1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Donald Trump krijgt zijn eigen miniserie

    Donald Trump krijgt zijn eigen miniserie

    Datum: 16/03/2017

    HBO gaat na Recount en Game Change nu ook een miniserie maken over de onverwachte overwinning van Donald Trump ten nadele van Hillary Clinton. De miniserie zal zich focussen op de weg die Trump heeft afgelegd van zijn kandidaatstelling tot de uiteindelijke verkiezingsoverwinning. Jay Roach zal ook nu weer de regie voor zijn rekening nemen, terwijl Tom Hanks een van de producenten is. De twee werkten ook al samen op de set van het met 3 Golden Globes en 5 Emmy's bekroonde Game Change.

    De serie wordt gebaseerd op het derde boek van Mark Halperin en John Heilemann uit de 'Game Change'-serie. De eerste twee boeken uit de reeks werden eerder al verfilmd onder de titels Recount (over de hertelling van de stemmen in 2000 toen de strijd voor het Presidentschap tussen Bush en Gore beslecht werd met een paar stemmen in het voordeel van Bush) en Game Change (over de presidentscampagne van John McCain en zijn running mate Sarah Palin).

    Dit is de derde serie die over de verkiezingen zal gaan. Scenarist Mark Boal en producent Megan Ellison die verantwoordelijk waren voor Zero Dark Thirty, verklaarden samen een politieke miniserie te zullen maken over de verkiezingen, terwijl Ryan Murphy bekend maakte dat het volgende seizoen van American Horror Story eveneens over de avond van de verkiezingen zal gaan.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems