herbots ook al twee afleveringen van de Britse serie Riviera die onlangs te zien was op Eén.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems