1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Opnames The Team II zijn gestart

    Opnames The Team II zijn gestart

    Datum: 15/06/2017

    Dinsdag zijn in Denemarken de opnames van het tweede seizoen van The Team gestart. Andermaal is Lunanime, de productietak van de Vlaamse Lumière Groep, opnieuw een van de hoofdproducenten.

    The Team II volgt op het succes van The Team I dat in 2015-2016 bij VTM gemiddeld 541.000 kijkers haalde, goed voor een marktaandeel van 22,5%. The Team I was daarmee voor VTM één van de best scorende buitenlandse series in jaren. In Denemarken was de reeks even populair als The Killing en Borgen. In Duitsland was The Team I ook een doorslaand succes evenals in Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Binnen Europa keken meer dan 10 miljoen mensen naar The Team I, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

    Het nieuwe verhaal start in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens. De moord op zeven Europese burgers in een pension brengt een team van onderzoekers uit Denemarken en Duitsland samen. Wanneer onder de slachtoffers een jonge Belgische Syrië-strijder wordt geïdentificeerd, worden ook de Belgische geheime diensten betrokken bij het onderzoek. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt het nieuw samengestelde Joint Investigation Team (JIT) al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk zien terug te vinden en een aanval op nog meer burgers zien te verijdelen, het moet ook een opponent weten te overwinnen die veel sterker blijkt dan verwacht.

    Een nieuwe case betekent ook een nieuw team. De plaats van Veerle Baetens wordt ingenomen door Lynn Van Royen (zie foto), die na rollen in Marsman, Spitsbroers en De Ridder, helemaal doorbrak met Beau Séjour. De andere leden van het team zijn de Deense Marie Bach Hansen (Signe Larsson in The Legacy) en Jürgen Vogel (Tatort) uit Duitsland. Met z'n drieën vormen ze het nieuwe JIT dat bestaat uit Nelly Winther, een extreem ambitieuze en trotse Deense politiecommissaris, de Duitser Gregor Weiss, hoofd van de afdeling Mensenhandel bij de Hamburgse politie en de Belgische Paula Liekens, jong, methodisch en wiskundig, bekleedt een hoge functie bij de Belgische geheime dienst.

    Er zal worden gefilmd in België, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. De eerste draaidag in België is voorzien op 25 juli 2017


  • Naar het overzicht van nieuwsitems