1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vanaf vanavond op Sundance Channel: The Straits

    Vanaf vanavond op Sundance Channel: The Straits

    Datum: 25/10/2012

    Na het ijzersterke The Slap pakt Sundance Channel (gratis bij Telenet) vanaf vanavond uit met de tiendelige serie The Straits, een gloednieuwe, veelgeprezen Australische dramareeks die vanaf vanavond exclusief in première gaat.

    The Straits speelt zich af langs de turkooizen zee en te midden van de dodelijke natuur van Far North Queensland en de Torres straat in Australië. De Montebello’s zijn niet meteen de doorsnee Australische familie. Als hedendaagse smokkelaars houdt de familie zich bezig met het drugsimport, wapensmokkel en handel in exotische dieren. Harry Montebello groeide op in de straten van Londen en beheert nu één van de meest succesvolle en gerespecteerde criminele organisaties in Queensland. Hij is getrouwd met een vrouw van Torres Strait Island en regelt z’n zaken vanuit Cairns. Hij is vrijwel onaantastbaar en hij lijkt het allemaal te hebben. Zijn familie is gechoqueerd wanneer Harry aankondigt dat zijn drie zonen moeten wedijveren om hem te vervangen wanneer hij op pensioen gaat. Z’n zonen die elk een deel van het familiebedrijf runnen, worden zodoende tegen elkaar opgezet terwijl z’n dochter de financiën van de familie leert te beheren. Zijn vrouw Kitty is verontwaardigd, want ze verwachtte dat Harry de familietraditie om de oudste zoon Noel als opvolger aan te duiden, zou eerbiedigen.

    De hoofdrol in de The Straits wordt vertolkt door Brian Cox (Rise Of The Planet Of The Apes, Red, Trick ‘r Treat e.v.a.) als Harry Montebello. Rena Owen (onvergetelijk in Once Were Warriors) speelt Harry’s vrouw Kitty, deels afkomstig van het prominente Torres Strait Island, deels Maori.

    The Straits werd positief onthaald tijdens de recente Australische première. The Sydney Morning Herald omschreef de reeks als een 'slim bedachte, onovertroffen vormgegeven en opwindende reeks die King Lear transponeert naar Far North Queensland. Cox is de perfecte keuze als Harry.' The Australian verklaarde dat de reeks 'kan wedijveren met de dramareeksen die geproduceerd worden door de grote Amerikaanse productiehuizen.' The Cairns Sun noemde het een 'niet te missen kwaliteitsdrama.'

  • Naar het overzicht van nieuwsitems