1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Na Borgen, nu Ride Upon The Storm

    Na Borgen, nu Ride Upon The Storm

    Datum: 6/06/2016

    Deze maand starten de opnames van Ride Upon The Storm (Herrens Veje), de nieuwe serie van Adam Price (zie foto), de bedenker en scenarist van Borgen.

    Price verduidelijkt de opzet van de nieuwe serie: «Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het geloof als stuwende kracht van de menselijke handelingen. De laatste 10 à 15 jaar zijn de spanningen tussen de grote wereldgodsdiensten alleen maar toegenomen en zien we hoe ze de politieke wereld en het leven van iedereen gaan beïnvloeden. Waar politiek het uitgangspunt vormde voor Borgen, vormt geloof de basis van het script voor Ride Upon The Storm. Internationale toestanden gaan zich vermengen met intieme verhalen die opgebouwd zijn rond twee volwassen broers, gespeeld door Simon Sears (Follow the Money) en nieuwkomer Morten Hee Andersen. Hun ouders worden vertolkt door Lars Mikkelsen (House Of Cards, Forbrydelsen, Borgen, The Team) en Ann Eleonora Jorgensen (Pernille in het eerste seizoen van Forbrydelsen). Het scenario is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Kaïn en Abel, de zonen van Adam en Eva. Als ze hun offer tot God brachten, verkoos God dat van Abel boven dat van Kaïn. Het gevolg was dat Kaïn zijn broer vermoordde”.

    Volgens producente Camilla Hammerich gaat de serie over het geloof in de bredere zin van het woord, als de leidraad voor het leven. Price voegt hier nog aan toe: “Hoewel de Denen zichzelf niet zien als een katholiek volk, worden we in ons dagelijks leven allemaal omringd door het geloof. Het geloof neemt in het publiek debat een belangrijke plaats in. Hebben we het nu over de atheïsten die mensen aansporen om de kerk te verlaten, integratie, de vluchtelingencrisis, terrorisme of zelfs de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, telkens weer zie je de invloed van het geloof. Maar ook als we binnen ons zelf op zoek gaan naar ons geestelijk evenwicht worden we voortdurend geconfronteerd met zaken die te maken hebben met het geloof: denken we maar aan bijgeloof, spiritualiteit of de overtuiging dat er meer is dan enkel hemel en aarde”.

    De Deense openbare omproep DR, die eerder Forbrydelsen, The Legacy en Follow The Money produceerde, verzorgt ook nu weer de productie. Het eerste seizoen is te zien volgend jaar, het tweede staat gepland voor de herfst van 2018.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems