1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Nieuwe serie voor Deense openbare omroep

    Nieuwe serie voor Deense openbare omroep

    Datum: 26/05/2017

    Liberty, de nieuwe serie van DR die verantwoordelijk zijn voor o.a. Forbrydelsen, Borgen, Follow The Money en The Legacy, speelt zich af in Tanzania gedurende de jaren ’80. De hoofdpersonages zijn Christian, de zoon van een Deens koppel dat weinig aandacht besteedt aan de opvoeding van hun zoon. Christian weet echter goed zijn plan te trekken en raakt bevriend met de zwarte Marcus, zoon van een arm gezin dat als bediende werkt voor een Zweedse familie. Maar hun vriendschap wordt onder druk gezet door een verdeeld land waar corruptie welig tiert.

    De serie is gebaseerd op het boek 'Liberty', het derde deel uit de Afrikaanse trilogie van Jakob Ejersbo. De regie is in handen van Mikael Marcimain (Gentlemen & Gangsters, Call Girl). De hoofdrollen worden vertolkt door Anton Hjejle (Follow The Money) en Charlie Karumi. Andere rollen zijn er voor Sofie Gråbøl (Forbrydelsen), Carsten Bjørnlund (The Legacy), Magnus Krepper (Gentlemen & Gangsters, Solsidan, Bron) en Connie Nielsen (Gladiator).

    De opnames zijn gestart in Denemarken om per 2 juni te verhuizen naar Zuid-Afrika. De serie staat volgend jaar voor uitzending gepland.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems