1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Het tijdperk van de remakes

    Het tijdperk van de remakes

    Datum: 22/10/2016

    Het is geen geheim meer dat de meeste netwerkstudio’s tegenwoordig hun heil zoeken in remakes van bekende films of series (recentelijk o.a. Training Day, Dirty Dancing, Lethal Weapon, She’s Gotta Have It en Rambo).
    Soms levert dat schitterende resultaten op (denk maar aan Fargo), maar meestal is het huilen met de pet op (Rush Hour, Limitless, Minority Report, Damien etc.). Niettemin weet men van geen ophouden want alweer zijn er vier films die er moeten aan geloven.

    De eerste in het rijtje is The Rainmaker van Francis Ford Coppola (inderdaad…) naar het bekende boek van John Grisham. In de jaren negentig waren zijn boeken én de verfilmingen razend populair, denk maar aan The Firm, The Pelican Brief, The Client en A Time To Kill.  Hoewel The Rainmaker een van de minst succesrijke verfilmingen was, is het precies deze film die CBS wil uitwerken tot een tv-serie. Het verhaal gaat over Rudy Baylor, een jongeman die net afgestudeerd is en droomt van een briljante toekomst. Maar de realiteit is helemaal anders. In de enige zaak die hij te pakken krijgt moet hij het opnemen tegen een verzekeringsmaatschappij in een zaak die voor Rudy wel eens levensbedreigend zou kunnen zijn.

    Een andere film die een tv-serie makeover krijgt is The Bonfire Of The Vanities, de film van Brian De Palma, die gebaseerd is op het bekende boek van Tom Wolfe. Voor De Palma was dit een ambitieus project, voor het publiek een grandioze flop. Amazon heeft Chuck Lorre (The Big Bang Theory, Two And A Half Men) de opdracht gegeven om van het briljante, maar niet eenvoudige boek, een achtdelige serie te maken. Hij krijgt hierbij de steun van Margaret Nagle, de scenariste van o.a. de bioscoopfilm The Good Lie.

    Ook de Will Smith-actiethriller Enemy Of The State wordt bewerkt tot een tv-serie met Jerry Bruckheimer, die ook de film produceerde, als producent en Morgan Davis Foehl (Blackhat) als scenarist.
    De serie zal zich 20 jaar later afspelen en focust zich op de relatie tussen een advocaat en een FBI-agent die tracht te voorkomen dat staatsgeheimen in de openbaarheid worden gebracht.

    MTV tot slot, gaat na Scream nu ook War Of The Worlds bewerken voor televisie. Het bekende boek van H.G. Wells uit 1898 over de invasie van aliens, werd al verschillende malen bewerkt voor film en televisie. De meest gekende versies zijn de film van Steven Spielberg uit 2005 met Tom Cruise in de hoofdrol en het hoorspel van Orson Welles uit 1938.
    De nieuwe adaptatie zal geschreven worden door de scenarist van… Teen Wolf, niet bepaald een voor de hand liggende keuze.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems