1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Eén werkt aan nieuwe fictiereeks

    Eén werkt aan nieuwe fictiereeks

    Datum: 11/12/2017

    Eén en de Nederlandse omroep AVROTROS werken momenteel aan de nieuwe fictiereeks Grenslanders. Grenslanders speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen.

    In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden...

    Grenslanders is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd geschreven door Rik D'hiet (Flikken, Het Goddelijke Monster en De Ridder). Erik de Bruyn (regisseur van films als J. Kessels, Hope, Wilde Mossels) verzorgt de regie.
    De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse Jasmine Sendar. Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Belgische als Nederlandse acteurs bestaat. De opnames gaan begin 2018 van start.

    Grenslanders zal worden uitgezonden op Eén en NPO 3.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems