1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • De netwerkstudio’s zetten de hakbijl erin

    De netwerkstudio’s zetten de hakbijl erin

    Datum: 20/05/2017

    Momenteel zijn de studio’s bezig met hun programmatie voor het komende seizoen. Dat betekent zoveel als “welke series komen erbij?” en “welke schrappen we?” Dat het vorige seizoen van nieuwkomers geen goede lichting was mag blijken uit de talrijke eerste seizoenen die werden geschrapt.

    Zo schrapt CBS Pure Genius, Doubt en Training Day. Training Day had het ongeluk een van zijn hoofdrolspelers kwijt te spelen en dat woog zwaar door op de continuïteit van de serie. Na het overlijden van Bill Paxton stegen de kijkcijfers eventjes, maar dat was niet voldoende.
    Het gerechtsdrama Doubt met Katherine Heigl werd al na twee afleveringen afgevoerd. De serie schreef geschiedenis want het was de allereerste netwerkserie met een transgender personage, gespeeld door een transgender (Laverne Cox uit Orange Is The New Black). Het medische drama Pure Genius scoorde het laagst van al, met als gevolg géén tweede seizoen..

    ABC heeft Secrets & Lies en de comedyserie Dr. Ken gecanceld na twee seizoenen. Secrets & Lies dat gebaseerd was op de uitstekende Australische serie, overtrof de verwachtingen waardoor het verlengd werd met een tweede seizoen. Maar dit seizoen volgde pas anderhalf jaar later met als resultaat: de kijkcijfers zakten dramatisch zodat een stopzetting onvermijdelijk was. Dr. Ken, bedacht – en deels gebaseerd op zijn ervaringen als dokter – door hoofdrolspeler Ken Jeong, kende een analoog verhaal: verrassende resultaten tijdens het eerste seizoen, tegenvallende in het tweede seizoen.

    Andere series die door ABC werden stopgezet zijn: American Crime (te zien op Telenet), Time After Time, Notorious, Conviction en The Catch (eveneens te zien op Telenet). Opvallend is vooral de stopzetting van American Crime. De serie kreeg uitstekende recensies, maar had tegenvallende kijkcijfers. En als die slecht zijn, is het verdict onherroepelijk.

    Fox heeft van zijn kant Scream Queens, de serie van Ryan Murphy die binnenkort op Q2 wordt uitgezonden, na twee seizoenen afgevoerd. De reden hiervoor moet niet gezocht worden bij de kijkcijfers: Murphy vond dat hij zijn verhaal verteld had en dat een derde seizoen overbodig was. De horror/high school serie met Emma Roberts, Jamie Lee Curtis en Abigail Breslin in de hoofdrollen, deed het vooral goed ‘on demand’.

    De spinoff The Blacklist Redemption is geen lang leven beschoren, want na amper één seizoen wordt de serie door NBC afgevoerd. Redemption haalde een gemiddelde van 6 miljoen kijkers tegenover 9 miljoen voor The Blacklist over dezelfde periode.

    Een (alfabetisch) overzicht van de netwerkseries die werden stopgezet:

    2 Broke Girls (CBS)
    American Crime (ABC)
    American Gothic (CBS)
    APB (FOX)
    Aquarius (NBC)
    The Blacklist: Redemption (NBC)
    Bones (FOX)
    BrainDead (CBS)
    The Catch (ABC)
    Chicago Justice (NBC)
    Conviction (ABC)
    Criminal Minds: Beyond Borders (CBS)
    Doubt (CBS)
    Dr. Ken (ABC)
    Emerald City (NBC)
    Frequency (The CW)
    The Great Indoors (CBS)
    Grimm (NBC)
    Imaginary Mary (ABC)
    Last Man Standing (ABC)
    Making History (FOX)
    Mistresses (ABC)
    No Tomorrow (The CW)
    Notorious (ABC)
    The Odd Couple (CBS)
    Pitch (FOX)
    Powerless (NBC)
    Pure Genius (CBS)
    Ransom (CBS)
    The Real O'Neals (ABC)
    Reign (The CW)
    Rosewood (FOX)
    Scream Queens (FOX)
    Secrets and Lies (ABC)
    Sleepy Hollow (FOX)
    Son Of Zorn (FOX)
    Time After Time (ABC)
    Training Day (CBS)
    The Vampire Diaries (The CW)



  • Naar het overzicht van nieuwsitems