1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Hendrik Groen sluit af met record

    Hendrik Groen sluit af met record

    Datum: 15/01/2018

    Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, de serie van Omroep MAX, heeft zijn eerste seizoen afgesloten met een gemiddelde van 2,374 miljoen kijkers. Daarvan behoorde 1,914 miljoen to de leeftijdscategorie 50+. Binnen deze leeftijdsgroep is dit volgens Omroep MAX de populairste Nederlandse serie ooit uitgezonden.
     
    De intimistische serie die op een zeer accurate en grappige wijze het leven schetst van een aantal senioren in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord, neemt daarmee het record over van Dokter Deen en Moeder Ik Wil Bij De Revue. Als gekeken wordt naar àlle kijkers (vanaf 6+) dan is Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen de best bekeken Nederlandse serie sinds februari 2011. In de afgelopen tien jaar deed alleen ‘t Spaanse Schaep het met 2,460 miljoen kijkers nog beter. Baantjer blijft de best bekeken Nederlandse serie aller tijden, met een piek van gemiddeld 2,861 miljoen kijkers.

    Een van de trekpleisters van de serie was ongetwijfeld André van Duin als de aan diabetes lijdende Evert Duiker. Van Duin bewees met deze rol zijn sterkte als acteur: hij wisselde op een heel passende wijze dramatiek af met humor. Hendrik Groen werd briljant vertolkt door Kees Hulst.

    De kans dat de serie die gebaseerd is op de boeken van Hendrik Groen (alias Peter de Smet): ‘Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar’ en het vervolg ‘Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’, een tweede seizoen krijgt is zo goed als zeker, maar dat zal dan wellicht pas in 2019 zijn.

    Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen verschijnt bij ons op DVD op 20 januari.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems