1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in april (UPDATE)

    Verwacht in april (UPDATE)

    Datum: 4/04/2017

    Op 19 en 23 april gingen twee nieuwe series van start. Door ons verblijf in Parijs voor Séries Mania, konden we dit jullie niet eerder melden, maar niet getreurd want beide series worden want de eerste aflevering wordt nog diverse keren opnieuw uitgezonden. Het betreft hier de series Chance, met Hugh Laurie en Genius, met Geoffrey Rush als Albert Einstein. 

    In Chance speelt Laurie neuropsychiater Dr. Eldon Chance. Chance die zijn praktijk in San Francisco heeft, komt stevig in de problemen wanneer hij een patiënte die mogelijk lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, een verkeerd advies geeft. Voor hij het weet raakt hij betrokken in een wereld van verkeerde identiteiten, politiecorruptie en mentale ziektes. Bovendien kruist hij het pad van de agressieve echtgenoot, die bovendien een meedogenloze detective is. Lenny Abrahamson, de regisseur van Room regisseerde een paar afleveringen.

    Het hoofdpersonage in het eerste seizoen van Genius is niemand minder dan Albert Einstein, het natuurkundige genie dat verantwoordelijk was voor onder meer de relativiteitstheorie. De serie is gebaseerd op de bestseller ‘Einstein: His Life and Universe’ en werd geproduceerd door Brian Grazer en Ron Howard, het duo dat verantwoordelijk was voor The Da Vinci Code, A Beautiful Mind, Rush en Apollo 13.
    In de hoofdrol zien we Geoffrey Rush (Pirates Of The Caribbean) als de oudere Einstein en nieuwkomer Johnny Flynn (Clouds Of Sils Maria) als de jongere versie. Emily Watson (Apple Tree Yard) speelt de tweede echtgenote — en nichtje — Elsa Einstein. Ron Howard regisseerde zelf de eerste aflevering van deze serie.

    Verder kun je vanaf vanavond, 24 april, kijken naar de schitterende miniserie National Treasure  over een zekere Paul Finchley, de helft van een razend populair duo dat door de Britse tv-kijkers aanzien wordt als een van hun ‘national treasures’. Maar op een dag wordt Finchley tot eenieders verbazing aangehouden voor seksuele aanranding. Zegt de naam Jimmy Saville u nog iets?
    De hoofdrollen in dit kwaliteitsdrama van Jack Thorne, de scenarist van o.a. This Is England, The Last Panthers, Glue en Skins worden vertolkt door Robbie Coltrane (bekend als Rubeus Hagrid uit de Harry Potter-films), Julie Walters (Indian Summers, Brooklyn) en Andrea Riseborough (Bloodline). De regie was in handen van Marc Munden, de regisseur van Utopia.

    Tot slot is er ook nog War & Peace dat voor het eerst te zien is op één van de Nederlandse zenders.

    _____________________________________________________________________________________________

    Hoewel de programmatie voor de tweede heflt van april nog niet helemaal gekend is, zijn er toch een aantal uitschieters die van de maand april nu al een sterke maand maken.

    De eerste serie die in het oog springt is het derde en laatste seizoen van The Leftovers. Hopelijk krijgen we een bevredigend antwoord op alle vragen waar we na de eerste twee seizoenen mee opgezadeld zaten. Verder zijn er vanaf 11 april ook nieuwe afleveringen van het derde seizoen van het schitterende Better Call Saul. Liefhebbers van spionagethrillers moeten zeker kijken naar The Same Sky (Der Gleiche Himmel) van Oliver Hirschbiegel, de regisseur van Der Untergang. Fans van The Bridge zien hun favoriete Sofia Helin ditmaal als Lauren Faber, een 43-jarige West-Duitse die bespioneerd wordt. Ook om naar uit te kijken zijn de vervolgseries van Veep (het zesde seizoen) en Silicon Valley (het vierde)

    Verder starten in april ook de tweede seizoenen van de Nederlandse vechtersserie Vechtershart, The Catch, Outcast, Zoo en de Britse comedy Peter Kay’s Car Share. Van The Get Down van Baz Luhrmann krijgen we in april het tweede deel van het eerste seizoen te zien. Het derde seizoen van Endevour Morse is zowel op de Nederlandse als de Vlaamse televisie te bekijken.

    Nieuwe series deze maand zijn de Vlaamse vrouwengevangenisserie Gent-West, Lethal Weapon, de tv-remake van de gelijknamige Mel Gibson-film, de Britse detectiveserie The Level, Dear White People, de tv-remake van de gelijknamige film, de door Charlize Theron geproduceerde comedyserie Girlboss over een rebellerende tiener die online een kledinglijn start en de sf-serie Twelve Monkeys, nog zo’n serie die gebaseerd is op een bioscoopfilm (met Brad Pitt en Bruce Willis).

    Tot slot starten er in april ook een aantal series die al eerder te zien waren op andere zenders.

    4 april Call The Midwife Christmas Special BBC First
    Last Tango In Halifax Christmas Special BBC First
    5 april Ordinary Lies s2 BBC First
    6 april Twelve Monkeys FOX
    7 april The Get Down pt II Netflix
    8 april Turn s2 AMC
    9 april Lethal Weapon VIER
    Vechtershart NPO 3
    10 april The Catch s2 Telenet
    Outcast s2 FOX
    11 april Better Call Saul s3 Netflix
    Peter Kay’s Car Share s2 BBC One
    Into The Club s2 BBC First
    12 april The Same Sky Canvas
    Endevour Morse s3 NPO 1
    14 april Endevour Morse s3 Eén
    Zoo s2 ZES
    Rectify s2 NPO 2
    15 april The Level Canvas
    16 april Gent-West Telenet
    The Leftovers s3 Telenet
    Veep s6 Telenet
    19 april Chance FOX
    21 april Girlboss Netflix
    23 april Silicon Valley s4 Telenet
    Genius National Geographic
    24 april National Treasure NPO 2
    28 april Dear White People Netflix

  • Naar het overzicht van nieuwsitems