1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 20/10/2022


    De remake van de David Bowie-serie The Man Who Fell To Earth zal niet meer terugkeren. Showtime beëindigt de reeks na één seizoen omdat ze erg tevreden waren met hoe de serie eindigde. Een tweede seizoen was bijgevolg overbodig.

    Anne Rice’s Interview With The Vampire dat begin oktober in de VS in première ging, werd zo goed onthaald door de pers dat AMC meteen een tweede seizoen bestelde. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Rice en volgt het epische verhaal van de vampiers Louis de Pointe du Lac en Lestat de Lioncourt zoals het wordt verteld aan journalist Daniel Molloy. Het tweede seizoen van acht afleveringen zal plaatsvinden in Europa.

    Netflix heeft de Duitse spionnenthriller Kleo verlengd met een tweede seizoen. De serie speelt zich af in 1987 en volgt de Oost-Duitse spionne Kleo Straub die tijdens een geheime missie in West-Berlijn een zakenman dood. Maar na twee jaar in de gevangenis valt de Berlijnse muur en is Kleo plotseling vrij. Ze komt er al snel achter dat de samenzwering tegen haar veel groter is dan ze zich had kunnen voorstellen en een onheilspellende rode koffer blijkt het ontbrekende puzzelstukje te zijn.

    Het door de pers bejubelde en bekroonde Reservation Dogs krijgt een derde seizoen. De serie gaat over een bende Native American tieners die in een reservaat leven in Oklahoma.

    Net na de start van het vijfde seizoen komt het nieuws dat The Handmaid’s Tale beëindigd wordt met een zesde seizoen. Bedenker en showrunner Bruce Miller is volop bezig met de ontwikkeling van The Testaments, de sequel die van start gaat na het einde van The Handmaid’s Tale. Maar een officieel order voor deze serie is er nog niet.

    Met bijna 10 miljoen kijkers tijdens de première, was het niet verwonderlijk dat HBO zijn nieuwe topper House Of The Dragon meteen zou verlengen met een tweede seizoen. Hiermee scoorde de serie 350% beter dan de première van Game Of Thrones. Om de 19,3 miljoen van de laatste aflevering van GoT te evenaren, laat staan te overtreffen, was het natuurlijk nog te vroeg. Maar het ziet er in ieder geval naar uit dat House Of The Dragon een schitterende toekomst te wachten staat.

    De live-action serie Resident Evil is geen lang leven beschoren, want na amper één seizoen wordt de serie door Netflix al stopgezet. De respons was positief in de eerste twee weken, maar vanaf week 3 zakten de kijkcijfers als een pudding in elkaar. Ook de ratings – zowel van de pers als van het publiek – vielen zwaar tegen.

    Netflix heeft The Umbrella Academy verlengd met een vierde en laatste seizoen. De makers zijn verheugd dat de verhaallijnen op een nette manier kunnen afgerond worden. Drijvende kracht Steven Blackman is ondertussen al volop aan de gang met een bewerking van de videogame Horizon Zero Dawn.

    De prima sf-serie Outer Range die uitgroeide tot een bescheiden hit op Amazon Priem Video wordt verlengd met een tweede seizoen, maar krijgt wel een nieuwe showrunner. Outer Range gaat over een rancher (Josh Brolin) die vecht voor zijn land en familie en die een ondoorgrondelijk mysterie ontdekt aan de rand van de wildernis van Wyoming. Een mix van Yellowstone met The Twilight Zone of The X-Files.

    Het gerucht circuleerde al een tijdje, maar nu is het nieuws officieel: Curb Your Enthousiasm krijgt een twaalfde (!) seizoen. In deze serie speelt Seinfeld-bedenker Larry David een uitvergrote en over-de-top versie van zichzelf in zijn fictief leven. De serie begon in 2001 en won ondertussen verschillende Golden Globes en Emmy’s.

    Een serie die bij ons niet te zien is, is Physical, dat zo net verlengd werd met een derde seizoen. De reeks volgt een zekere Sheila Rubin (Rose Byrne) die, na de lancering van haar eerste fitnessvideo, een aantal nieuwe obstakels heeft ontdekt die haar in de weg staan om haar fitnessimperium op te bouwen. Zo wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar man en de waarden die hij vertegenwoordigt, en iemand anders met een gevaarlijke aantrekkingskracht. En dan hebben we het nog niet over de nieuwe concurrentie die haar status bedreigt.

    De populaire serie Britse misdaadserie Grantchester, bij ons te zien op NPO en BBC First, kreeg het licht op groen voor een achtste seizoen. De serie speelt zich af in een klein Engels stadje en volgt de avonturen van detective inspector Geordie Keating en dominee Will Davenport. De rol van Davenport werd de eerste vier seizoenen gespeeld door James Norton. Vanaf het vierde seizoen werd Tom Brittney geïntroduceerd als de nieuwe dominee.

    De misdaadserie Annika met Nicola Walker (The Split, Marriage) in de hoofdrol, krijgt een tweede seizoen, waarvan de opnames in augustus gestart zijn. Naast Walker keren ook Jamie Sives, Katie Leung, Ukweli Roach en Silvie Furneaux terug. Het eerste seizoen was bij ons te zien op Eén en NPO2.

    Wegens gebrek aan succes, heeft Showtime besloten om te stoppen met de serie The First Lady. De insteek van de serie was het politieke en privéleven van de echtgenotes van de verschillende Amerikaanse presidenten te belichten. Helaas blijft het dus – ondanks de aanwezigheid van topactrices – bij één seizoen. Hierin kwamen Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) en Michelle Obama (Viola Davis) aan bod. De serie is nog steeds te zien op FOX TV.

    De dramaserie The Wilds over een groep tienermeisjes die na een vliegtuigcrash komt vast te zitten op een eiland om dan te ontdekken dat het hele gebeuren deel uitmaakt van een experiment, wordt door Amazon Prime Video na twee seizoenen stopgezet. Voor de stopzetting werd geen specifieke reden opgegeven.

    FX heeft beslist om de motorserie Mayans M.C. te verlengen met een vijfde seizoen. De serie die bij ons te zien is op vtm3, volgt de strubbelingen van EZ Rayans van de Mayans motorclub aan de grens tussen Californië en Mexico.

    De ruimteserie For All Mankind krijgt een vierde seizoen. De serie vertelt wat er zou zijn gebeurd als de wereldwijde ruimtewedloop nooit was geëindigd. De serie presenteert een wereld waarin NASA-astronauten, ingenieurs en hun families zich in het centrum van buitengewone gebeurtenissen bevinden, gezien door het prisma van een alternatieve geschiedenistijdlijn - een wereld waarin de USSR de VS verslaat in hun reis naar de maan.

    De fantasyserie The Wheel of Time, die gebaseerd is op de succesvolle boekenserie van Robert Jordan, wordt door Amazon verlengd met een derde seizoen, nog voor het tweede seizoen gestart is. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine, een lid van de ongelooflijk krachtige, volledig vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai. Vanuit het stadje Two Rivers begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, van wie wordt voorspeld dat één de Herrezen Draak is, die de mensheid zal redden of vernietigen.



















  • Naar het overzicht van nieuwsitems