1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Roskam kiest voor spionageserie

    Roskam kiest voor spionageserie

    Datum: 26/05/2015

    Michaël Roskams Amerikaanse avontuur zit er nog niet op. Na The Drop gaat hij immers de eerste twee afleveringen regisseren van de spionageserie Berlin Station, een 10-delige serie waarvan hij ook de uitvoerende producent is. De opdrachtgever van deze nieuwe serie is betaalzender en VOD-aanbieder EPIX, een project dat financieel gesteund wordt door Lionsgate, Viacom en MGM. Net als Netflix gaat ook EPIX zich focussen op eigen series.

    Berlin Station is gebaseerd op het boek 'The Tourist' van Olen Steinhauer, die ook het scenario zal schrijven. Het hoofdpersonage is Daniel Meyer, een CIA Agent die afreist naar Berlijn om er een mogelijk lek te onderzoeken. Iemand zou immers informatie hebben doorgespeeld aan een beroemde klokkenluider die zichzelf ‘Thomas Shaw’ noemt. Hoe meer hij zich in het onderzoek verdiept, hoe duidelijker het wordt dat hij te maken heeft met een samenzwering die teruggaat tot in Washington.

    Een andere serie die EPIX in de planning heeft is Graves, een 10-delige comedyserie over een voormalig Amerikaans President die terugblikt op zijn carrière in het Witte Huis om uiteindelijk te beseffen dat hij heel wat verkeerd heeft gedaan gedurende zijn loopbaan. Samen met een assistent begint hij aan een Don Quixote-achtige tocht om zijn fouten uit het verleden te herstellen. Precies nu zijn vrouw, de voormalige First Lady, besloten heeft zelf een politieke carrière uit te bouwen. De rol van President zal gespeeld worden door niemand minder dan Nick Nolte. Joshua Michael Stern, de regisseur van jOBS en Swing Vote, heeft de serie bedacht en zal instaan voor scenario, regie en productie.

    Beide series gaan in productie begin 2016.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems