1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 25/08/2016

    Deutschland 83, de Koude Oorlog-thriller, krijgt een tweede seizoen. Het verhaal zal ditmaal plaatsgrijpen drie jaar na het eerste seizoen en krijgt als titel bijgevolg Deutschland 86. Deutschland 83, bij ons te zien op Play More van Prime, won dit jaar in Monte Carlo de Nymphe D’Or voor ‘beste acteur’, een Peabody Award en de prijs voor ‘best world series’ op Series Mania.

    Fantastisch nieuws voor de fans van Mr Robot! De serie over onze favoriete hacker komt terug voor een derde seizoen, ergens in 2017. Wellicht in het najaar want bedenker Sam Esmail is van oordeel dat een serie niet mag lijden onder tijdsdruk. M.a.w. beter wat later, maar goeie kwaliteit. Dat je kijkers zou verliezen als je een langere break inlast, is volgens hem bullshit.

    Wat al een hele tijd in de lucht hing, werd nu officieel bevestigd: Bron/The Bridge krijgt een vierde seizoen dat te zien zal zijn in… 2018. Volgens Christian Wikander, hoofd van de drama-afdeling van de Zweedse zender SVT, ziet het er allemaal veelbelovend uit en beantwoordt het tot nu toe aan de hooggespannen verwachtingen. Bedenker Hans Rosenfeldt onderstreept ook dat na het vierde seizoen de serie ermee stopt omdat de verhaallijnen dan geëindigd zijn. Wat de aandacht zeker opwekt is dat dit vierde seizoen “op een andere plaats zal starten, een héél andere plaats”.

    Hoewel men in Vlaanderen nog maar net begonnen is met de opnames van Gent-West, zit men in Nederland al aan het vierde seizoen. Cellblok H, dat net als Gent-West gebaseerd is op de Australische serie Wentworth, werd door SBS immers verlengd met een vierde seizoen. Het enige wat over het nieuwe seizoen bekend is, is dat het opnieuw spannend wordt en dat het decor vernieuwd werd. Er komt dus een nieuwe gevangenis…

    Een serie die momenteel loopt op AMC is Turn: Washington’s Spies. AMC verlengde de reeks met een vierde seizoen, maar dat zal dan ook meteen het laatste worden. Het nieuwe tiendelige seizoen zal worden uitgezonden in 2017.
    De serie kende wisselende resultaten, maar het derde seizoen was kwalitatief veruit het beste zodat er uiteindelijk toch beslist werd om verder te gaan. Turn vertelt het verhaal van de Culper Ring, een organisatie van spionnen opgericht in de zomer van 1778, tijdens de Britse bezetting van New York en in opdracht van Generaal George Washington. De hoofdrol wordt gespeeld door Jamie Bell (Billy Elliot, Nymphomaniac).

    Houdini & Doyle, de serie waarin de boeienkoning en de bedenker van Sherlock Holmes, mysteries proberen op te lossen, werd door Fox stopgezet na één seizoen. De serie was gebaseerd op waargebeurde verhalen die hun oorsprong vonden in de ‘real life’ vriendschap tussen de twee protagonisten. Stephen Mangan, die we het best kennen van Episodes, speelde de rol van Sir Arthur Conan Doyle.

    Het ziet er naar uit dat Carrie Mathison nog heel wat werk voor de boeg heeft want na het zesde seizoen dat in januari in de VS van start gaat, komen er nog een zevende én achtste seizoen van Homeland. In seizoen 6 is Carrie actief in New York waar ze voor een organisatie werkt die hulp verleent aan Amerikaanse moslims. Dit seizoen zal zich afspelen middenin de Amerikaanse Presidentsverkiezing. Elizabeth Marvel uit House Of Cards – de democratische Presidentskandidaat – speelt in Homeland de President.

    Op Comic Con werd tot grote ontgoocheling van de fans aangekondigd dat The Vampire Diaries ermee stopt na het achtste en laatste seizoen dat in de VS van start gaat op 21 oktober. Of Nina Dobrev die afscheid nam in seizoen 6 om weer op te duiken in een cameo-verschijning in seizoen 7, te zien zal zijn in het laatste seizoen, is niet bekend. Wat wel bekend werd gemaakt is dat bedenker Kevin Williamson zich opnieuw zal bekommeren om het scenario.

    Een ander Comic Con-nieuwtje is dat Bates Motel voor goed gesloten wordt nà het vijfde en laatste seizoen. Bates Motel is een prequel op de beroemde film Psycho van Alfred Hitchcock. De serie vertelt het verhaal van de obsessieve relatie tussen Norman Bates en zijn moeder Norma. Bij ons was de serie te zien op NPO en 2BE.

    In de zomer van volgend jaar keert The Last Ship terug voor een vierde seizoen van 13 afleveringen. De serie blijft goed presteren en in het derde seizoen werden er gemiddeld 7,6 miljoen kijkers gehaald. The Last Ship gaat over een Amerikaans oorlogsschip dat op miraculeuze wijze gered wordt wanneer het overgrote deel van de wereld uitsterft naar aanleiding van een globale pandemie. Bij ons is de serie te zien op Eén.

    Met een zevende seizoen in aantocht zal Suits met meer dan 100 afleveringen de langstlopende serie zijn op kabelzender USA Network (de zender van Mr. Robot). Het nieuwe zevende seizoen dat 16 afleveringen zal tellen, staat gepland voor een première in 2017. Uiteraard blijven hoofdrolspelers Gabriel Macht en Patrick J Adams aan boord voor die nieuwe seizoen. Suits is bij ons te zien op VTM.

    Showtime heeft zijn nieuwe serie Roadies stopgezet na één seizoen wegens tegenvallende kijkcijfers. De serie, die bedacht werd door Cameron – Almost Famous – Crowe volgde de avonturen van een groep roadies tijdens de tournee van een bekende rockband.

    Persoonlijk zijn we erg blij met de verlenging van Ray Donovan. Onze favoriete fixer krijgt er immers een vijfde seizoen bij, 12 nieuwe afleveringen die zullen worden opgenomen in 2017. Ray Donovan kreeg dit jaar vier Emmy-nominaties waaronder één voor hoofdrolspeler Lieve Schreiber. Het derde seizoen is bij ons net verschenen op DVD. De serie was eerder te zien op 2BE.

    PlayStation Network heeft besloten zijn eerste eigen serie, Powers (niet te verwarren met de 50 Cent-serie Power) na twee seizoenen stop te zetten. Powers – geïnspireerd op de gelijknamige graphic novels – ging over twee detectives die mensen met ‘buitengewone mogelijkheden’ opsporen.

    Het weinig enthousiast onthaalde Flaked krijgt van Netflix alsnog een verlening. Over het aantal episodes is nog niets bekend. In mei werd immers aangekondigd dat er een tweede seizoen zou komen, maar wel eentje met maar 6 i.p.v. 8 afleveringen.
    Het hoofdpersonage Chip is een herstellende alcoholist die voor zijn vrienden van de AA-groep echter een hoogst onbetrouwbaar en onaangenaam iemand is wiens leugens en goedbedoelde vergissingen zich gaandeweg opstapelen. Will Arnett uit Arrested Developement vertolkt de hoofdrol.

    Het met positieve kritieken overladen The Girlfriend Experience krijgt een tweede seizoen, hoewel producent Starz liet weten dat de 14 nieuwe afleveringen een compleet ander verhaal zullen vertellen met totaal andere personages.
    Amy Seimetz en Lodge Kerrigan die meewerkten aan het eerste seizoen, zullen ook nu weer de 14 afleveringen schrijven en regisseren. De cast zal volledig nieuw zijn, gezien het nieuwe verhaal en de andere personages. Jammer genoeg heeft er bij ons nog geen enkele zender deze prachtserie opgepikt voor uitzending. The Girlfriend Experience is een serie van Steven Soderbergh, gebaseerd op zijn eigen film, waarin op een subtiele manier intimiteit, gevoelens, seks en geld met elkaar worden verbonden.

    Amper twee afleveringen na de start van het tweede seizoen (dat momenteel te zien is op HBO NL en Prime), wordt de HBO-serie Ballers verlengd met een derde seizoen. Een move die HBO wel eens meer toepaste (o.a. Vinyl). Het was Dwayne Johnson die zelf het nieuws uitbracht via Instagram. In de serie speelt The Rock een manager die zich bekommert over financiële toekomst van zijn klanten, zijnde grote namen uit de wereld van het American Football.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems