1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Deense serie over terrorisme

    Deense serie over terrorisme

    Datum: 19/10/2016

    Momenteel is men bezig met de opnames van Gidseltagningen (Below The Surface), een serie die gebaseerd op een idee van Adam Price (Borgen) (zie foto) en Søren Sveistrup (The Killing). Kasper Barfoed, die in Denemarken hoge ogen wierp met Sommeren ‘92 (over het EK voetbal dat Denemarken verrassend won), regisseert en heeft ook het script geschreven.

    De achtdelige serie gaat over een gijzeling van een metrotrein in Kopenhagen. Vijftien passagiers worden gegijzeld. Price die samen met Sveistrup de creatieve aspecten in goede banen moet leiden, verduidelijkt “dat voor een tv-maker een gijzeling tegelijk schrikaanjagend, maar ook fascinerend is. De dichte relatie tussen de gijzelnemer en zijn slachtoffer opent de mogelijkheid tot het ontwikkelen van sterke personages en geeft ook de mogelijkheid om actuele onderwerpen als terrorisme erbij te betrekken.”

    In de hoofdrollen zien we Paprika Steen (Festen), Johannes Lassen (1864), as Sara Hjort Ditlevsen (Borgman), Dar Salim (Borgen, Dicte, Bron), Cecilie Stenspil (Livvagterne), Henning Jensen (Forbrydelsen), Alexandre Willaume (Rita) en Allan Hyde (Sommeren ’92).
    De serie wordt ontwikkeld voor de Deense betaalzender Kanal5 die de uitzending gepland heeft voor de lente van volgend jaar.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems