1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Seven Ways Of Ambiguity: een sterke whydunit

    Seven Ways Of Ambiguity: een sterke whydunit

    Datum: 20/04/2017

    Een van de betere series die we zagen op Séries Mania was de Australische serie Seven Types Of Ambiguity, van de makers van The Slap en gebaseerd op het boek van Elliot Perlman uit 2003.

    Net als bij The Slap hanteren de makers een gelijkaardige vertelstructuur. Eén gebeurtenis wordt per aflevering bekeken door de ogen van alle betrokkenen. Was het in The Slap een volwassen man die een kind een draai om zijn oren verkocht, dan is het in Seven Types Of Ambiguity de verdwijning van een zevenjarig jongetje die het uitgangspunt vormt.

    Wanneer Anna Marin naar een of andere voordracht moet, vraagt ze haar man Joe, die werkt voor een groot immobiliënkantoor en bezig is met een belangrijke zaak, om zoontje Sam op te halen aan school om 15u15. Maar dan komt er een telefoontje binnen op het werk van Joe dat de uitstap naar de zoo verlaat is en dat ze pas om 16u15 terug op school zullen zijn. Wanneer Joe op school arriveert is iedereen al naar huis. De schrik slaat toe want de kinderen zijn al terug van kwart over drie. De politie start een onderzoek dat niet zonder gevolgen blijft want laat op de avond duikt Sam terug op, gezond en wel… Blijkt dat hij werd opgehaald door een zekere Simon Heywood, de ex-minnaar van Anna die ze al in zeven jaar niet gezien heeft, en dat hij in het gezelschap was van een zekere Angela, zijn buurvrouw die bijklust als prostituee…

    Seven Ways Of Ambiguity is geen whodunit, maar een whydunit. Hoewel de serie bepaalde thrillerelementen uitspeelt, blijft de focus gevestigd op de relaties. Het betreft hier gewone, alledaagse personages die echter met bepaalde onverwachte omstandigheden worden geconfronteerd. Er is geen lineaire verhaallijn: ieder personage geeft zijn kijk op de zaak (de afleveringen dragen de naam van het personage dat centraal staat) zodat we op het einde perfect weten wat er nu net gebeurde én waarom.

    In de rolverdeling zien we onder meer Alex Dimitriades (The Principal, The Slap) als Joe, Xavier Samuel (Two Mothers, Fury, Love & Friendship) als Simon en Hugo Weaving (The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert en The Matrix) als Dr. Alex Klima, de psychiater van Simon, die in de eerste aflevering een fractie van een seconde in beeld komt. Een serie waarvan we beslist het vervolg willen zien!


  • Naar het overzicht van nieuwsitems