1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 1/03/2017

    In het vierde seizoen van American Crime Story draait alles rond Monica Lewinsky en klokkenluidster Linda Tripp. De familie Clinton zal beperkt te zien zijn. Eén actrice werd al vastgelegd: Sarah Paulson, Emmy-winnaar voor The People vs OJ Simpson, het eerste seizoen van de anthologieserie. Zij zal de rol spelen van Linda Tripp. Voor de rol van Monica Lewinsky wordt een onbekende actrice gekozen.

    Michael C. Hall (Dexter) en Jodi Balfour (Quarry) gaan John en Jackie Kennedy spelen in het tweede seizoen van The Crown, dat in november terugkeert op Netflix. Matthew Goode (Match Point, Downton Abbey) zal te zien als Antony Armstrong-Jones, beter bekend als society fotograaf Lord Snowdon.
    Het tweede seizoen waarin ook Claire Foy and Matt Smith voor een laatste keer aantreden, begint met de illegale oorlog in Egypte en eindigt met het ontslag van eerste minister Harold McMillan. Het tweede seizoen zal de focus leggen op de mannen in het leven van de Koningin: haar echtgenoot Prins Philip en haar oudste zoon Prins Charles.

    De aantrekkelijke Caitlin Fitzgerald die we aan het werk kunnen zien in Masters Of Sex en het laatste seizoen van Rectify, wordt in het derde seizoen van UnReal de fel begeerde vrijgezel Serena, die in de reality show ‘Everlasting’ het hoofd van de mannelijke kandidaten op hol moet brengen. Daarbij zal ze echter ook rekening moeten houden met producenten Rachel Goldberg (Shiri Appleby) en Quinn King (Constance Zimmer) die er alles aan doen om hoge kijkcijfers te halen. Het tweede seizoen van deze ‘guilty pleasure’ is momenteel te zien op FOX.

    Sheridan Smith die we kennen van Cilla en The Moorside gaat de hoofdrol spelen in Clean Break, een nieuwe Britse zesdelige serie over een alledaagse huisvrouw die Sam heet. Zij is een toegewijde en liefdevolle huismoeder die haar kost verdient als kuisvrouw. Door haar online gokverslaving dreigt ze haar twee dochters kwijt te raken. Wanneer ze merkt dat ze in het bezit kan komen van lucratieve beursinformatie, waagt ze zich aan het illegaal verhandelen van aandelen met voorkennis. De producent van deze serie tekende in het verleden voor o.a. Utopia, Broadchurch en River.

    Tahar Rahim uit Le Prophète en de serie The Last Panthers gaat een van de twee hoofdrollen spelen in The Looming Tower, een prestigieuze serie die geproduceerd wordt door o.a. Dan Futterman (Foxcatcher) en Alex Gibney, de documentairefilmmaker die een Oscar en 5 Emmy’s won. De serie gaat over Bin Laden en Al-Qaeda en laat zien hoe de rivaliteit tussen de CIA en de FBI mogelijk de basis hebben gelegd voor 9/11. Rahim speelt de rol van een jonge, Arabische FBI-agent. Andere rollen zijn er voor Bill Camp (The Night Of) en Michael Stuhlbarg (A Serious Man, Boardwalk Empire, Fargo).

    De populariteit van tv-series is niet te stoppen. Daarom maakt ook Julia Roberts de overstap. De superster zal de hoofdrol spelen in de verfilming van ‘Today Will Be Different’, het boek van Maria Semple dat zich afspeelt in het tijdsbestek van één dag. Eleanor Flood, het hoofdpersonage uit het verhaal, hoopt op een perfecte namiddag, maar die gaat volledig de mist in als plots een reeks vreemde gebeurtenissen zich rondom haar voltrekken. De producent van deze miniserie is niemand minder dan Megan Ellison, de dame die ook verantwoordelijk was voor bioscooptoppers als Her, Foxcatcher, Zero Dark Thirty, American Hustle en The Master.

    Een andere 'bioscoopactrice' die haar voetstappen gaat zetten in de wereld van tv-series is Jessica Chastain. Haar nieuwste project Mercury 13 sluit sterk aan bij de bioscoopfilm Hidden Figures en vertelt het verhaal van een andere groep vrouwen die uit het zicht van de publieke opinie werd gehouden. Het betrof hier de 13 dappere vrouwen die ervan droomden om ooit astronaut te worden. Ze moesten dezelfde tests ondergaan als de mannen, maar het project werd afgevoerd omdat NASA weigerde zijn steun te geven, ondanks het verzoek aan President Kennedy. Het duurde tot in 1983 voor vrouwen in het ruimteprogramma werden toegelaten. Het scenario zal geschreven worden door Todd Komarnicki die het script schreef voor Sully.

    Nicole Kidman gaat wellicht de hoofdrol spelen in The Expatriates, de verfilming van het gelijknamige boek van Janice Y.K Lee.
    Het boek onderzoekt met veel humor en uiteraard ook drama, de gecompliceerde relaties tussen drie Amerikaanse vrouwen die proberen te overleven in Hong Kong.

    Annette Bening die we binnenkort aan het werk kunnen zien in 20th Century Women, gaat in Katrina: American Crime Story, het tweede seizoen van de serie bedacht door Ryan Murphy, Kathleen Blanco spelen, de gouverneur van Louisiana op het moment van de ramp veroorzaakt door orkaan Katrina.
    Het tweede seizoen zal zich focussen op het antwoord dat Amerika had op de alles verwoestende storm. Hoe Amerika het naliet hulp in te zetten en hoe ongelijk de toegediende zorg wel verliep. Maar volgens de makers wordt het in de eerste plaats een karakter gedreven serie. Het eerste seizoen The People v. O.J. Simpson: American Crime Story, was genomineerd voor 22 Emmy Awards en won er negen.

    Sarah Paulson en Evan Peters zijn de eerste twee acteurs die toegezegd hebben voor het zevende seizoen van American Horror Story, volgens bedenker Ryan Murphy, een “gewoon, modern, hedendaags verhaal”. In dit seizoen zullen we ook een aantal personages terugzien uit Freak Show.  Eerder werd ook bekend dat American Horror Story een achtste én negende seizoen krijgt. Dit is geen echte verrassing want algemeen wordt Roanoke, het zesde seizoen, aanzien als een van de betere seizoenen.

    Dakota Fanning, momenteel te zien in Brimstone, gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in The Alienist, de serie die wordt geregisseerd door ‘onze’ Jakob Verbruggen. The Alienist is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Caleb Carr. Het verhaal speelt zich af in New York City in 1896 en gaat over een reeks moorden op mannelijke prostituees. Het onderzoek wordt geleid door Dr. Laszlo Kreizler en journalist John Moore. Fanning speel de rol van Sara Howard, de jonge secretaresse die vastberaden is de eerste vrouwelijke detective te worden in New York City. De opnames starten eerstdaags in het Hongaarse Budapest.

    Katja Herbers, de Nederlandse actrice uit o.a. Divorce, is volop bezig met het uitbouwen van een buitenlandse carrière. Na rollen in Manhattan en binnenkort het derde seizoen van The Leftovers zullen we de Nederlandse binnen afzienbare tijd ook aan het werk zien in Manifesto, het FBI-misdaaddrama van Discovery Channel. Herbers zal de rol spelen van Linda, de echtgenote van David Kaczynski (Mark Duplass), de jongere broer van Ted – 'Unabomber' – Kaczynski (Paul Bettany). De serie focust zich op de radicale aanpak die FBI agent Jim “Fitz” Fitzgerald (Sam Worthington) gebruikte om de 'Unabomber' in te rekenen.
    Emmy winner Greg Yaitanes, de regisseur en producer van o.a. Quarry en Banshee, wordt showrunner en regisseur van alle afleveringen. De opnames gaan op 30 januari van start in Atlanta.

    Veteraan Gerald McRaney, die we kennen als Raymond Tusk uit House Of Cards en die momenteel ook te zien is in This Is Us, gaat in 24: Legacy, de rol spelen van Henry Donovan, de vader van Presidentskandidaat John Donovan (rol vertolkt door Jimmy Smits). Henry is een rijke oliemagnaat en een toegewijde vader die alles in het werk zal stellen om zijn zoon in het Witte Huis te krijgen. In de nieuwe 24 draait alles om een strijd tegen de klok om een terroristische aanslag op Amerika te voorkomen.

    Alexis Bledel, die we aan het werk kunnen zien in de nieuwe Gilmore Girls, krijgt een terugkerende rol in The Handmaid’s Tale, de serie die gebaseerd is op de bestseller van Margaret Atwood. Bledel vertolkt de rol van Ofglen, de kompaan van Offred, het personage gespeeld door Elisabeth Moss. Aanvankelijk is Bledels personage een brave volgelinge van het totalitaire regime in Gilead – waar de vrouw gezien wordt als eigendom van de staat – maar al vlug ontpopt ze zich tot een subversief iemand. De serie gaat op 26 april in première.

    Naast Ewan McGregor, Carrie Coon (The Leftovers) en Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) zullen in het nieuwe seizoen van Fargo nog meer grote namen meedoen. Zo is er vooreerst David Thewlis (Remus Lupin in de Harry Potter-films) en verder ook nog Scoot McNairy (Argo, Halt And Catch Fire, Killing Them Softly) en Michael Stuhlbarg (Doctor Strange, Boardwalk Empire).
    Het derde seizoen dat zich afspeelt in 2010, na de gebeurtenissen uit seizoen 1, zou opgenomen worden in januari, voor een uitzending later in het jaar.

    Romola Garai die schitterde in The Hour, is binnenkort te zien in Born To Kill, een nieuwe vierdelige thrillerserie van Channel 4. De hoofdpersonages zijn Jenny, een overbezorgde moeder, haar psychopathische zoon Sam, de charmante nieuwkomer Bill en zijn humeurige dochter Chrissy die al vlug een goed band opbouwt met Sam. De serie werd geschreven door de scenarist van Rillington Place en wordt gemaakt door de mensen die verantwoordelijk waren voor Line Of Duty. De vorige thrillerserie van Channel 4, National Treasure, scoorde uitstekend, zowel bij de pers als bij het publiek.

    Annie Wersching (Castle, The Vampire Diaries, Bosch) die we bij ons het best kennen als het (neergeschoten) lief van Jack Bauer in 24, krijgt een terugkerende rol in Timeless, de nieuwe serie van Eric Kripke (Supernatural) en Shawn Ryan (The Shield). Timless gaat over een trio dat doorheen de tijd reist om een tijdsmachine waarmee een crimineel de VS wil vernietigen door het verleden te wijzigen, te recupereren. Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door een van onze favoriete actrices, Abigail Spencer (Rectify). 
















    .




  • Naar het overzicht van nieuwsitems