1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Nieuw drama voor de maker van This Is England

    Nieuw drama voor de maker van This Is England

    Datum: 15/07/2017

    Shane Meadows (zie foto) die bekend werd met zijn ijzersterke, uiterst rauwe This Is England-saga, gaat voor Channel 4 – en andermaal met scenarist Jack Thorne – een nieuw drama schrijven en regisseren. The Virtues wordt omschreven als brutaal en bijbels wraakverhaal waarin de deugd vs. de zonde uitvoerig wordt geëxploreerd zonder de humor te vergeten die steeds subtiel aanwezig zal zijn.
    De hoofdrol wordt gespeeld door de fantastische Stephen Graham (Boardwalk Empire, Taboo), die hiermee zijn regisseur van This Is England terugvindt. Hij speelt de rol van Joseph, een man met een moraal, maar psychisch gebroken en alles wat hij lief had, kwijt. Hij wordt gedwongen naar Ierland af te reizen waar hij geconfronteerd wordt met de demonen van het verzorgingstehuis waar hij als kind opgeroeide, met alle wilde en brutale gevolgen van dien. Hij kruist ook het pad van de vurige, Dinah, een jonge vrouw die best haar mannetje kan staan, maar die een groot geheim verborgen houdt.

    Naast Graham en nieuwkomer Niamh Algar, die Dinah speelt, zie je ook nog Helen Behan als z’n zuster die hij niet meer gezien heeft sedert zij als kinderen gescheiden werden, en Frank Laverty als haar echtgenoot Michael. De opnames van de vierdelige serie vinden plaats in Sheffield, Liverpool en Belfast. Uitzending staat gepland voor 2019.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems