1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in februari (update 3)

  Verwacht in februari (update 3)

  Datum: 25/02/2017


  UPDATE 3
  in de driedelige psychologische thriller The Replacement die van start gaat op 28 februari, speelt Vicky McClure, die we kennen van Line Of Duty en This Is England, de rol van Paula, de jonge vrouw die de succesvolle architecte Ellen vervangt als die met zwangerschapsverlof gaat. Ellen probeert haar zo goed mogelijk te begeleiden, maar begint voor haar leven te vrezen wanneer ze erachter komt dat Paula een verborgen agenda heeft. De rol van Ellen wordt gespeeld door Morven Christie (The A Word, Grantchester).
  ________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  Net voor het einde van de maand komen er nog twee leuke series bij: het zesde en laatste seizoen van Girls en de première van de Vlaamse serie Zie Mij Graag (voor meer info zie: Vanaf dinsdag op Eén: Zie Mij Graag). Nieuwkomers in het zesde seizoen van Girls zijn Riz Ahmed, de hoofdrolspeler uit The Night Of en Matthew Rhys, de hoofdacteur uit The Americans.
  ___________________________________________________________________________

  UPDATE

  Vanaf zondag 19 februari kun je op BBC One kijken naar de spionageserie SS-GB, een serie die ervan uitgaat de Hitler WO II gewonnen heeft. In een wereld die gedomineerd wordt door de SS, het verzet en Scotland Yard moet een detective een moord zien op te lossen. Sam Riley en Kate Bosworth spelen de hoofdrollen in deze door Philipp Kadelbach (de regisseur van Unsere Mütter, Unsere Väter) geregisseerde serie. Het script dat gebaseerd is op een boek van Len Deighton, is van de hand van Robert Made en Neil Purvis, de scenaristen van heel wat James Bond-films.

  Verder start in februari ook nog het vierde seizoen van de serie Wilfred, over een jonge, weinig gemotiveerde kerel die een hond als vriend heeft. Hij is wel de enige die de hond kan zien. In tegenstelling wat je zou kunnen denken is dit geen 'familie' bedoening, integendeel...

  Ook nieuw is de vijfdelige documentaire serie O.J.: Made In America, een schitterende documentaire die met een grote zin voor detail gaat uitzoeken wie O.J. Simpson was en welke factoren er allemaal bepalend waren in het proces rond de moord op zijn vriendin Nicole Brown. Dit is de grote favoriet voor de Oscars en een documentaire die je zeker niet mag missen! Was eerder al te zien op NPO 3.
  _____________________________________________________________________________

  Waren er in januari nog 50 series die van start gingen, dan zijn het er in februari ‘slechts’ een twintigtal. Voeg daar nog eens twee tv-films aan toe en je kan gerust zeggen dat het aanbod in februari erg karig is. Maar dat doet niks aan de kwaliteit want met Santa Clarita Diet, Legion en Big Little Lies hebben we toch drie topseries in het verschiet.

  Santa Clarita Diet is een comedyserie met een hoek af. Centraal staat de familie Hammond. Die staat plots voor een groot probleem wanneer moeder heel vreemd gedrag begint te vertonen. Legion is dan weer de spin-off serie van X-Men met Dan Stevens uit Downton Abbey in de hoofdrol. De serie werd geschreven door Noah Hawley, de scenarist van Fargo. De populaire site 'The Collider' gaf het maximum van vijf sterren en verklaarde volmondig: "You have never seen a TV show like this", dat belooft! Een van de afleveringen werd overigens geregisseerd door onze landgenoot Tim Mielants.
  Tot slot is het zeker ook uitkijken naar de miniserie Big Little Lies, een HBO-serie geregisseerd door Jean-Marc Vallée (Demolition, Dallas Buyers Club) met Nicole Kidman (Lion), Reese Witherspoon (Wild) en Shailene Woodley (Divergent) als drie huismoeders die een moord beramen.

  Ook kijken we met interesse uit naar twee tv-films met bekende tv-koppen in de hoofdrollen. In Life On The Road ziet David Brent, het ‘foute’ personage uit The Office, zijn droom eindelijk in vervulling gaan en in Girlfriend’s Day raakt ‘poëet’ Bob Odenkirk (Better Call Saul) verwikkeld in een web van moord wanneer hij voor Valentijn het meest romantische gedicht wil schrijven.

  Wie houdt van Nordic Noir moet ook zeker kijken naar de marathonuitzendingen van het bekroonde Nobel en het tweede seizoen van Acquitted.

  Andere series die deze maand onze aandacht trekken zijn het Vlaamse Generatie B, het Waalse Ennemi Public (geïnspireerd door de zaak Dutroux), het Finse Bordertown, het tweede deel van het laatste seizoen van Hell On Wheels en de Britse miniseries The Moorship en In Plain Sight.

  Deze maand start op VIER ook de lineaire uitzending van de uitstekende Vlaamse serie Chaussée D’Amour. Deze serie over een huismoeder die een bordeel erft, was eerder te zien via Play More van Telenet. Twee andere uitstekende miniseries die ook al eerder te zien waren, zijn Last Tango In Halifax s4 en The A Word.

  Het vierde seizoen van Black Sails ging eigenlijk van start op 30 januari, maar wie de eerste aflevering heeft gemist, kan gerust mee want in februari wordt die aflevering hernomen.

  Een (voorlopig) overzicht van het aanbod in februari:

  30 januari Black Sails s4 PRIME
  2 februari Hell On Wheels s5 deel 2 Sundance Channel
  3 februari Santa Clarita Diet Netflix
  4 februari Ennemi Public Canvas
  5 februari Bull VIER
  Acquitted s2 PRIME
  6 februari Vermist s1 VIER
  7 februari The Moorside BBC One
  Bordertown Canvas
  Last Tango In Halifax BBC First
  8 februari Generatie B Canvas
  9 februari Legion FOX
  Chaussée D’Amour VIER
  10 februari Life On The Road Netflix
  11 februari In Plain Sight BBC First
  12 februari Blindspot s2 VIER
  Nobel PRIME
  14 februari Girlfriend’s Day Netflix
  The Last Ship s2 Eén
  19 februari Big Little Lies PRIME
  20 februari Wilfred s4 Q2
  O.J.: Made In America Canvas
  21 februari The A Word BBC First
  Zie My Graag Eén
  23 februari  Humans s2 AMC
  26 februari Tyrant FOX
  28 februari Girls s6 PRIME
  The Replacement BBC One


 • Naar het overzicht van nieuwsitems