1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Nieuwe serie voor de makers van GoT

    Nieuwe serie voor de makers van GoT

    Datum: 24/07/2017

    David Benioff en DB Weiss (zie foto), de showrunners van Game Of Thrones, gaan voor HBO een serie maken die zich afspeelt in een niet nader omschreven toekomst waar de zuidelijke staten van Amerika zich succesvol hebben afgescheiden van de noordelijke met als doel de slavernij succesvol in ere te kunnen houden. Confederate zal ons laten kennis maken met de mensen wiens leven beïnvloed werd door de aanhoudende spanningen tussen Noord en Zuid: de politici, de slavenhandelaars en hun slaven, de outlaws, de doorsnee families, de journalisten enz.

    Deze nieuwe serie die al heel wat kritiek kreeg te slikken omwille van de introductie van de slavernij, lijkt een nieuwe versie te worden van de ‘wat als’ series. The Man In The High Castle is het meest voor de hand liggende voorbeeld van een genre dat momenteel in de lift zit. In die serie zien we wat er gebeurt als Japan en Duitsland de WOII zouden gewonnen hebben. Timeless, SS-GB en 11.22.63 zijn andere voorbeelden van series waarin uitgegaan wordt van een historische misstap.

    Om het geheel in goede banen te leiden werden de scenariste van The Good Wife en de scenarist van Empire aangetrokken. Bedoeling is dat de serie volgend jaar van start gaat na het einde van het achtste seizoen van Game Of Thrones.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems