1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Errol Morris onthult donker kantje van de CIA

    Errol Morris onthult donker kantje van de CIA

    Datum: 5/09/2017

    Vanaf 15 december start Netflix met Wormwood, een zesdelige serie van Errol Morris, de documentairemaker die verantwoordelijk was voor o.a. The Thin Blue Line en Oscarwinnaar Fog Of War.

    In deze nieuwe documentaireserie onderzoekt Morris hoe ver iemand kan gaan om de waarheid te achterhalen. In de serie volgen we de zestig jaar durende zoektocht van Eric Olson naar de in mysterieuze omstandigheden waarin zijn vader om het leven kwam. Dr. Frank Olson werkte als bacterioloog voor de CIA. In de jaren ’50 deed de CIA experimenten met LSD en ‘mind control’. Olson kreeg van zijn baas LSD en sprong negen dagen later uit een raam. De Amerikaanse regering noemde de dood een zelfmoord, anderen hielden het bij moord.

    De serie bevat nagespeelde scènes, archiefmateriaal en interviews. De rol van Olsen wordt gespeeld door Peter Sarsgaard. Andere acteurs zijn Molly Parker, Christian Camargo, Scott Shepherd, Tim Blake Nelson, Jimmi Simpson, Bob Balaban en Michael Chernus. De serie gaat in première op het Festival van Venetië. De reputatie van Morris kennende is dit een evenement om zeker naar uit te kijken!

    Kijk hier naar de trailer



  • Naar het overzicht van nieuwsitems