1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Datum: 23/10/2017

  UPDATE 2

  Vanavond, maandag 23 oktober, start op NPO 3, de gloednieuwe serie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, een serie die perfect aansluit bij de reportage in Pano over de zorginstellingen. Het hoofdpersonage in deze dramacomedy is een zekere Hendrik Groen, een oude man verblijft in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Tot nu toe heeft hij altijd zwijgzaam toegekeken, maar dat moet vanaf 1 januari veranderen. Vanaf nu zal hij in een dagboek al zijn kritiek neerschrijven, met naam en toenaam. Samen met enkele andere bewoners richt hij een clubje op dat de naam krijgt: 'Oud maar niet dood'. Want waarom zou het leven alleen nog maar koffiedrinken achter de geraniums moeten zijn? In de hoofdrollen zien we Kees Hulst (Goede Avond Dames En Heren, Gooische Vrouwen) en niemand minder dan André Van Duin.
  _____________________________________________________________________________________________________

  UPDATE

  Wat we verwacht hadden, wordt nu bewaarheid: oktober heeft nog meer leuke dingen in petto dan je had kunnen vermoeden. Zo is er eerst en vooral de Vlaamse serie Tabula Rasa, een mysterieuze thrillerserie die baadt in het bovennatuurlijke met Veerle Baetens in de hoofdrol. De serie komt uit het brein van Kaat Beels (Beau Séjour) en Jonas Govaerts (Welp). Naast Veerle Baetens, die een vrouw speelt met geheugenstoornissen, zien we ook Stijn Van Opstal (De Premier), Gène Bervoets, Jeroen Perceval (D'Ardennen) en Hilde Van Mieghem (De Bunker).

  Verder start in oktober op Canvas ook het tweede seizoen van Fortitude, de sterke thrillerserie die zich afspeelt in een nederzetting, gelegen op een van de eilanden in de Noordelijke IJszee, temidden van de ruige Arctische wildernis. Naast vertrouwde gezichten zoals Sofie Gråbøl zien we ook Dennis Quaid in een hoofdrol.

  Canavas start in oktober ook met twee Franse series La Fôret en Les Témoins (eerder te zien op Telenet), twee series die bij de fans van spannende intriges en misdaadverhalen zeker in de smaak zullen vallen.

  Afronden doen we met het Britse aanbod. BBC One start met Gun Powder, een historische actieserie met niemand minder dan Kit - Jon Snow - Harrington in de hoofdrol. Harrington speelt de rol van de historische figuur Guy Fawkes, een Britse activist die samen met een groepje katholieken het plan beraamd om Koning James I te vermoorden. De serie werd bedacht door onder meer Ronan Bennett (Public Enemies, Top Boy). Twee andere Britse series werden reeds eerder uitgezonden (of lopen momenteel), maar zijn nu ook te bekijken met Nederlandse onderschriften. Het betreft The Last Post, over een eenheid van het Britse leger op missie in het Midden-Oosten, in aanwezigheid van vrouw en kinderen en The Moonstone, een kostuumserie over de zoektocht naar een verdwenen diamant.
  ___________________________________________________________________________________________________

  Op dit moment zijn er voor oktober nog niet zoveel series bekend, maar wat bekend is, is voor duimen en vingers van af te likken.
  Zo is er vooreerst het langverwachte nieuwe seizoen van Curb Your Enthousiasm. Na al die jaren keert de norse Larry David terug om ons opnieuw deelgenoot te maken van zijn dagelijkse avonturen. Een andere blije terugkeer is er voor Will & Grace. Op speciaal verzoek van de fans kwamen de vier hoofdrolspelers opnieuw samen voor een nieuw, alweer negende, seizoen.

  Ook Stranger Things en Mr. Robot beginnen in oktober aan hun nieuwe seizoenen. Twee series die andermaal het beste laten verhopen. Hetzelfde kunnen we zeggen van Mindhunter, de nieuwe serie van David – Seven – Fincher over twee politiemannen die ten rade gaan bij seriemoordenaars om meer inzicht te krijgen in het gedragspatroon van de killers die ze op het spoor zijn.
  Een andere serie waar we naar uitkijken is de Duitse serie van Tom Tywker, Babylon Berlin, gebaseerd op de misdaadboeken rond de Keulse politie-inspecteur Gereon Rath.
  Voor de fans van The Walking Dead is er het achtste seizoen dat vanaf 23 oktober start op FOX en wie van Dallas of Dynasty hield, kan deze maand uitkijken naar de geupdate versie van Dynasty. Voor de fans van tienerintriges is er ook nog Riverdale dat aan z'n tweede seizoen begint
  Tot slot kijken we ook uit naar Snowfall, de serie over de opkomst van crack in Los Angeles, waarvan de eerste twee afleveringen werden geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah en naar de bekroonde Zweedse serie Bonusfamiljen, geschreven door de man die verantwoordelijk was voor Solsidan en De 100-jarige Man Die Uit Het Venster Stapte En Verdween.

  In de komende dagen vernemen jullie via updates meer over de andere series die in oktober te zien zullen zijn.

  Een voorlopig overzicht:

  1 oktober Curb Your Enthousiasm s9 Telenet
  1 oktober The Last Post BBC One
  3 oktober Will & Grace s9 TLC
  3 oktober Star s2 Fox
  5 oktober Bonusfamiljen Netflix
  6 oktober Suburra Netflix
  8 oktober Snowfall BBC Two
  8 oktober Taken Q2
  10 oktober Our Girl s3 BBC One
  11 oktober Black Work Canvas
  11 oktober Mr. Robot s3 Telenet
  12 oktober Dynasty Netflix
  12 oktober Riverdale s2 Netflix
  13 oktober Mindhunter Netflix
  17 oktober The Last Post BBC First
  20 oktober Haters Back Off s2 Netflix
  21 oktober Gun Powder BBC One
  21 oktober La Forêt Canvas
  23 oktober The Walking Dead s8 Fox
  23 oktober Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen NPO 3
  24 oktober Les Témoins Canvas
  26 oktober Babylon Berlin Telenet
  27 oktober Stranger Things s2 Netflix
  27 oktober Fortitude s2 Canvas
  28 oktober The Moonstone BBC First
  29 oktober Tabula Rasa Eén


 • Naar het overzicht van nieuwsitems

Nieuw op DVD/Blu-ray