1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Update december part 3

    Update december part 3

    Datum: 13/12/2016



    UPDATE 3

    Belangrijk nieuws dat ons volledig ontgaan is! Vanaf vorige week zaterdag (8 december) loopt op FOX gedurende 11 weken de gloednieuwe serie Atlanta, een serie die nagenoeg op alle eindejaarslijstjes terug te vinden is. Twee neven proberen de rap scène in Atlanta te veroveren. Eén probleem: voor de ene is kunst belangrijk, voor de andere commercialiteit. Donald Glover uit Community speelt de hoofdrol.
    Op Netflix kun je vanaf 16 december kijken naar de nieuwe sf-serie The OA en vanaf 23 december naar een Kerstspecial van Sense8 .

    UPDATE 2

    Vanaf maandag 12 december kun je op Eén kijken naar het tweede seizoen van de anthologieserie Murder In The First, een Amerikaanse serie die één zaak in al zijn aspecten behandelt.
    Voor wie geen abonnement heeft op PRIME is er ook nog vanaf 27 december het tweede (erg ingewikkelde) seizoen The Missing, dit keer over de onverwachte terugkeer van een meisje dat jaren geleden verdween. In deze Vlaamse coproductie zijn er rollen voor Filip Peeters, Gilles De Schrijver, Anemone Valcke en Mark Lauwrys.

    UPDATE

    Vanaf 5 december kun je elke dag kijken op Canvas naar The Pacific, de sterke oorlogsserie van Tom Hanks en Steven Spielberg uit 2010. Nieuw op Eén is het tweede seizoen van de Welshe misdaadserie Hinterland, recentelijk nog bekroond met 2 Welshe BAFTA's. Compleet nieuw tot slot is Colony, een sf/actieserie over de bezetting van Los Angeles door aliens. In de niet zo verre toekomst wordt Los Angeles bezet door vreemde mogendheden. De bezetting zorgt voor grote verdeeldheid binnen de lokale bevolking: sommige mensen besluiten samen te werken met de bezetter, andere rebelleren en lijden onder de keuze die ze gemaakt hebben. Een van de families die het moeilijk heeft zijn de Bowmans. In de hoofdrollen zien we Josh Holloway (James ‘Sawyer’ Ford in Lost) en Sarah Wayne Callies (Prison Break)
    _________________________________________________________________________________________________________

    In de feestmaand bij uitstek zijn het vooral Netflix en Prime die zwaar uithalen. Zo kun je zowel op Netlfix als op Prime niet minder dan vijf nieuwe series bekijken. Maar de series waar wij echter het meest naar uitkijken zijn te zien op andere zenders... 

    Eerst en vooral is daar het vierde en laatste seizoen van Rectify, volgens vele journalisten nog steeds de beste serie die er momenteel te zien is. Verder is er ook de tweedelige kerstspecial van Last Tango In Halifax. Laat ons hopen dat er alsnog een vierde seizoen komt want deze serie is een van de meest pakkende familiedrama’s van de laatste jaren.
    Verder zijn er ook nog de nieuwe HBP-serie Insecure, die verrassend goede kritieken kreeg en het veelbelovende The Young Pope, de serie van Paolo – Youth – Sorrentino. Heel apart is de serie Dirk Gently's Holistic Detective Agency, gebaseerd op de boeken van de schrijver van 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'. Ook interessant zijn de documentairereeks Captive, geproduceerd door Simon Chinn (The Imposter, Searching For Sugar Man) en Doug Liman (The Bourne Indentity), het tweede seizoen van de maffiaserie Gomora, de tweedelige Agatha Christie-verfilming The Witness For The Prosecution met in een van de hoofdrollen Kim – Sex In The City - Cattrall en de kerstspecial van Eigen Kweek.

    Van zodra er meer series bekend zijn, laten we jullie dit uiteraard onmiddellijk weten.

    Een overzicht:

    1 december Rectify s4 SundanceTV
    3 december One Of Us BBC First
    4 december Insecure PRIME
    5 december The Pacific Canvas
    7 december Modern Family s8 PRIME
    8 december Colony FOX
    Atlanta FOX
    9 december Captive (doc) Netflix
    Fuller House s2 Netflix
    Hinterland s2 Eén
    11 december Dirk Gently Netflix
    13 december Travelers Netflix
    Murder In The First s2 Eén
    15 december Once Upon A Time s6 PRIME
    16 december The OA Netflix
    17 december Van Helsing Netflix
    The Young Pope PRIME
    19 december Last Tango In Halifax Kerstspecial BBC One
    23 december Sense8 Kerstspecial Netflix
    25 december Call The Midwife Kerstspecial BBC One
    Gomorra s2 PRIME
    Eigen Kweek kerstspecial Eén
    26 december The Witness For The Prosecution BBC One
    Z Nation s3 PRIME
    27 december Call The Midwife kerstspecial BBC First
    The Missing s2 Eén

  • Naar het overzicht van nieuwsitems