1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 17/09/2017

    History heeft 20 afleveringen besteld voor het zesde seizoen van Vikings. Deze verlenging komt eraan nog voor de start van het vijfde seizoen dat in première gaat in november. De opnames voor het zesde seizoen starten deze herfst in Ierland.
    Het vijfde seizoen begint meteen met twee afleveringen, gevolgd door acht andere. De resterende 10 afleveringen worden uitgezonden in 2018.

    Nu het echte leven met de verkiezing van Trump tot Amerikaans President het toppunt van absurditeit heeft bereikt, houdt Veep, de Amerikaanse komedie rond Vice President Selena Meyer, het voor bekeken. Na het zevende seizoen dat volgend jaar te zien is op HBO, is het gedaan met de grappige serie die Julia Louis-Dreyfus vijf opeenvolgende Emmy’s opleverde. De makers hadden bij een eventuele verlenging vooral schrik om in herhaling te vallen.

    The Last Tycoon, de serie waarin ook Koen De Bouw te zien is, werd door Amazon stopgezet na amper één seizoen. In de serie die een adaptatie is van de roman van F. Scott Fitzgerald, zien we verder ook nog Matt Bomer, Kelsey Grammer en Lily Collins .

    Tin Star, de wraakthriller van Sky Atlantic met Tim Roth als sheriff in de hoofdrol en momenteel te zien op BBC First, kreeg net voor zijn première de bevestiging dat er een tweede seizoen komt. De zender en de makers hebben er het volste vertrouwen in dat de serie zal aanslaan bij de kijkers. Naast Tim Roth zien we ook Christina Hendricks uit Mad Men.

    Trust Me, de dramaserie met Jodie Whittaker als een verpleegster die zich uitgeeft voor dokter en waarvan onlangs de ontknoping te zien was op BBC Two, krijgt in 2018 een tweede seizoen.

    Preacher, de maffe en met veel actie overladen serie die gebaseerd op de cult comic, krijgt een derde seizoen. Wanneer predikant Jesse Custer erachter komt dat God niet aanwezig is in de hemel, start hij samen met zijn vriendin Tulip en zijn beste vriend Cassidy, een 119 jaar-oude vampier, een zoektocht. Bij ons is er tot op heden helaas nog geen enkel seizoen te zien.

    Een maand na de release van het eerste seizoen, komt het nieuws dat Friends From College een tweede seizoen van 8 afleveringen krijgt. In de serie zien we Keegan-Michael Key, Cobie Smulders, Annie Parisse, Nat Faxon, Fred Savage en Jae Suh Park als zes Harvard-vrienden die jaren later hun vriendschap nieuw leven proberen in te blazen. Hoewel de serie heel matige tot slechte kritieken kreeg, reageerde het publiek veel enthousiaster.

    James Nesbitt zal volgend jaar opnieuw te zien zijn als detective inspecteur Clayton, de man die in staat is zijn geluk te controleren. Sky verlengde immers Stan Lee’s Lucky Man, de serie waarvan de eerste twee seizoenen momenteel te bekijken zijn op Telenet, met een derde seizoen.

    Room 104, de serie die bij ons momenteel te bekijken is via Telenet, krijgt een tweede seizoen. Dat bevestigde HBO die de broertjes Duplass vooral prijzen om de manier waarop ze een verhaal weten te vertellen. De serie speelt zich af in een doorsnee hotelkamer en vertelt iedere aflevering een nieuw verhaal dat gaat van komedie over drama tot regelrechte horror.

    Get Shorty, de serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Elmore Leonard uit 1990 waarop ook de gelijknamige film met Travolta en Danny DeVito gebaseerd was, krijgt een 10-delig tweede seizoen dat uitkomt in 2018.
    In de serie zien we hoe hitman Miles Daly (Chris O'Dowd) met de hulp van een has been producer probeert filmproducer te worden.

    Star Trek: Discovery dat vanaf 25 september te zien is op Netflix, werd ondertussen verlengd met een tweede seizoen.

    Goed nieuws voor de fans van Frank Underwood: Netflix heeft in alle stilte beslist om er nog een zesde seizoen bij te doen. Dat zesde seizoen van House Of Cards zal te zien zijn in 2018.

    Nog voor het vierde seizoen van start gaat (op 22 september), maakte Amazon bekend dat ze doorgaan met Transparent en dat er dus een vijfde seizoen komt. De productie hiervan is voorzien voor 2018. Transparent gaat over een al wat oudere professor die na al die jaren uit de kast komt als een transgender. Voor zijn kinderen en vrouw, een complete verrassing. Transparent scoorde uitstekend bij de pers en het publiek en wist maar liefst 48 prijzen waaronder twee Golden Globes en acht Emmy’s, in de wacht te slepen. De serie is dit jaar andermaal genomineerd voor zeven Emmy’s.

    Hoewel Amazon al toegezegd had voor een tweede seizoen, heeft de streamingsite nu toch Z: The Beginning Of Everything gecanceld. De serie die het midden hield tussen drama en komedie, was gebaseerd op het leven van Zelda Sayre Fitzgerald, de knappe en getalenteerde ‘Southern Belle’ die in de jaren twintig het icoon was van de wilde jazz-periode alvorens te huwen met de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald.



  • Naar het overzicht van nieuwsitems