1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet…?

    Verlengd of stopgezet…?

    Datum: 4/01/2017


    Als het van de scenaristen Jack en Harry Williams afhangt komt er geen derde seizoen van The Missing, maar misschien wel een spin-off rond het personage van inspecteur Julien Baptiste. “Als Baptiste kan terugkeren naar een wereld die niet die van The Missing is, dan zou dat wel eens het format kunnen zijn dan ons opnieuw gemotiveerd krijgt”, zegt Jack.

    Als we de uitspraak van producent David Zucker mogen geloven komt er een derde seizoen van Man In The High Castle. Zucker had het in een gesprek met Variety over het feit dat “ze zich na het vertrek van showrunner Frank Spotnitz opnieuw zullen moeten organiseren om met evenveel elan verder te kunnen doen, maar dat het wel de bedoeling is dat er voor seizoen 3 een nieuwe showrunner wordt aangenomen.”

    Agents Of S.H.I.E.L.D wordt dan wel niet verlengd met een vijfde seizoen, de serie krijgt dan toch een soort van opvolger met de digitale spin-off Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot die te zien zal zijn op ABC.com. Deze miniserie speelt zich af in een gelijkaardige wereld en vindt plaats kort na de start van seizoen 4. Het hoofdpersonage in deze serie is Elena “Yo-Yo” Rodriguez, een ‘Inhuman’ die zich met een supersonische snelheid kan voortbewegen.

    Jordskott,
    dat bij ons werd uitgezonden op Canvas en werd verkocht aan meer dan 50 landen, krijgt een tweede seizoen. Het nieuwe seizoen van deze mix van nordic noir en fantasy start twee jaar na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen. De opnames zijn volop aan de gang.

    Volgens de actrices Ludivine Sagnier en Cécile de France komt er beslist een tweede seizoen van The Young Pope, maar het zal nog even duren want de opnames zouden pas volgend jaar in augustus plaatsgrijpen. Beide actrices lieten ook weten dat zij opnieuw van de partij zullen zijn.

    De gloednieuwe Amazon-serie Good Girls Revolt (zie ook Good Girls Revolt: de vrouwelijke Mad Men?) wordt niet meer verlengd. Dat verrassende nieuws is het gevolg van een persoonlijke en niet van een globale beslissing. De productiestudio had tot eind van afgelopen jaar de tijd om de serie ergens anders onder te brengen. Naar verluidt waren er verschillende geïnteresseerden.

    Netflix heeft beslist om Marco Polo, de serie over de bekende 13de eeuwse handelaar, niet te hernieuwen. Dat betekent dus dat er geen derde seizoen komt. De tegenvallende kijkcijfers van het tweede seizoen, zorgden ervoor dat de hoge productiekomsten voor een derde seizoen niet meer verantwoord waren.

    Miranda Sings, de razend populaire YouTube-ster mag juichen want haar serie Haters Back Off, wordt door Netflix met een tweede seizoen verlengd. Het officiële nieuws werd meegedeeld door Colleen Ballinger (aka Miranda Sings) op YouTube. De serie graaft dieper in het familiale leven van Miranda, een té zelfverzekerde en totaal ongetalenteerde jonge vrouw die van zichzelf denkt dat ze beroemd werd geboren, alleen weet niemand het.

    Netflix blijft ondanks minder goede recensies toch op bezoek gaan bij de familie Tanner-Fuller want ze heeft hun succesvolle sitcom Fuller House verlengd met een derde seizoen. Dat nieuws werd bekend gemaakt op de sociale media.

    Hoewel er aanvankelijk wat problemen waren omtrent de wedde van hoofdactrice Emmy Rossum, heeft Showtime toch beslist om Shameless een achtste seizoen te geven. De opnames zullen plaatsvinden in mei 2017. Het nieuws werd eerst via Twitter gemeld door Rossum zelf, daarna officieel door Showtime.

    Een serie die naar verluidt beslist de moeite loont is Search Party, een zwarte komedie over een handvol zelfingenomen twintigers uit New York die betrokken raken bij een mysterie wanneer een kennis van hen uit college plots verdwijnt. De serie kwam hier en daar voor op de favoriete lijstjes van het afgelopen jaar. In afwachting dat wij de serie hier te zien krijgen, kunnen we melden dat er ook een tweede seizoen komt.

    Het heksendrama Salem dat momenteel ook bij ons te zien is op CAZ, krijgt geen vierde seizoen. De finale van het derde tiendelige seizoen dat in de VS uitgezonden wordt in het begin van volgend jaar, zal meteen ook de finale zijn van de volledige serie. De serie speelde zich af in de 17de eeuw en focuste zich op de fameuze heksenjachten. De reden van stopzetting ligt voor de hand: in het eerste seizoen haalde Salem zo’n 1,5 miljoen kijkers, het derde seizoen dat momenteel loopt, zit tussen de 200.000 en 300.000 kijkers.

    Reign, de serie over de jonge Mary, Queen of Scots, krijgt geen vijfde seizoen meer. Gezien de makers min of meer op de hoogte waren van een mogelijke stopzetting, zal het vierde seizoen, dat momenteel in de maak is en in première gaat in februari, mooi afgerond worden.

    Blunt Talk, de comedyserie van o.a. Seth MacFarlane (Ted) met Patrick Stewart in de hoofdrol, krijgt géén derde seizoen. De serie draaide rond Walter Blunt, een Engelse nieuwslezer die verhuist naar Amerika waar hij hoopt de meest succesvolle nieuwslezer te worden. Blunt Talk was geen kijkcijfersucces. De laatste aflevering van het tweede seizoen trok amper 134.000 kijkers.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems