1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 31/03/2017

    Kim Cattrall (Sex And The City) ziet een droom in vervulling gaan: ze wordt de President van Amerika… in het tweede seizoen van de Scandinavische serie Modus. In het eerste seizoen zagen we hoe psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met detective Ingvar Nymann een aantal choquerende misdaden moest oplossen. In dit nieuwe seizoen brengt de Amerikaanse President een staatsbezoek aan Zweden met alle onverwachte en catastrofale gevolgen van dien.

    Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) gaat de hoofdrol spelen in Melrose, een vijfdelige minserie gebaseerd op het personage Patrick Melrose uit de semi-autobiografische boeken van Edward St. Aubyn. In deze boeken wordt de high society voor het licht gehouden. We ontmoeten een aristocratische, maar grappige playboy die de horror van zijn ellendige jeugd die o.a. getekend was door seksueel misbruik, probeert te verwerken. Zijn vader was een zeer agressief persoon die hem constant sloeg, terwijl zijn moeder dit gedrag stilzwijgend door de vingers zag.
    De verhalen die voor televisie bewerkt zijn door David Nicholls (Far From the Madding Crowd), spelen zich af in het Zuiden van Frankrijk, New York en Engeland, tussen 1960 en het begin van de 21ste eeuw.

    Rachelle Lefevre
    (zie foto), de knappe roodharige uit Under The Dome, gaat aan de zijde van Jack Davenport (Pirates Of The Caribbean, Coupling, Smash) de vrouwelijke hoofdrol spelen in de pilot van Doomsday over de naweeën van 9/11 toen Amerika een geheime denktank in het leven riep om voor alle mogelijke rampen een oplossing te vinden. De denktank wordt echter opgedoekt totdat er plots een ramp uitbreekt die een kopij was van wat in het ‘doomsday’ boek stond. De Noor Joachim Rønning (Max Manus, Kon-Tiki) regisseert.

    Matthew Broderick
    (Ferris Bueller’s Day Off) speelt in het tweede seizoen van American Crime Story – dat nu officieel Katrina: American Horror Story heet – de rol van Michael D. Brown, directeur van FEMA (Federal Emergency Management Agency). Hij was verantwoordelijk voor de federale tussenkomst voor de ramp met orkaan Katrina, maar nam ontslag toen zijn controversiële aanpak in opspraak kwam.

    Demi Moore en Eva Longoria vervoegen de cast van het tweede deel van het derde seizoen van Empire. Longoria krijgt een gastrol als Charlotte Frost, de machtige directeur van de spelcommissie van Nevada. Moore heeft dan weer een terugkerende rol en zal te zien zijn in de finale als een erg ondernemende verpleegster met een mysterieus verleden die betrokken raakt bij de familie Lyon. Haar rol wordt vooral in seizoen 4 betekenisvol.

    Tim Robbins (The Brink) wordt de tegenspeler van Holly Hunter in de nieuwe serie van Alan Ball (Banshee, Six Feet Under, True Blood). De voorlopig titelloze tiendelige serie focust zich op een multiraciaal gezin bestaande uit een prof filosofie, zijn vrouw die advocate is, hun dochter en hun drie geadopteerde kinderen uit Somalië, Vietnam en Colombia. Het ogenschijnlijk perfecte gezin vertoont diepe barsten en tot overmaat van ramp begint een van de kinderen dingen te zien die anderen niet kunnen zien…
    De serie wil een tragikomische bezinning zijn over de gecompliceerde krachten die vandaag de dag in Amerika actief zijn.

    Kit Harrington, alias Jon Snow uit Game of Thrones, krijgt de hoofdrol in de driedelige historische BBC-serie Gunpowder. Zijn tegenspelers worden Liv Tyler (The Leftovers, Lord Of The Rings), Peter Mullan (Top Of The Lake) en Mark Gatiss (Sherlock). Het verhaal speelt zich af in 1605 en gaat over een groep provinciale Engelse katholieken die het plan bedacht hebben om het ‘House of Lords’ op te blazen en Koning James I te vermoorden zodat opnieuw een katholiek op de troon komt. De producent van deze veelbelovende serie, maakte eerder ook Utopia, River, Broadchurch, The Hour en recentelijk Apple Tree Yard.

    Iwan Rheon, die we kennen als de verschrikkelijke en sadistische Ramsay Bolton uit Game Of Thrones, gaat in de nieuwe Marvelserie Inhumans, de rol spelen van slechterik Maximus, the Mad. Maximus staat bekend als een intelligente en charmante Inhuman die erg toegewijd is aan het volk van Attilan, vooral aan zijn broer Black Bolt, de Koning. Maar die toewijding moet met een korrel zout worden genomen want Maximus heeft een ziekelijke drang om andere Inhumans te willen controleren. De rol van Black Bolt, de machtigste van alle Inhumans, wordt gespeeld door Anson Mount, de held uit Hell On Wheels. De serie gaat in de VS van start op 26 september.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems