1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Jakob Verbruggen regisseert The Alienist

    Jakob Verbruggen regisseert The Alienist

    Datum: 27/09/2016

    Normaal gezien zou Cary Fukunaga (True Detective, Beasts Of No Nation), de bezieler van het project, ook de regisseur worden van de nieuwe serie The Alienist. Maar discussies omtrent de budgetten zorgden ervoor dat het project steeds maar werd opgeschoven, wat dan weer voor problemen zorgde met de drukke agenda van Fukunaga die zich nu zal focussen op de langspeelfilm The Black Count en de Netflix-serie Maniac. Dat effende de weg voor onze landgenoot Jakob Verbruggen die met series als House Of Cards, The Fall, London Spy en een aflevering van het binnenkort te verschijnen derde seizoen van Black Mirror, zijn sporen al lang heeft verdiend over de plas. Fukunaga, die alle afleveringen schreef, baseerde zich op de bestseller van Caleb Carr.

    The Alienist speelt zich af in New York City, anno 1896. Wanneer er een reeks moorden op mannelijke prostituees plaatsvinden, geeft de pas aangestelde politiecommissaris Theodore Roosevelt de opdracht aan de gespecialiseerde psycholoog Dr. Laszlo Kreizler (“the alienist”) de opdracht om samen met journalist John Moore, de moorden in stilte te onderzoeken. Zij worden geholpen door onder meer Sara Howard, een secretaresse van Roosevelt die ervan droomt om ooit de eerste vrouwelijke detective te worden.

    Verbruggen zou de eerste twee afleveringen regisseren, met een optie voor meer. De opnames starten begin 2017 in Boedapest.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems