1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 9/06/2016

    Monica Bellucci (die we laatst aan het werk zagen in SPECTRE) (foto links) krijgt een gastrol in het derde seizoen van Mozart In The Jungle, de serie waarvan het eerste seizoen bij ons werd uitgezonden op Canvas.
    Bellucci zal de rol spelen van Alessandra, een iconische operadiva die intens gaat samenwerken met Rodrigo. Na jaren van het podium te zijn verdwenen, engageert ze Rodrigo om haar comeback te dirigeren. Mozart In The Jungle won dit jaar de Golden Globe voor ‘beste televisieserie, komedie of musical’ en met Gaël Garcia Bernal die voor ‘beste acteur in een komedie of musical’. De opnames van het derde seizoen zijn ondertussen gestart.

    Rupert Grint (Harry Potter), Nick Frost (Hot Fuzz, Shaun Of The Dead) en Don Johnson (Miami Vice) gaan voor Sky Atlantic samenspelen in de nieuwe comedyserie Sick Note. Grint die we kennen als Ron Weasley uit Harry Potter speelt Daniel Glass, een jongeman voor wie het allemaal een beetje tegenzit: een rotvervelende job en een net stukgelopen relatie. Bovendien stelt Dr. Ian Gennis (Frost) slokdarmkanker bij hem vast. Maar vreemd genoeg verandert het leven voor Daniel van zodra de diagnose bekend wordt: iedereen is vriendelijk en benadert hem op een andere manier. Dan ontdekt Glennis dat hij een foutje maakte. Samen met Daniel gaat hij extreem ver om hun geheim bewaard te houden.

    Samantha Morton (Minority Report, The Last Panthers) en Jessica Brown Findlay (Downton Abbey, Winter’s Tale) gaan de hoofdrollen spelen in Harlots, een achtdelige serie over concurrerende bordelen in het 18de eeuwse Londen.
    Het hoofdpersonage Margaret Wells heeft het moeilijk om haar rol als moeder en bordeelhoudster met elkaar te verenigen. De situatie wordt bovendien bemoeilijkt als ze concurrentie krijgt van het bordeel dat geleid wordt door Lydia Quigley (gespeeld door Lesley Manville uit River en Fleming). Maar Margaret vecht terug ook al is dat ten koste van haar gezin.
    Het scenario is van de hand van Moira Buffini, de scenariste van Byzantium, Tamara Drewe en Jane Eyre. Opnames starten binnenkort.

    Freddie Stroma (zie foto midden), die we kennen als Cormac McLaggen uit Harry Potter, gaat opnieuw ‘bachelor’ Adam Cromwell spelen in het tweede seizoen van UnREAL, de Amerikaanse serie die een kijkje neemt achter de schermen van een reality show à la Bachelor. Vanaf wanneer hij te zien zal zijn is nog niet bekend. Wat wel geweten is, is dat het tweede seizoen opnieuw zal opgebouwd worden rond producente Rachel die een collega zal ontmoeten die alle eigenschappen bezit van wat voor Rachel de ideale man moet zijn. Het tweede seizoen is in de VS gestart op 6 juni

    Matrix-actrice Carrie-Anne Moss die we in Jessica Jones aan het werk zagen als de New Yorkse advocate Jeri Hogarth, gaat nu dezelfde rol spelen in Iron Fist, nadat ze eerder ook al de overstap gemaakt had naar Daredevil. Marvel Television onderstreepte dat Hogarth in de comics een erg belangrijke rol speelde in het leven van Danny – Iron Fist – Rand, dus was het logisch om haar ook in de serie in te plannen. Bovendien is zij een voor de fans een erg geliefd personage.

    Amanda Peet (zie foto rechts), bekend van Togetherness, gaat aan de zijde van Hank Azaria (Ray Donovan), de vrouwelijke hoofdrol spelen in Brockmire. Azaria speelt de rol van een omroeper bij een eerste klas baseballteam. Wanneer hij publiek vernederd wordt door zijn overspelige vrouw, besluit hij ermee te stoppen. Tien jaar later neemt hij zijn oude passie weer op bij een kleine baseballploeg in een godvergeten stadje. Peet speelt de rol van Jules, de eigenzinnige eigenares van een baseballteam dat het moeilijk heeft om te overleven.

    Jack O'Connell, die we kennen van Starred Up en de Angelina Jolie-film Unbroken, krijgt de hoofdrol in Godless, de door Steven Soderbergh geproduceerde westernserie, die geschreven werd door Scott Frank, de scenarist van o.a. Assasssin’s Creed en The Wolverine. O’Connell speelt de rol van Roy Goode, een wees die op de vlucht is voor zijn voormalige mentor die hij bestolen heeft.

    Joel Kinnaman (The Killing, Robocop, House Of Cards) gaat de hoofdrol spelen in Altered Carbon, een sf-serie die geschreven en geproduceerd wordt door Laeta Kalogridis, de scenarist en producent van Shutter Island die ook Avatar produceerde. Altered Carbon is gebaseerd op het boek uit 2002 van Richard Morgan en speelt zich af in de 25ste eeuw waar het geheugen van de mens gedigitaliseerd is zodat zee en fysieke dood kunnen overleven. Kovacs heeft 500 jaar opgesloten gezeten en krijgt nu de kans een nieuw leven te beginnen op voorwaarde dat hij op zoek gaat naar de moordenaar van een invloedrijke aristocraat. Game of Thrones' Miguel Sapochnik zal de pilootaflevering regisseren.







  • Naar het overzicht van nieuwsitems