1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in juli (UPDATE 3)

    Verwacht in juli (UPDATE 3)

    Datum: 30/07/2017

    UPDATE 3

    Vanavond gaat op Q2 The Bastard Executioner, de nieuwe serie van Kurt Sutter, de man achter Sons Of Anarchy, in première. De serie speelt zich af in de 14de eeuw op het moment dat de spanningen binnen het koninkrijk van Edward I toenemen. Het hoofdpersonage is Wilken Brattle, een voormalige ridder die ooit Koning Edward III diende. Hij leidt een rustig leven, maar wanneer de belastingen de lucht ingaan en rellen tussen de edelen ontstaan, wordt hij gedwongen zijn zwaard opnieuw op te nemen om zichzelf en zijn gezin veilig te stellen.
    De hoofdrol wordt vertolkt door nieuwkomer Lee Jones. Hij wordt bijgestaan door onder meer Stephen Moyer, Timothy Murphy, een bijna onherkenbare Katey Sagal. mevrouw Sutter in real life, en... zanger Ed Sheeran.

    Kijkers die het derde seizoen van The Fall en het vierde van American Horror Story eerder misten, kunnen nu kijken op Q2 en NPO 2

    ___________________________________________________________________________________________________
    UPDATE 2


    Eind juli kun je op de BBC terecht voor de tweedelige miniserie Man In An Orange Shirt. De serie vertelt het verhaal van twee homoseksuele koppels. Het ene verhaal speelt zich af in 1944, het andere in 2017. De serie werd gemaakt door de productiefirma van o.a. Apple Tree Yard, Utopia, Humans en River. In de rolverdeling zien we o.a. Vanessa Redgrave, David Gyasi, Joanna Vanderham, Julian Morris, Oliver Jackson Cohen en James McArdle,

    __________________________________________________________________________________________________

    UPDATE

    Een overzicht zonder vermelding van de populairste serie van het moment: van een blunder gesproken! Maar goed, we zijn er nog net op tijd achter gekomen dat morgennacht (de nacht van 16 op 17 juli) het zevende en voorlaatste seizoen van Game Of Thrones van start gaat! Als dat geen update is!

    Wat ondertussen ook bekend is geworden - en dat konden we nog niet weten - is dat deze maand ook het tweede, naar verluidt uitstekende, seizoen van Top Of The Lake begint. De miniserie die ditmaal de subtitel China Girl meekreeg ziet andermaal Elisabeth Moss in de rol van detective Robin Griffin. In dit seizoen is er ook een aparte rol weggelegd voor de haast onherkenbare Nicole Kidman. Als er een typische zomerserie zou bestaan, dan moet het ongetwijfeld Riviera zijn of zoals regisseur Hans Herbots zegt:"Riviera is echt een reeks om in de zomer te bekijken: een intrigerend verhaal in een zonnige omgeving. Shady people in sunny places." Deze serie is vanaf 25 juli te zien op Eén.

    Verder start op Q2 het tweede seizoen van de comedy-serie van The Last Man On Earth over een man die denkt dat hij na het uitbreken van een virus dat nagenoeg de volledige mensheid van de kaart heeft geveegd, de enige overlevende is. Tot slot start op BBC Two ook nog Cleverman, een dramatische sciencefictionserie over een groep mythologische creaturen die tussen de mensen moeten leven en moeten vechten om te overleven want de mens wil deze wezens het zwijgen opleggen, uitbuiten en vernietigen. In een van de rollen zien we Iain Glen alias Jorah Mormont uit Game Of Thrones.
    ____________________________________________________________________________________________________

    Juli start vanavond meteen met een uitstekende serie. De Australische serie The Kettering Incident won vorig jaar de AACTA Award voor ‘beste miniserie'. Van de acht nominaties wist de serie nog twee andere nominaties te verzilveren. In deze achtdelige serie raakt een vrouwelijke dokter op een mysterieuze wijze betrokken bij twee verdwijningen die 15 jaar uit elkaar liggen. Elizabeth Debicki uit The Night Manager speelt de hoofdrol.

    Ook nieuw zijn de Netflix-series Friends From College en Ozark, een komedie en een misdaadthriller. In Friends From College ontmoeten vrienden uit Harvard elkaar jaren later op een reünie, maar al vlug blijkt dat hun carrières en nieuwe levensstijl hun vriendschap van vroeger ondermijnen. In Ozark neemt een financieel adviseur zijn gezin mee naar de Ozarks, een grote bergketen in Missouri, als een deal met een groot drugkartel fout loopt.

    Ook nieuw zijn In The Dark, de nieuwe serie van scenarist Danny Brocklehurst (Ordinary Lies, The Five) over een zwangere, vrouwelijke detective die haar eigen relaties in vraag moet stellen wanneer ze betrokken raakt bij twee uiteenlopende zaken. Een andere serie waar we naar uitkijken is Room 104, de nieuwe serie van de gebroeders Duplass (Animals, Togetherness). Op basis van de nieuwe trailer wordt dit een heel aparte serie die hoge verwachtingen schept. Andere series die deze maand van start gaan zijn de nieuwe seizoenen van Ballers, Insecure en Shooter.

    En voor wie de volgende series gemist heeft, is er deze maand een nieuwe kans. Follow The Money s2, Capital, 1992, Tut en Paula waren eerder al te zien op verschillende andere zenders.

    Een overzicht:

    1 juli The Kettering Incident BBC First
    3 juli Capital NPO 2
    4 juli 1992 Canvas
    9 juli Tut Q2
    11 juli In The Dark BBC One
    14 juli Friends From College Netflix
    17 juli Game Of Thrones s7 Telenet
    19 juli The Shooter s2 Netflix
    20 juli Paula BBC First
    21 juli Ozark Netflix
    24 juli Ballers s3 Telenet
    24 juli Insecure s2 Telenet
    29 juli Room 104 Telenet
    30 juli The Bastard Executioner Q2
    American Horror Story s4 Q2
    31 juli The Fall s3 NPO 2
    Man In An Orange Shirt  BBC Two

  • Naar het overzicht van nieuwsitems