1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Kwaliteitsfictie bij VRT Canvas

    Kwaliteitsfictie bij VRT Canvas

    Datum: 14/12/2023


    Ook in het voorjaar brengt VRT Canvas internationale kwaliteitsfictie. Zo staan op zaterdag traditioneel de beste internationale thrillers en misdaadverhalen. Op zondag is er topfictie in diverse genres en over uiteenlopende onderwerpen.

    In The Suspect lijkt dokter Joe O’Loughlin het perfecte leven te hebben. Een toegewijde vrouw, een liefhebbende dochter, een succesvolle praktijk als klinisch psycholoog en een uitgeverij. Ook online schopte hij het tot held nadat hij een jonge patiënt redde die klaar stond om zelfmoord te plegen. Hij wordt ingeschakeld om te helpen bij een onderzoek naar moord. Naarmate het onderzoek vordert, komen er verontrustende vragen naar boven over de briljante Joe, die misschien wel een geheim leven leidt. (Vanaf zaterdag 6 januari)

    In het tweede seizoen van The Capture wordt Groot-Brittannië belaagd door een onzichtbare en onbekende aanvaller. De televisie wordt gehackt, nieuws gemanipuleerd en de politiek wordt geïnfiltreerd. DCI Rachel Carey bevindt zich opnieuw in het midden van een samenzwering binnen het eigen correctieprogramma van haar eigen overheid. (Vanaf zaterdag 27 januari)

    Landscapers gaat over het Britse echtpaar Susan en Chris Edwards dat in Frankrijk woont en op het eerste gezicht wat wereldvreemd overkomt. Het koppel belandt in het middelpunt van een buitengewoon onderzoek wanneer twee dode lichamen van Susans ouders worden ontdekt in de achtertuin van hun huis in Engeland. De Edwards schreeuwen hun onschuld uit, ondanks de bekentenis van Chris aan zijn stiefzus. Gebaseerd op waargebeurde feiten. (Vanaf zondag 7 januari)

    Bupkis is een komische dramareeks die een sterk uitvergrote en fictieve versie van het leven van Pete Davidson weergeeft. Als komiek probeert hij een balans te vinden tussen zijn familie, vrienden, carrière, de roddelbladen en zijn eigen fictieve wereld. Als kijker krijg je een gedramatiseerde blik achter de schermen van Pete. (Later dit voorjaar)

    Dopesick tot slot, schetst het portret van een Amerikaanse medicijnmagnaat die het land willens en wetens opzadelt met een ongeziene opioïdenepidemie. Dankzij een uitgekiende marketingstrategie genereert zijn bedrijf miljarden aan de verkoop van het medicijn. Het werd in de jaren 90 dan ook in de markt gezet als pijnstiller voor mensen met chronische pijnen. Met een golf van massale ziekte en sterfte als gevolg. Dopesick draait om het ontstaan, de verspreiding en de gevolgen van het geneesmiddel. (Later dit voorjaar)

  • Naar het overzicht van nieuwsitems