1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Quinquin krijgt vervolg!

    Quinquin krijgt vervolg!

    Datum: 9/02/2017

    Herinner je deze nog? P’Tit Quinquin, een van de meest verrassende miniseries van enkele jaren terug, vertelde het bizarre en tegelijk absurde verhaal van een gruwelijke moord die plaatsvond in een klein stadje aan de Franse kust. Parallel hiermee volgden we het sociaal verwaarloosde titelpersonage op weg naar zijn volwassenheid.

    Wel, deze serie krijgt een vervolg! Volgens ScreenDaily zal het vervolg (in het Engels) CoinCoin And The Extra-Humans heten. Quinquin, die nu door het leven gaat als CoinCoin, heeft van lanterfanten zijn beroep gemaakt. Als tijdverdrijf woont hij soms samen met zijn vriend Fatso, meetings bij van de Nationalistische Partij. Zijn jeugdvriendin Eve heeft hem verlaten voor een andere vrouw. Wanneer een vreemd gesteente wordt teruggevonden niet ver van de woonplaats van Quinquin, beginnen de inwoners zich erg vreemd te gedragen. Gelukkig kunnen ze rekenen op kapitein Van der Weyden en zijn assistent Carpentier. Maar zij kunnen alleen maar vaststellen dat de alien-invasie begonnen is. 

    Deze invasie van aliens zou volgens de makers een verwijzing zijn naar de Franse serie Les Revenants. Nog volgens de producenten zouden de migratieproblemen en de opkomst van de populistische partijen een wezenlijk deel uitmaken van de serie/film.

    De opnames vinden in de zomer plaats, voor een release in 2018. Andermaal is het de bedoeling om er een miniserie én langspeelfilm van te maken. Bedoeling is ook dat de meeste niet-professionele acteurs uit de eerste serie, opnieuw zullen meedoen.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems