1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Eind maart op BBC One: Decline And Fall

    Eind maart op BBC One: Decline And Fall

    Datum: 22/03/2017

    Op 31 maart begint op BBC One de driedelige serie Decline And Fall, naar het immens populaire boek uit 1928 van Evelyn Waugh, de schrijfster van 'Brideshead Revisited'. Het is de eerste keer dat dit boek – dat beschouwd wordt als een van de beste komische novellen – bewerkt wordt voor televisie.

    Het hoofdpersonage is Paul Pennyfeather, een onschuldige leraar godsdienst die buitengezet werd aan de universiteit van Oxford om er rond te lopen zonder broek, het gevolg van een grap die de studentenvereniging met hem uithaalde.
    Paul vindt werk in Llanabba, een obscure publieke school ergens in Wales. Op deze school ontmoet hij de mooie Zuid-Amerikaanse Mrs Margot Beste-Chetwynde, de moeder van een van zijn leerlingen. Voor Paul is het meteen liefde op het eerste zicht, maar de verrassingen waarmee hij zal geconfronteerd worden als hij besluit haar zoon bijles te geven, had hij zich nooit kunnen inbeelden.

    In de hoofdrol zien we de Britse comedian Jack Whitehall (Bad Education, Fresh Meat). De vrouw van zijn leven wordt vertolkt door niemand minder dan Eva Longoria (Desperate Housewives). Verder zien we ook David Suchet (Agatha Christie’s Poirot) als de directeur van de school in Wales, Douglas Hodge (The Night Manager) als collega Grimes, Stephen Graham (Taboo, This Is England), Vincent Franklin (The Thick Of It), Gemma Whelan (Game Of Thrones, The Moorside) en Jason Watkins (Taboo).

    Kijk hier naar de trailer

  • Naar het overzicht van nieuwsitems