1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 21/06/2017

    Look who’s back! Lindsay Lohan krijgt de vrouwelijke hoofdrol naast Harry Potter's Rupert Grint en Hot Fuzz's Nick Frost in het tweede seizoen van de comedyserie Sick Note (zie ook Castingnieuws), waarvan de opnames inmiddels gestart zijn.
    Lohan zal de rol spelen van Katerina West, de dochter van de baas van het hoofdpersonage Daniel Glass. Het eerste seizoen wordt in de herfst uitgezonden op Sky 1.

    Emmy-winnares Glenn Close (Damages) gaat voor Amazon in de pilootaflevering van Sea Oak de rol spelen van Aunt Bernie, een ongehuwde vrouw zonder kinderen die als zeer kwade zombie terugkeert uit de dood om zich te wreken op haar familie. De meermaals bekroonde Amerikaanse auteur George Sanders staat in voor het scenario.

    Nathan Fillion (Castle) en Tony Hale (Veep) zijn twee van de nieuwe acteurs die werden toegevoegd aan het tweede seizoen van Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events. Welke rollen zij zullen spelen wordt nog even geheim gehouden. De productie is gestart, maar over een uitzenddatum is nog niks bekend.

    Sandra Oh alias Dr. Cristina Yang uit Grey’s Anatomy, krijgt de hoofdrol in de serie Killing Eve, een dramatische thriller die geschreven werd door actrice Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Crashing). Het verhaal gaat over een psychopathische moordenares en de vrouw die haar achterna zit. Eve verveelt zich op haar job en droomt ervan spionne te zijn, Villanelle is een getalenteerde moordenares die houdt van het luxueuze leven dat haar job te bieden heeft. Wie Villanelle gaat spelen is nog niet bekend. De serie staat gepland voor 2018, maar of dit voor of na het tweede seizoen is van Fleabag, is nog niet duidelijk.

    Amy Brenneman uit The Leftovers gaat een van de hoofdrollen spelen in de pilot van The Get, de mogelijk nieuwe serie van 11.22.63 bedenker/showrunner Bridget Carpenter. De serie gaat over een team van internetjournalisten dat er alles aan doet om onrechtvaardigheden te publiceren. Hiervoor gebruiken ze vaak onconventionele middelen.

    Bobby Canavale, de we kennen van Boardwalk Empire, Vinyl en het tweede seizoen van Master Of None, krijgt een belangrijke rol in het derde seizoen van Mr. Robot dat verwacht wordt in oktober. Bovendien werd bevestigd dat BD Wong die Whiterose speelt, de transgender leider van de Dark Army, een terugkerende rol krijgt in dit derde seizoen.

    Sean Astin, bekend als Samwise ‘Sam’ Gamgee uit de Lord Of The Rings-trilogie, speelt mee in The Alienist, een thriller die zich afspeelt in New York in 1896. Astin speelt de rol van Theodore Roosevelt, de toekomstige President van Amerika die toentertijd politiecommissaris was. Jakob Verbruggen regisseert en is een van de producenten. De hoofdrollen worden gespeeld door Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning.

    Een serie die op papier top lijkt is The Looming Tower. Zeg nu zelf: Jeff Daniels (The Newsroom), Tahir Rahim (The Last Panthers) en Peter Sarsgaard (The Killing) als acteurs, Dan Futterman (Foxcatcher) als een van de scenaristen, Oscarwinnaar Alex Gibney als een van de producenten en een scenario dat gebaseerd is op het met een Pulitzer Prijs bekroonde boek ‘The Looming Tower: Al-Qaeda and the Road to 9/11’ van Lawrence Wright.
    Dat het onderwerp zeker voor de nodige controversen zal zorgen staat als een paal boven water, want de serie gaat ervan uit dat de rivaliteit tussen de CIA en de FBI wel eens de aanleiding zou kunnen geweest zijn voor 9/11 en de oorlog in Irak.

    Na een afwezigheid van bijna 40 jaar keer Mr. Fawlty Towers himself terug naar de BBC voor de nieuwe sitcom Edith. Hierin volgen we Edith, weduwe, maar ook al lang het voorwerp van de affectie van haar ex-vriendje Phil. Wanneer Roger, de zoon van Edith plots weer opduikt, is die vastberaden om een stok te steken in het romantische wiel van Phil en Edith. De rol van Edith wordt gepseeld door Alison Steadman met wie John Cleese te zien was in Clockwise. Jason Watkins (Being Human) vertolkt de rol van Rob.

    John Leguizamo, die recentelijk te zien was in het derde seizoen van Bloodline, krijgt een van een hoofdrollen in de Amerikaanse remake van de Vlaamse serie Salamander. Leguizamo speelt de rol van David Vargas, een ex-flik die goed bevriend is met het hoofdpersonage Ethan, een briljante ingenieur die samen met een sceptische psychiater op zoek gaat naar een mysterieuze dief die 66 kluizen, die toehoorden aan de elite van de maatschappij, leegroofde.

    Anson Mount, die de hoofdrol vertolkte in Hell On Wheels, zal in de Marvel-serie Inhumans de rol vertolken van Black Bolt, de machtigste van alle ‘inhumans’ die alleen al met zijn stem hele volkeren kan vernietigen. Met Iwan Rheon (Ramsay Bolton uit Game Of Thrones) krijgt hij alvast een waardige tegenstander (zie ook Castingnieuws)

    Patricia Clarkson die te zien is in het vijfde seizoen van House Of Cards, krijgt een belangrijke rol in Sharp Objects, de nieuwe HBO-serie waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Amy Adams. Clarkson speelt het hoofd van de locale high society en moeder van het hoofdpersonage Camille Preaker, een journaliste met een verleden in de psychiatrie. Jean-Marc Vallée van Big Little Lies, regisseert alle acht afleveringen.

