1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 21/07/2017

    De Nederlandse Katja Herbers (Divorce) (zie foto) heeft duidelijk haar draai gevonden in Hollywood. Nadat ze een belangrijke rol wist te versieren in Manhattan, was ze ook te zien in The Americans en het laatste seizoen van The Leftovers.
    Inmiddels werd ook bekend dat Herbers de rol van Grace, een bezoekster, zal spelen in het tweede seizoen van Westworld. Verder zal ze ook de rol spelen van de echtgenote van Ted “Unabomber” Kaczynski (Paul Bettany) in Manhunt: Unabomber.

    Christina Hendricks
    uit Mad Men, vervangt Kathleen Rose Perkins in Good Girls dat omschreven wordt als een humoristisch drama dat het midden houdt tussen Thelma & Louise en Breaking Bad. Perkins speelde de hoofdrol in de pilot. De serie werd bedacht door Jenna Bans, de scenariste/producente van o.a. Grey’s Anatomy, Scandal en vooral Desperate Housewives.
    Het verhaal gaat over drie huisvrouwen die het beu zijn om telkens weer alle eindjes aan elkaar te moeten knopen. Ze besluiten met kinderpistolen een lokale supermarkt te overvallen. Maar wanneer een van hen ontmaskerd wordt en de buit veel groter is dan gedacht, beseffen ze dat ontsnappen niet zo makkelijk zal zijn, om niet te zeggen onmogelijk. De drie huismoeders worden gespeeld door Christina Hendricks, Retta (Parks And Recreation) en Mae Whitman (Parenthood, Arrested Developement).

    Olivia Munn, de knappe brunette uit The Newsroom, krijgt een belangrijke rol in het tweede seizoen van het Navy SEAL drama Six. De serie van History volgt het Navy SEAL’s team Six dat een Taliban leider moeten uitschakelen in Afghanistan. Munn zal Gina spelen, een intelligente en meedogenloze CIA operations officer.

    Freida Pinto die we ontdekten in Slumdog Millionaire en die o.a. te zien is in de nieuwe miniserie Guerilla, krijgt een vaste rol in het derde seizoen van The Path, de serie met Hugh Dancy (Hannibal) en Aaron Paul (Breaking Bad). Pinto zal de rol spelen van Vera, een verslaggeefster die het hoofdpersonage Eddie (Paul) in een relatie dwingt omdat ze haar eigen, geheime agenda heeft.

    De Franse Nathalie Baye zal binnenkort te zien zijn in Nox, een zesdelige Franse thrillerserie die bedacht werd door Fred Cavayé, de man die o.a. Pour Elle schreef, dat met The Next Three Days een Amerikaanse remake kreeg.
    Baye speelt een ex-flik die met pensioen is. Wanneer haar dochter plots verdwijnt in de onderwereld van Parijs, is ze ervan overtuigd dat alleen zij haar dochter kan terugvinden. Maar daarvoor moet ze eerst trachten samen te werken met Raphaël, de voormalige partner van haar dochter. Naast Baye zien we ook nog Maïwenn (Polisse), Valérie Donzelli (Saint Laurent , La Guerre Est Déclarée), Malik Zidi (La Marche) en Noémie Lvovsky (L'Apollonide).

    Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) en Hugo Weaving (The Matrix trilogie) krijgen hoofdrollen aan de zijde van Benedict Cumberbatch in de vijfdelige miniserie Patrick Melrose (aka Melrose). Edward Berger (Deutschland 83) zal regisseren.
    De serie hekelt de Britse high society en vertelt de verschrikkelijke odyssee die Patrick Melrose heeft moeten afleggen: van zijn zwaar traumatische jeugd over z’n drugsmisbruik als jongvolwassene tot zijn herstel. Leigh en Weaving spelen de ouders, Anna Madeley (The Crown) z’n echtgenote. Leigh is binnenkort ook te zien in de serie Atypical.

    Melanie Lynskey (Togetherness) speelt de vrouwelijke hoofdrol in de psychologische horrorserie Castle Rock van J.J. Abrams en Stephen King. Haar personage heet Molly Strand, een jonge vrouw met een vreemde ziekte die als makelaar nauwelijks rond komt. Lynskey was recentelijk ook te zien in de Netflix-film I Don't Feel At Home In This World Anymore. Verder zie je aan de zijde van André Holland (The Knick) ook nog Sissy Spacek (Bloodline) en Jane Levy (Suburgatory). Holland speelt een advocaat die mensen verdedigt die de doodstraf hebben gekregen. Spacek speelt dan weer z’n pleegmoeder, een professor met pensioen wiens achteruitgaande geheugen de sleutel bevat voor het verontrustende verleden van Caslte Rock. Jane Levy tot slot, speelt de rol van een door de dood geobsedeerde historicus.

    Een van de Britse series waar we naar uitkijken is The Split, geschreven door Abi Morgan van The Hour, River en de bioscoopfilms Shame en Suffragette en geproduceerd door Jane Featherstone van Broadchurch, Utopia, River en Humans. Nu we ook de cast kennen, stijgt de adrenaline nog meer! De hoofdrol wordt gepeeld door Nicola Walker (River, Last Tango in Halifax, Unforgotten). Meera Syal (Dr. Strange), Stephen Mangan (Episodes), Fiona Button (Grantchester, Lip Service), Deborah Findlay (Jackie, The Lady In The Van), Annabel Scholey (Medici: Masters Of Florence, Inspector George Gently ) en de Nederlander Barry Atsma (Klem). De serie legt het hedendaagse huwelijk onder het vergrootglas en analyseert de gevolgen van scheiding, gezien door de ogen van de Defoe’s, een familie van vrouwelijke advocaten uit het hartje van Londen.

    Jack Davenport (Smash, Pirates Of The Caribbean), Michael Rapaport (Prison Break, Justified, Atypical), Lyndon Smith (Parenthood) en Cleopatra Coleman (Last Man On Earth) zullen te zien zijn aan de zijde van Jay Pharoah (Saturday Night Live) in de nieuwe Showtime comedyserie White Famous. Het bijzondere aan deze komedie is dat ze bedacht werd door het brein achter Californication en gebaseerd is op de real life ervaringen van acteur Jamie Foxx, die zelf te zien zal zijn in verschillende afleveringen. Verder zijn ook nog Natalie Zea (Justified, Californication, The Following) en Kendrick Sampson (How To Get Away With Murder, The Vampire Diaries) te zien in terugkerende rollen. Zea speelt Amy, een belangrijke agente die een expert is in het leiden van carrières. Sampson speelt een jonge en talentvolle Britse acteur die samen met het hoofdpersonage Floyd auditie doet voor dezelfde rol.

    Juliette Lewis die we recentelijk aan het werk konden zien in Secrets And Lies en Wayward Pines, maar die ons vooral zal bijblijven als de vriendin van Woody Harrelson in Naturn Born Killers, krijgt in het tweede seizoen van Graves de rol van Bailey Todd, een hard werkende music manager en producer die zich ontfermt over Samantha, de geestelijke muze van ex-President Graves.

    Olivia Cooke uit Bates Morel en Me And Earl And The Dead Girl, gaat voor ITV de hoofdrol spelen in een nieuwe versie van Vanity Fair, het klassieke boek van William Makepeace Thackeray. Cooke speelt Becky Sharp, een jonge vrouw die ten tijde van Napoleon alle middelen gebruikte om op te klimmen op de Britse high society ladder om uiteindelijk te belanden aan het hof van Koning George IV. De serie wordt geproduceerd door de makers van Victoria en Poldark en werd laatst verfilmd in 2004 met Reese Witherspoon in de hoofdrol. In 1998 maakte de BBC er een miniserie van. De zevendelige serie die te zien zal zijn in 2018, wordt opgenomen in Londen en Boedapest.

    Ryan Kwanten (True Blood, New Girl) gaat samen met Sean Bean (Broken, Game Of Thrones) de hoofdrol spelen in The Oath, een serie die geproduceerd wordt door Curtis ’50 Cent’ Jackson (Power). De tiendelige serie gaat over politiebendes en corrupte en geheime genootschappen waarin je nauwelijks binnenraakt.

    Jodie Comer uit The White Princess, Rillington Place, Thirteen en Doctor Foster is momenteel erg in vraag. Meer en meer hoofdrollen worden haar aangeboden. Haar nieuwste grote rol zal ze spelen in Killing Eve, de serie die geschreven wordt door Phoebe Waller-Bridge, waarin ze aan de zijde van Sandra Oh, de rol van slechterik zal spelen. Comer kruipt in de huid van Villanelle, een getalenteerde moordenares die van het luxueuze leven houdt dat haar job te bieden heeft.

    Cole Hauser (Transcendence, Olympus Has Fallen, A Good Day to Die Hard), Wes Bentley (Interstellar) en Kelly Reilly (True Detective, Bastille Day) zullen te zien zijn in de Kevin Costner-serie Yellowstone, geschreven en geproduceerd door Taylor Sheridan, de scenarist van Hell Or High Water en Sicario.
    Bentley speelt Jamie, de zoon van John Dutton (Kevin Costner), Reilly z’n dochter Beth, terwijl Hauser de rol speelt van Rip Wheeler, een harde en meedogenloze ruziezoeker die werkzaam is op de Yellowstone ranch.



  • Naar het overzicht van nieuwsitems