1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • I Love Dick: we love women

    I Love Dick: we love women

    Datum: 20/04/2017

    Het boek 'I Love Dick' werd in 1997 geschreven door Chris Kraus, naast schrijfster ook nog filmregisseur en performance - en video artieste.  Eigenlijk is het boek een verzameling van de brieven die ze schreef aan een zekere Dick, meer bepaald kunstenaar Richard – Dick – Hebdige.

    Amazon engageerde Jill – Transparent – Soloway om dit project te vertalen naar het kleine scherm. En het moet gezegd dat dit uitgesproken feministische werk, geen betere ‘vertaler’ had kunnen vinden.

    Chris en haar man Sylvère vertrekken naar Marfa, Texas waar Sylvère een cursus gegeven door professor/artiest Dick, zal bijwonen. Bedoeling is dat Chris Sylvère in Texas achterlaat en dan doorvliegt naar Venetië waar een film van haar wordt vertoond. Wanneer ze echter verneemt dat de selectiecommissie de film heeft geweigerd wegens inbreuk op de rechten van een song, is Chris in alle staten. Maar wanneer ze Dick op een receptie ontmoet en daarna uitgenodigd wordt op een etentje met hem, besluit ze alsnog te blijven Dit is immers de man van haar dromen, een man met een enorm charisma die voor Chris de perfecte weerspiegeling is van hoe zij een man zou definiëren. Haar obsessie voor Dick is zo groot dat ze spontaan liefdesbrieven begint te schrijven als uiting van haar ongebreidelde bewondering. De brieven geilen Sylvère zodanig op dat hun relatie opnieuw leven wordt ingeblazen. Maar dan besluit Chris de brieven op te sturen naar Dick. Sylvère is furieus terwijl Dick zodanig verveeld zit met het gebeuren dat hij de opdracht geeft Chris te ‘verwijderen’…

    De eerste drie afleveringen (van elk een half uur) zijn erg leuk. We volgen de evolutie van een huwelijk, het ontwaken van een artieste en het wegkwijnen van een schrijver. Soloway gaat via haar drie personages in op de onderlinge verhoudingen tussen man en vrouw. De actie speelt zich af in Texas en dat laat zich merken aan de poëtische beelden en de prachtige muziek. De hoofdrol, die van Chris Kraus (meer biografisch kan het dus niet zijn) wordt vertolkt door Kathryn Hahn (die de rol vertolkte van rabbijn speelde in Transparent). Haar mannelijke tegenspelers zijn Kevin Bacon (The Following) als Dick en Griffin Dunne (After Hours) als Sylvère. De serie is behoorlijk pikant, erg humoristisch en spitsvondig. Een knappe serie waarvan we zeker het vervolg willen zien.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems