1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws (update)

    Castingnieuws (update)

    Datum: 3/03/2016

    Met de nieuwe pilots in het verschiet, valt er heel wat interessant castingnieuws te rapen. Hierbij een overzicht van de voornaamste en belangrijkste castings.

    Wat verwacht werd, is nu officieel: Sarah Michelle Gellar (Buffy, The Vampire Slayer) zal opnieuw Kathryn Mertieul spelen in de tv-serie die het vervolg moet worden op Cruel Intentions, de langspeelfilm uit 1999 die gebaseerd was op Les Liaisons Dangereuses.
    De serie speelt zich 15 jaar later af. Kathryn probeert controle te krijgen over Valmont International en waakt over tiener Bash Casey, de zoon die haar overleden broer Sebastian had samen met Annette Hargrove, het voorwerp van Kathryn’s pesterijen en manipulaties.
    De onbekende Sophina Brown, Taylor John Smith, Kate Levering, Nathalie Kelley en Samantha Logan zullen de andere rollen vertolken. Het team dat instond voor de bioscoopfilm, scenarist-regisseur Roger Kumble en producent Neal H. Moritz, neemt ook nu de honneurs waar.

    Jason Momoa die wereldbekend werd als Khal Drogo in Game Of Thrones en daarna ook schitterde in The Red Road, krijgt een belangrijke rol in Frontier, een western die hij maakt voor Netflix en die te zien zal zijn eind 2016. Het verhaal speelt zich af in de 18de eeuw en gaat over de “chaotische en gewelddadige gevechten voor de controle over de Noord-Amerikaanse pelsenhandel”.

    Jimmy Smits
    die we met veel plezier aan het werk zagen in Sons Of Anarchy en het derde seizoen van Dexter, zal de machtige senator John Donovan spelen in 24: Legacy, het vervolg in de 24-franchise met voor het eerst allemaal nieuwe acteurs. Andere namen die eerder werden vastgelegd, zijn: Corey Hawkins, Miranda Otto, Teddy Sears en Anna Diop.

    Elisabeth Shue (zie foto midden) die recentelijk het mooie weer maakt in CSI, gaat in Pitch de rol spelen van Amelia Slater, goeroe/image maker en beschermengel van Ginny, de eerste vrouwelijke pitcher in de major league. Haar tegenspelers worden Kylie Bunbury (Tut, Under The Dome) en Mark-Paul Gosselaar (CSI, NYPD Blue, Franklin & Bash). Veteraan Paris Barclay die meer dan 150 episodes regisseerde voor o.a. Sons Of Anarchy, In Treatment, NYPD Blue, ER, The West Wing, Lost, CSI, NCIS: Los Angeles, House, Glee, Smash en The Good Wife, zal de pilootaflevering regisseren.

    Een van onze favoriete actrices, Julianne Nicholson (Black Mass, Masters Of Sex, The Red Road) (zie foto links) gaat de hoofdrol spelen in de tiendelige serie Eyewitness, een remake van de Noorse crimeserie Øyevitne. In de serie volgen we twee jongens die in het bos getuige zijn van een schietpartij. Uit schrik voor de dader en het bekend worden van hun vriendschap, besluiten zij te zwijgen. Maar het gebeuren knaagt aan hun geweten en al vlug komen ze tot de vaststelling dat hetgeen ze zagen, niet ongezien mag blijven. Nicholson speelt de rol van Helen Torrance, een hot shot detective die haar job in de grootstad heeft verruild voor die in een kleinere stad en voor die van liefhebbende vrouw. Maar wanneer een gruwelijke misdaad plaatsgrijpt, komt alles van vroeger weer naar boven. Catherine Hardwicke (Twilight, Thirteen, Red Riding Hood) zal regisseren.

    Bill Paxton (Titanic, Edge Of Tomorrow, Nightcrawler) gaat in Training Day, de serie, een gelijkaardige rol spelen die Denzel Washington in 2001 een Oscar opleverde. Paxton speelt LAPD detective Frank Rourke die na al die jaren besloten heeft buiten de lijntjes te kleuren. Dat brengt hem lijnrecht tegenover zijn partner, een idealistische, jonge kerel die de wet wél respecteert. In de film werd deze rol ingevuld door Ethan Hawke. Wie officier Jake Hoyt zal spelen is nog niet bekend, maar het zal alleszins niet Ethan Hawke zijn want die heeft bedankt.

    Leuk nieuws voor de fans van The Leftovers: de 38-jarige Liv Tyler heeft in een interview met Digital Spy bevestigd dat ze opnieuw meespeelt in het derde en laatste seizoen van The Leftovers. Over haar rol als Meg Abbott en de afloop van de serie kon ze echter niks kwijt want bedenker Damon Lindelof houdt alles angstvallig geheim.

    Volgens Deadline gaat Demi Moore de hoofdrol spelen in de dramaserie 10 Days In The Valley, een project van Tassie Cameron, de drijvende kracht achter de serie Rookie Blue. 10 Days In The Valley gaat over Jane Sadler (Moore), een overwerkte schrijfster/moeder die bovendien verwikkeld is in een pijnlijke echtscheiding. Als haar 5-jarig dochtertje midden in de nacht van haar wordt afgenomen, zal ze alles in het werk moeten stellen om haar kind terug te krijgen.

    Wie dacht dat Anna Gunn, na dramatische rollen in Breaking Bad en Gracepoint, opnieuw zou kiezen voor een drama, moet zijn mening herzien. Gunn tekende zo net voor een rol in Chunk & Bean, een comedy waarin ze de rol speelt van Dr. Connie Dawson, een psychologe die ook de moeder is van Chunk. Zijn beste vriend is Bean. Enig probleem: de twee vrienden hebben erg uiteenlopende ouders.

    Amy Adams (Big Eyes, American Hustle, The Master) gaat de hoofdrol spelen in Gillian Flynn's tv-bewerking van haar eigen boek Sharp Objects. Volgens Variety komt Adams ook aan boord als uitvoerend producent. Adams speelt de rol van journaliste Camille Preaker. Na een kort verblijf in psychiatrie wordt ze naar haar geboortestad gestuurd om de moord op twee jonge meisjes te verslaan. Eenmaal ter plaatse, komt ze opnieuw in contact met haar halfzus en haar moeder waarvan ze totaal vervreemd is.
    Flynn werd bij ons bekend door de verfilming van haar boek 'Gone Girl'. Dallas Buyers Club’s regisseur Jean-Marc Vallée, die momenteel bezig is met die andere miniserie, Big Little Lies, voert de regie.

    Shawn Ryan (The Shield) heeft de mooie Abigail Spencer (Mad Men, Rectify, True Detective s2) (zie foto rechts) geselecteerd voor de vrouwelijke hoofdrol in Time, op papier een van de betere pilootafleveringen die momenteel op til staan. Ryan schreef het script met Eric Kripke van Supernatural. Het verhaal gaat over een trio dat terugreist in de tijd om een crimineel in te rekenen die het verloop en de structuur van de geschiedenis wil veranderen. Spencer speelt Lucy Preston, een briljante professor geschiedenis die door de overheid gerekruteerd wordt voor deze missie.

    Nog meer pilotnieuws: Kathryn Hahn, die de rabbijn speelde in Transparent, gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de nieuwe comedy die Jill Soloway (Transparent) gaat regisseren voor Amazon. Het verhaal van I Love Dick speelt zich af in de academische wereld van Marfa, Texas. Centraal staat het koppel Chris en Sylvere. Hun huwelijk staat op springen, maar er is nog één zaak die hen bindt: hun oncontroleerbare obsessie voor de afstotelijke, maar charismatische professor Dick.

    Jessica Paré (de vriendin van Don Draper in Mad Men) heeft een rol gekregen in de pilot The Interestings, een mogelijke serie gebaseerd op het boek van Meg Wolitzer. Het verhaal speelt zich af in 1974 en gaat over een groep vrienden die elkaar terugvindt tijdens een ‘art camp’. Lynne Greene en Richard Levine (Nip/Tuck) schreven het scenario dat in beeld wordt gebracht door Mike Newell (Four Weddings And A Funeral, Donnie Brasco). De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Lauren Ambrose uit Six Feet Under.

    Jason Patric die in 1987 doorbrak met The Lost Boys en daarna nog te zien was in o.a. Speed 2, Sleepers en Narc, gaat de hoofdrol spelen in het tweede seizoen van Wayward Pines. Hij zal de rol vertolken van Dr. Theo Yedlin, een vastberaden, gedreven arts wiens leiderscapaciteiten van onschatbare waarde zullen zijn voor de inwoners van Wayward Pines. Wie ook gaat meespelen in dit tweede seizoen is Djimon Hounsou (Furious 7, Gladiator, Blood Diamond). Hij speelt de rol van CJ Mitchum, een historicus die al jaren in Wayward Pines woont en die misschien de sleutel is tot het oplossen van de mysteries. Het verhaal pikt de draad op vlak na de schokkende gebeurtenissen uit seizoen 1. M. Night Shyamalan is andermaal uitvoerend producent.

    Het zesde seizoen van American Horror Story heeft zijn eerste acteur te pakken. Eigenlijk is het een actrice want Angela Bassett, die te zien was in de delen Coven, Freak Show en Hotel, heeft toegezegd om een rol te spelen in seizoen 6. Over de inhoud is er quasi niks geweten (buiten een paar geruchten), maar wat wel bekend is, is dat het zo goed als zeker te maken zal hebben met… dildo’s!

    In de remake van Lethal Weapon, die Charlie’s Angels-regisseur McG gaat regisseren, gaat Damon Wayans (The Last Boy Scout, Major Payne, Mo’ Money) de rol spelen van Roger Murtaugh, een rol die in de filmfranchise ingenomen werd door Danny Glover. Wie Martin Riggs (een rol onsterfelijk gemaakt door Mel Gibson) gaat spelen is nog niet bekend. In de serie verhuist Riggs na het verlies van vrouw en kind, naar Los Angeles voor een nieuwe start; Hij wordt er gekoppeld aan LAPD detective Murtaugh, die na een klein hartinfarct, zoveel mogelijk stress moet vermijden.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems