1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in mei (UPDATE 2)

  Verwacht in mei (UPDATE 2)

  Datum: 1/05/2017

  UPDATE 2
  Zoals kon verwacht worden krijgen we in de tweede helft van de maand nog een paar nieuwe series die eerder nog niet aangekondigd waren. Zo start vanavond op FOX Star, de nieuwe serie van Lee - Empire - Daniels. Andermaal een muziekserie waarin we de groeipijnen volgen van een meisjesband. Queen Latifah speelt een van de moeders. Dan is er ook nog het Britse Clique, een veelbelovende serie waarvan wij de eerste twee afleveringen zagen op Séries Mania. De sf-actieserie Falling Skies - waarvan alle seizoenen verkrijgbaar zijn op DVD - 'debuteert' eindelijk op FOX.
  Een serie om niet te missen is Apple Tree Yard, ditmaal mét Nederlandse onderschriften. Van Paula weten we weinig of niks, tenzij dat het een driedelige thriller is over twee mensen die elkaar na een eerder toevallige ontmoeting, de dieperik in helpen. Tot slot is er ook de start van het tweede seizoen van The Art Of More en van het romantische Outlander.

  UPDATE
  Groot en belangrijk nieuws! Vanaf 21 mei kunnen we samen met de VS kijken naar het nieuwe seizoen van de cultserie Twin Peaks! De serie van David Lynch keert na 25 jaar terug op het tv-scherm met agent Dale Cooper opnieuw in de hoofdrol. Veel over de inhoud is er niet geweten en buiten een aantal teasers en sfeerbeelden werden er nog geen trailers of échte teasers vrijgegeven. Of de festivalgangers in  Cannes de serie eerder zullen zien is nog niet bekend.

  Ook heel wat nieuws van de BBC: zo start op 16 mei de driedelige serie Three Girls over het seksschandaal in Rochdale waarbij zo'n 47 meisjes misbruikt werden. Voor meer info, klik hier.
  Verder zijn er ook nog Kat And Alfie: Redwater, de zesdelige spinoff van de soap EastEnders en White Gold, een komische Mad Man-achtige serie over een handvol vertegenwoordigers.

  Verder wordt ook de serie Broken aangekondigd als 'coming soon'. Broken is de zesdelige serie waarin Sean Bean (Game Of Thrones) een pastoor speelt.

  __________________________________________________________________________________________
  Mei start vanavond met 24: Legacy, het nieuwe seizoen van de cultserie 24, maar dan wel zonder de legendarische Jack Bauer. De serie kreeg geen zo’n goeie kritieken, maar wij kijken er alvast naar uit. Andere topseries waar we halsreikend naar uitkijken zijn het derde en laatste seizoen van Bloodline en het vijfde seizoen van House Of Cards. Persoonlijk hielden we ook erg van Master Of None en de Britse detectiveserie Unforgotten waarvan deze maand de tweede seizoenen starten. Voor wie hield van de documentaire serie Making A Murderer of van de Oscarwinnaar Spotlight, raden we aan zeker te kijken naar de zevendelige serie The Keepers, een miniserie over de onopgeloste moord op een non, vijftig jaar geleden.

  Voor de meisjes is er dan weer het derde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt en Anne, de nieuwe verfilming van 'Anne Of Green Gables', het bekende boek van Lucy M. Montgomery. De serie werd geschreven door o.a. Moira Walley-Beckett, producente en scenariste van o.a. Breaking Bad en Flesh And Bone. Tot slot is er ook nog het langverwachte tweede seizoen van de sf-serie Sense8.

  Wie van Britse detectiveseries houdt komt deze maand aan zijn trekken met het derde seizoen van Hinterland, het vijfde van Father Brown, het tweede van Unforgotten en het vierde van Wallander, de Britse versie met Kenneth Branagh in de hoofdrol.


  Het overzicht:

  1 mei 24: Legacy Q2
  1 mei Father Brown s5 BBC First
  5 mei Sense8 s2 Netflix
  Hawaii Five-O s4 Zes
  6 mei Wallander s4 Canvas
  7 mei Crashing Telenet
  12 mei Anne Netflix
  Master Of None s2 Netlfix
  Hinterland s3 Eén
  13 mei Unforgotten s2 BBC First
  14 mei The Last Kingdom s2 BBC First
  16 mei Three Girls BBC One
  Lee Daniels' Star FOX
  17 mei The Art Of More s2 Eén
  18 mei Kat And Alfie: Redwater BBC One
  Apple Tree Yard Canvas
  19 mei Unbreakable Kimmy Schmidt s3 Netflix
  19 mei The Keepers Netflix
  Outlander s2 Eén
  20 mei Clique BBC One
  21 mei Animals s2 Telenet
  22 mei The Same Sky NPO 2
  23 mei Broken BBC One
  24 mei White Gold BBC Two
  25 mei Paula BBC Two
  26 mei Bloodline s3 Netflix
  28 mei Falling Skies FOX
  30 mei House Of Cards s5 Netflix • Naar het overzicht van nieuwsitems