    Angela Bassett en Ryan Murphy lijken het goed met elkaar te vinden. Na rollen in de American Horror Story-seizoenen Freak Show, Coven en Roanoke, zal ze nu een belangrijke rol spelen in 911, een nieuwe dertiendelige serie van Ryan Murphy die zich zou afspelen in de wereld van de 911-operatoren. Bassett zou de serie ook mee produceren.

    Oscarwinnares Hilary Swank (Million Dollar Babby, Boys Don’t Cry) zal in Trust, de tiendelige serie van Danny Boyle (Slumdog Millionaire) over de kidnapping van John Paul Getty in 1973, de rol spelen van moeder Gail Getty. Als het goed is zouden de opnames inmiddels gestart zijn in Londen en Rome, voor uitzending in de VS in januari. De rol van de schandalig rijke grootvader J. Paul Getty wordt gespeeld door de fantastische Donald Sutherland (MASH, The Dirty Dozen, Don’t Look Now, Ordinary People)

    Naast J.K. Simmons (Whiplash), Olivia Williams (Manhattan), Ulrich Thomson (Banshee) en Richard Shiff (Ballers, The West Wing) zal ook Jacqueline Bisset (recentelijk nog te zien in L’Amant Double) een rol spelen in Counterpart, een spionagethriller, waarvan de eerste twee afleveringen geregisseerd worden door Morten Tyldum (The Imitation Game) (zie ook Oscarwinnaar kiest voor sf-serie). Bisset speelt de rol van Lydia Burton, de moeder van Emily, een van de hoofdpersonages. Burton maakte vroeger deel uit van het Britse gouvernement.

    Mark Strong (Grimsby, Low Winter Sun, Kingsmen: The Secret Service) speelt de hoofdrol in de spy-thriller Deep State, een achtdelige serie die zich afspeelt in het VK, de VS, Iran, Libanon en Frankrijk. Strong speelt Max Easton, een man die gevangen zit tussen zijn verleden en het heden. Hij is een gewezen spion die andermaal het spel moet spelen om de dood van zijn zoon te wreken. Maar al vlug ontdekt Max dat hij het middelpunt is van iets veel omvangrijker. Robert Connolly, de regisseur van het schitterende The Slap zal de eerste vier afleveringen regisseren. De opnames zijn vorige maand gestart.

    Carey Mulligan, die we kennen als de love interest van Matthias Schoenaerts in Far From The Madding Crowd, speelt een detective in de nieuwe thriller van BBC Two, Collateral. Haar tegenspelers worden onder meer Billie Piper (Penny Dreadful), John Simm (The Catch, Intruders) en Nicola Walker (Lanst Tango In Halifax, River, Unforgottten). Het verhaal, geschreven door David Hare (The Hours, The Reader), speelt zich af over een periode van vier dagen, precies de periode die het onderzoek naar de dood van een pizzajongen nodig heeft.

    Kristofer Hivju (Kristofer wie?) speelt een dubbelrol in de nieuwe Noorse serie Twin. Erik en Adam zijn een identieke eeneiige tweeling. Wanneer ze elkaar na 15 opnieuw ontmoeten, ontstaat er een handgemeen waarbij Ingrid, de vrouw van Adam, Erik toevallig om het leven brengt. Om te voorkomen dat zijn vrouw gearresteerd wordt en om Eriks gezin te redden, besluit Adam de identiteit van Erik over te nemen. O ja, Kristofer Hivju is de imposante roodharige Tormund, lid van de Wildings, in Game Of Thrones.

    Timothy Hutton (American Crime) krijgt een terugkerende gastrol in Tom Clancy’s Jack Ryan, de serie die gebaseerd is op het bekende personage uit de bioscoopfilms The Hunt For Red October, Patriot Games en Clear And Present Danger.
    Hutton speelt de rol van Singer, de ‘Deputy Director of Operations’.

    Wie herinnert zich Steve Guttenberg nog? Inderdaad, de goedlachse Sgt. Carey Mahoney uit de Police Academy-films. Na enkele andere toppers werd het daarna nagenoeg volledig stil rond Guttenberg. Verrassend is dan ook dat we hem opnieuw aan het werk zullen zien aan de zijde van Dwayne Johsnon in het derde seizoen van Ballers dat vanaf juli bij ons te zien is op Telenet. Guttenberg speel de rol van Wayne Hastings Jr, een miljardair uit Las Vegas, die stinkend rijk werd met vastgoed en casino’s.

    Ryan Murphy heeft ondertussen twee grote namen aan American Crime Story: Versace toegevoegd: Penelope Cruz die de rol zal spelen Donatella Versace, de beroemde zus van Gianni en zanger Ricky Martin die in de huid kruipt van Antonio D’Amico, Versaces jarenlange partner. De rol van de modeontwerper zelf wordt vertolkt door Edgar Ramirez (The Girl On A Train, Joy). American Crime Story: Versace is te zien vanaf januari 2018 (zie ook American Crime Story wisselt z’n seizoenen


  • Naar het overzicht van nieuwsitems