1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Opnames van De Infiltrant zijn gestart

  Opnames van De Infiltrant zijn gestart

  Datum: 13/02/2017

  Afgelopen week zijn in Antwerpen de opnames begonnen van De Infiltrant, een nieuwe VTM-serie van acht afleveringen die verhaal vertelt van oplichter Danny Desmedt (Geert Van Rampelberg) die door twee politiemensen (Peter Van den Begin en Natali Broods) onder druk wordt gezet om te infiltreren in de misdaadorganisatie van Freddy Bernaerts (Dirk Roofthooft). Zijn werk wordt nog moeilijker als Danny in een machtsstrijd verwikkeld raakt met Lars (Wouter Hendrickx), een vertrouweling van Bernaerts.

  Volgens VTM wordt de De Infiltrant, dat geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal, een serie vol drama, spanning, actie en humor. Regisseur is Joel Vanhoebrouck die eerder al Eigen Kweek, De Bunker, Dubbelleven en de bioscoopfilm Brasserie Romantiek afleverde. Het scenario dat Philippe De Schepper (Eigen Kweek, Dubbelleven) en Bas Adriaensen (Eigen Kweek, Vermist) schreven, is geïnspireerd op het non-fictieboek 'Alpha 20' (2009) van Kris Daels, die jarenlang zelf undercoveragent was. In ‘Alpha 20’ beschrijft Daels zijn ervaringen in de langste undercoveroperatie die ooit plaatsvond in België.

  Andere rollen in De Infiltrant zijn voor onder ander Barbara Sarafian (Clan, Beau Séjour), Oscar Willems (Spitsbroers), Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Thomas Ryckewaert (Als de Dijken Breken), Johan De Paepe (Deadline), Evelien Van Hamme (Vriendinnen), Nabil Mallat (Image, Cordon 2), Bert Huysentruyt (Zingaburia), Günther Lesage (Wat Als?), Flor Decleir (Vossenstreken), Reinhilde Decleir (Loslopend Wild, Beau Séjour) en An Miller (Callboys, Salamander).
  De volgende maanden wordt er volop gedraaid in Antwerpen, en op locaties in Spanje.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems