1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 17/02/2017

  Amazon heeft zowel Red Oaks als Mozart In The Jungle verlengd met respectievelijk een derde en vierde seizoen. Van deze laatste serie, die gebaseerd is op de memoires van Blair Tindall, konden we tot nu toe enkel het eerste seizoen zien op Canvas. Red Oaks, dat tot op heden nog nergens te zien was, gaat over een student die in de jaren ’80 zijn laatste dagen beleeft als jongeling, alvorens een nieuwe stap te zetten in het leven.

  Een serie waar wij al lang op zitten te wachten werd meteen na z’n première verlengd met een tweede seizoen. Het betreft hier Sneaky Pete, de serie over een oplichter die de identiteit overneemt van een oude celgenoot. De serie werd bedacht door David Shore (House M.D.) en Bryan – Breaking Bad – Cranston die ook meespeelt en produceert. Snealy Pete was na The Man In The High Castle, de meeste bekeken nieuwe serie op Amazon.

  Alex Gansa, de showrunner van Homeland, waarvan momenteel het zesde seizoen te zien is op NPO 3, bevestigde dat de serie eindigt met het achtste seizoen. De makers hopen wel dat Carrie terugkeert naar haar oorspronkelijke job en dat ze die de laatste twee seizoenen ergens ‘overseas’ mag uitvoeren.

  Netflix heeft het licht op groen gezet voor een derde seizoen van Love, de beminnelijke relatiekomedie van Judd Apatow met Paul Rust en Gillian Jacobs. Zij spelen Gus en Mickey twee jongen mensen die een relatie schuwen en afkerig zijn van alle vormen van intimiteit, maar die zich toch sterk aangetrokken voelen tot elkaar. Het tweede seizoen is vanaf 10 maart te zien op Netflix.

  Netflix heeft zijn nieuw serie The OA verlengd met een tweede seizoen. De serie had zijn fans en verdiende een tweede seizoen. Maar eerlijk is dit niet, want het gaat hier in feite om het tweede deel van het eerste seizoen.
  The OA gaat over een blinde, jonge vrouw die vermist wordt. Wanneer ze na zeven jaar weer opduikt, kan ze opnieuw zien en heeft ze onverklaarbare littekens op haar rug… Brit Marling speelt andermaal de hoofdrol en Zal Batmanglij regisseert opnieuw.

  The Tunnel, oorspronkelijk een Brits-Franse remake van Bron/The Bridge, krijgt van Sky Atlantic een derde seizoen. Net als het tweede zal ook dit seizoen gebaseerd zijn op een origineel scenario. In The Tunnel: Vengeance grijpt de actie plaats in het door terrorisme geteisterde Europa dat eveneens af te rekenen krijgt met de problemen rond de vluchtelingencrisis. Ook nu weer zullen agenten Karl Roebuck (Stephen Dillane) and Elise Wassermann (Clémence Poésy) hun taak tot een goed einde proberen the brengen.

  Volgens bedenker Michael Hirst is het zeker dat Vikings nog een zesde (en laatste) seizoen zal krijgen. Het einde zoals Hirst het voorzien had, zal dus niet terug te vinden zijn aan het einde van seizoen 5, dat momenteel wordt opgenomen.

  Dawn French en Emilia Fox zullen opnieuw te zien zijn als kibbelende restauranthouders in het tweede seizoen van Delicious. In het eerste seizoen zaten de twee rivalen verstrengeld in een web boordevol seks, verraad en bedrog. Delicious was voor Sky de meest succesvolle serie van de laatste 12 maanden.

  Good Girls Revolt is definitief gestopt. Nadat Amazon tot ieders verbazing de serie (een soort van vrouwelijke Mad Men) afvoerde na één seizoen, werd de reeks aangeboden aan andere zenders. Hoewel er hier en daar interesse was, heeft uiteindelijk niemand een contract getekend. Of we deze serie ooit bij ons te zien krijgen, valt te betwijfelen.

  Een serie die bij ons volslagen onbekend is, maar die in Amerika toch goede recensies krijgt en die wereldwijd goed verkocht werd, is StartUp, een misdaadserie met Adam Brody en Martin – Sherlock – Freeman in de hoofdrollen. Kabelzender Crackle was zo tevreden met de kijkcijfers dat ze de serie spontaan verlengde met een tweede seizoen.

  This Is Us was afgelopen jaar een van de absolute verrassingen. Voor NBC was het de meest bekeken dramaserie ooit. Logisch dus dat er een verlening zou komen. Inmiddels werd bevestigd dat de serie verlengd wordt met niet één, maar twee seizoenen. This Is Us is binnenkort te zien op Vitaya.

  Op 15 maart gaat in de VS het tweede seizoen van Hap And Leonard van start. In dat seizoen dat Mucho Mojo zal heten nemen James Purefoy en Michael Kenneth Williams hun vertrouwde rollen terug op. Ditmaal geen Christina Hendricks, maar wel Brian Dennehy, de uitstekende karakteracteur uit o.a. de schitterende thriller Best Seller.

  Scandal heeft net voor zijn zesde seizoen dat gestart is eind januari, een officieuze verlening gekregen voor een zevende seizoen, met dien verstande dat showrunner Shonda Rhimes het nog ziet zitten, want alleen zij weet welke richting de serie uitgaat.

  Good Behaviour krijgt net als Animal Kingdom, die andere serie van TNT die in de zomer gelanceerd werd, een verlening met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van Good Behavior, met Michelle – Downton Abbey – Dockery als dievegge in de hoofdrol, start in de herfst van dit jaar. De serie begon zwak, maar eindigde met een gemiddelde van 4,4 miljoen kijkers per aflevering.

  Empire, de serie over de muziekindustrie met Terrence Howard en Taraji P. Henson, wordt door Fox verlengd met een vierde seizoen. Voor de derde opeenvolgende keer scoorde de serie binnen de leeftijdsgroep 18-49 de meeste kijkers van alle netwerkzenders. Empire is niet enkel een kijkcijferkanon, het is ook een serie die erg geliefd is bij de critici.

  Fans van Atlanta zullen moeten wachten tot in 2018 vooraleer ze het tweede seizoen van de prijswinnende serie (o.a. twee Golden Globes) die momenteel bij ons te zien is op Play More en FOX, te zien zullen krijgen. Bedenker en hoofdrolspeler Donald Glover heeft in z’n drukke agenda immer geen plaatsje meer vrij om het vervolg eerder te draaien. Hij zal immers de rol spelen van Lando Calrissian in de Han Solo Star Wars film.

  Het erg succesvol eerste seizoen van Vechtershart (de verlening kwam er al naar vier afleveringen) wordt momenteel hernomen op NPO 3. Dat is niet zomaar, nee dit moet de aanloop vormen tot het tweede seizoen dat vanaf 9 april 2017 wordt uitgezonden op NPO 3. In dat tweede seizoen krijgt Nick Roest het erg moeilijk als iedereen hem afwijst. De enige bij wie hij steun vindt is zijn broer, maar als die probeert te helpen, worden Nicks problemen alleen maar groter…

  Het uitstekende The Affair, winnaar van een Golden Globe, dat bij ons helaas nergens te zien is, maar waarvan gelukkig wel het eerste seizoen op DVD beschikbaar is, krijgt een vierde seizoen. We kunnen dus alvast uitkijken naar nog meer (seks)avonturen van Dominic West en Ruth Wilson. De hernieuwing kwam er drie weken voor het einde van het derde seizoen.

  Secrets And Lies, de serie die vorig jaar te zien was op Eén, houdt er na twee seizoenen mee op. Volgens een van de bazen van ABC was er teveel tijd tussen het eerste en tweede seizoen waardoor de serie nooit zijn kijkersaantal wist te bewaren. • Naar het overzicht van nieuwsitems