1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Nordic Noir-schrijvers gaan voor belangrijke prijs

    Nordic Noir-schrijvers gaan voor belangrijke prijs

    Datum: 19/01/2018

    Op het Göteborg Film Festival dat plaatsvindt aan het einde van deze maand, wordt de jaarlijkse Nordisk Film & TV Fond Prijs uitgereikt. Deze prijs honoreert de scenarist(en) van de beste tv-serie binnen het Nordic Noir-genre. De genomineerden vertegenwoordigen Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden.

    De kanshebbers dit jaar, zijn:

    Grenseland (Noorwegen):
    een eerlijke flik uit Oslo bedekt een moordzaak om zijn familie te redden. Krijgt als Grenslanders een Vlaams/Nederlandse remake.

    Karppi (Deadwind) (Finland): een veertig jarige detective verliest haar echtgenoot en blijft achter met twee kinderen. Een serie die misdaad koppelt aan persoonlijk drama.

    Advokaten (The Lawyer) (Zweden): een advocaat gaat achter de moordenaars van zijn ouders. Gebaseerd op een idee van Hans Rosenfelt (Bron), Jens Lapidus (Snabba Cash) en Michael Hjorth (Alex) (zie ook Verwacht in 2018: Advokaten (The Lawyer)).

    Herrens Veje (Ride Upon The Storm): Een familie priesters ervaart hoe geloof het dagelijkse leven kleurt. Naar een idee van Adam Price, de man achter Borgen. Kreeg 7 nominaties voor de Robert Awards (zie ook Na Borgen, nu Ride Upon The Storm).

    Stella Blomkvist (IJsland): de in IJsland zéér populaire serie over een advocate die de gevaarlijkste zaken aanneemt en ervan houdt om buiten de lijntjes te kleuren (zie ook Verwacht in 2018: Stella Blómkvist).

    De Zweedsde actrice Sofia Helin uit Bron /The Bridge is een van de juryleden.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems