1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 13/05/2017

  Een van de beste series van het jaar, The Handmaid’s Tale, krijgt een tweede seizoen. De reacties waren zo overweldigend dat kabelzender Hulu meteen besliste om er nog een seizoen bij te doen. De serie die gebaseerd is op het boek van Margaret Atwood, vertelt het verhaal van een groep jonge vrouwen die gedwongen wordt slaaf te spelen voor hun sadistische, mannelijke bazen. Wanneer een van de vrouwen riposteert, brengt dat bij de andere vrouwen een groot gevoel van eendracht tot stand. Of en wanneer de serie bij ons vertoond wordt is nog niet bekend.

  De publiekswinnaar op Séries Mania, The Good Fight, de spinoff van The Good Wife, wordt na vijf afleveringen al verlengd met een tweede seizoen. De serie viel zowel bij de pers als bij het publiek erg in de smaak. Wie en wanneer de serie bij ons zal uitzenden is nog niet bekend.

  The CW heeft haar nieuwe series Frequency en No Tomorrow geen verlenging gegeven. Beide series presteerden niet zoals verwacht. Anderzijds werden The Originals en iZombie dan wel weer verlengd met een nieuw seizoen.

  Goed nieuws voor de fans van Line of Duty: de BBC heeft zojuist aangekondigd dat er nog een vijfde én zesde seizoen komt. Maar vooraleer het zover is, zullen de fans nog véél geduld moeten uitoefenen, want bedenker Jed Mercurio heeft aangekondigd dat het vijfde seizoen er niet komt voor 2019, op zijn vroegst…

  Terwijl het tweede seizoen bij ons momenteel loopt op Eén en het derde seizoen ergens in juni van start gaat op de BBC, komt ondertussen de bevestiging dat het BBC drama Poldark ook nog een vierde seizoen krijgt. De opnames zouden starten in september. De serie is gebaseerd op de boeken van Winston Graham (12 in het totaal).

  Het ziet er naar uit dat er een vervolg komt op Fleabag. Bedenker en hoofdactrice Phoebe Waller-Bridge maakte duidelijk dat ze een idee heeft dat goed genoeg is voor een vervolg. Fleabag was het afgelopen jaar een van de absolute verrassingen. Centraal stond de genaamde Fleabag, een getroebleerde twintiger die iets van haar leven probeert te maken, maar hierin voortdurend afgeremd wordt door familie, vrienden en de intensieve zoektocht naar een man. De serie was afwisselend vernieuwend, offensief, ontroerend én grappig. Volgens Waller-Bridge zouden de opnames starten in november voor uitzending in 2018.

  Net als The Big Bang Theory heeft ook Modern Family een verlenging gekregen met twee seizoenen. Dat betekent dus dat er een negende én tiende seizoen komen. Het al of niet verlengen van de serie had opnieuw te maken met de contracten van de acteurs die ook voor het negende seizoen een opslag wilden. Het gerucht doet de ronde dat het loon van Ed O’Neill, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet en Sofia Vergara voor dat negende seizoen per aflevering gestegen is van 350.000 dollars naar een half miljoen. Modern Family won al vijf keer de Emmy voor beste comedy serie en is voor ABC de beste scorende comedyserie.

  Twee series kregen een verlenging nog voor ze uitgezonden zijn: Netflix gaf Mindhunter een tweede seizoen, terwijl Starz hetzelfde deed voor American Gods.

  Madam Secretary, de serie over de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken die bij ons te zien was op Eén, werd verlengd met een vierde seizoen.

  Legion, de de compleet waanzinnige spinoff van X-Men (het hoofdpersonage David Haller is de zoon van Charles Xavier, de stichter van de X-Men), dat bij ons te zien was op FOX, wordt verlengd met een tweede seizoen. Volgens FX groeide Legion uit tot een waar fenomeen, een serie die een compleet nieuw licht wierp op het superheldengenre.

  Hap en Leonard, de hoofdpersonages uit de boeken van Joe R. Lansdale, komen nog eens terug voor een derde seizoen dat dit keer gebaseerd wordt op het boek uit 1995, The Two-Bear Mambo. James Purefoy en Michael Kenneth Williams spelen opnieuw de hoofdrollen. Net als de vorige seizoenen, zal ook dit seizoen van Hap And Leonard zes afleveringen tellen.

  Into The Badlands, waarvan bij ons momenteel het tweede seizoen te zien is op AMC, zal in 2018 terugkeren voor een derde seizoen dat exceptioneel zal bestaan uit 16 afleveringen, het totaal aantal afleveringen van de eerste twee seizoenen samen. Into The Badlands is met z’n vierde plaats op de lijst van de meeste succesvolle kabelseries, erg succesvol voor AMC.

  De Q2-serie Sleepy Hollow wordt na vier seizoenen stopgezet. Volgens Variety waren de avonturen van Ichabod Crane niet meer zo populair bij de kijkers. De makers probeerden de serie nieuw leven in te blazen, maar tevergeefs zo blijkt nu.

  Fox heeft zowel Gotham als The Last Man On Earth –  dat over de laatste overlevende op Aarde gaat en bij ons helaas nog nergens te zien is – verlengd met een nieuw (vierde) seizoen. Gotham is voor Fox hun vlaggenschip, dus echt verwonderlijk is de verlening niet hoewel ze wel een tijdje op zich liet wachten. Eerder had de zender immers al wel Lucifer en het zwaar tegenvallende Lethal Weapon vernieuwd.

  In de herfst beginnen de opnames van het derde seizoen van Humans. De première is voorzien voor 2018. Humans, een sf-serie die gebaseerd is op de Zweedse serie Real Humans, gaat over wat er gebeurt wanneer de lijnen tussen mens en machine vervagen.
  Emily Berrington, Gemma Chan, Colin Morgan, Ivanno Jeremiah,Tom Goodman-Hill en Katherine Parkinson zouden hun rollen hernemen. Humans is bij ons te zien op AMC.

  Fox heeft beslist om de misdaadserie Rosewood – bij ons uitgezonden op Q2 – na twee seizoenen stop te zetten om zo plaats te maken voor nieuwe series. De serie deed het opperbest in zijn eerste seizoen, maar nadat ze verplaatst werd naar een minder goeie uitzenddag, gingen de kijkcijfers met de week achteruit.

  Colony
  dat bij ons te zien is op FOX, verhuist voor zijn derde seizoen van Californië naar Vancouver in Canada. Het nieuwe seizoen dat verwacht wordt in 2018, zal 13 afleveringen tellen.

  Fans van Blindspot, dat bij ons te zien is op VIER, mogen juichen, want hun favoriete serie wordt verlengd met een derde seizoen.
  Blindspot was een van de meeste succesvolle debuutseries, maar verloor gaandeweg kijkers. Niettemin houdt de serie stand dankzij een grote groep fans. Blindspot gaat over een vrouw die naakt wordt gevonden op Times Square, haar lichaam helemaal bedekt met tattoos.  Hoofdrolspelers Sullivan Stapleton en Jamie Alexander zijn intussen goed op weg om de sterren van morgen te worden.

  Volgens de Britse krant The Sun, zou Louise Doughty, de auteur van de bestseller 'Apple Tree Yard' – door de BBC verfilmd tot een nagelbijtende thriller – bezig zijn met een nieuw boek dat de opvolger moet worden voor haar bestseller.
  Het verhaal zou zich dit keer focussen op de mysterieuze Mark Costley, gespeeld door Ben Chaplin. Of dat ook wil zeggen dat er een tweede seizoen komt van Apple Tree Yard is nog niet bekend.

  Het zevende seizoen van Scandal, dat bij ons te zien is op VIJF, zal meteen ook het laatste zijn. ABC heeft nog geen officieel bericht de wereld ingestuurd, maar de mensen die aan de serie werken hebben volgens TVLine verklaard dat dit het laatste seizoen wordt. De serie startte heel bescheiden, maar heeft zich door de jaren opgewerkt tot een van de meest populaire series op de netwerkzender.

  12 Monkeys, dat bij ons momenteel te zien is op FOX en gebaseerd is op de gelijknamige film uit 1995, zal stopgezet worden nà het vierde seizoen dat volgend jaar wordt uitgezonden.

  Verrassing alom! NBC heeft besloten om Timeless – ondanks de cliffhanger en de talrijke twists in de finale van het eerste seizoen – stop te zetten. Timeless werd veel poeha aangekondigd want de serie had alles om uit te groeien tot een succesverhaal. Gerenommeerde showrunners, een aantrekkelijke cast, positieve recensies en een verhaal over tijdreizen dat een groot (familiaal) publiek moest aanspreken.
  Sony TV, die de serie maakte, zou momenteel in onderhandeling zijn met andere zenders voor een eventuele verderzetting, maar volgens de laatste geruchten zouden verwachtingen eerder negatief zijn.

  Taken, de tv-serie die een prequel is op de gelijknamige film met Liam Neeson, kan uitkijken naar de volgend seizoen. Momenteel zijn er immers 16 extra afleveringen besteld. Maar er zullen wel een aantal artistieke wijzingen plaatsvinden: de huidige showrunner houdt het immers voor bekeken, zodat de serie nu op zoek moet naar een nieuwe scenarist.

  The Replacement, de driedelige miniserie die te zien was op BBC One, zal niet verlengd worden. De ontgoochelende finale heeft hier echter niks mee te maken. Volgens scenarist Joe Ahearne heeft alles te maken met het feit dat het verhaal verteld is.

  De historische doktersserie met een hoofdrol voor Clive Owen, The Knick, wordt ondanks uitstekende recensies, stopgezet na twee seizoenen. De serie zou niet meer verlengd worden omdat Cinemax, het kleine broertje van HBO, zich wil focussen op zijn core business: explosieve actieseries.

  Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events, de serie die te zien is op Netflix, heeft een verlenging gekregen voor twéé seizoenen. Kort na de verlenging van het eerste seizoen met een tweede, kwam ook het nieuws dat er nog een derde seizoen volgt.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems