1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in september (UPDATE 4)

    Verwacht in september (UPDATE 4)

    Datum: 25/09/2017

    UPDATE 4

    Deze week starten er nog een paar leuke series op de openbare netten. Zo krijgen we met Loch Ness, Unforgotten en Three Girls topentertainment voor de fans van Britse misdaadseries. Verdere is er vanavond, 25 september, ook nog de start van de zeer aparte, absurde comedyserie Man Seeking Women. De uitzenduren zijn niet voor niets laat op de avond, maar wie houdt van 'geschifte' humor, moet zeker opblijven
    __________________________________________________________________________________________________

    UPDATE 3

    Vanaf vanavond 21 september is op AMC het vierde en laatste seizoen te zien van Halt & Catch Fire, voor Metacritic de op één na beste serie van het jaar tot dusver. In het vierde seizoen wordt het internet door de ontdekking van de web browser, het massaproduct waarvan Joe en Gordon altijd gedroomd hebben.

    Wie de uitzending op 18 september op National Geographic Channel gemist heeft (wij dus…) kan de eerste twee afleveringen van The State nog zien op 22 september. Op 25 september volgen dan aflevering 3 en 4. De serie volgt het leven van vier Britse staatsburgers die zich hebben aangesloten bij ISIS. De serie werd geregisseerd door Peter Kosminsky, de man die verantwoordelijk was voor het met een Golden Globe bekroonde Wolf Hall.
    ______________________________________________________________________________________________

     UPDATE 2

    Vanaf morgen, donderdag 14 september, gaat bij BBC First de Britse tiendelige serie Tin Star van start.
    Voor de gewezen Britse cop Jim Worth (vertolkt door Tim Roth uit The Hateful Eight) die nu als de sheriff van het stadje Little Big Bear door het leven gaat, waren er tot dan toe geen problemen what so ever. De enige misdaad die er is wordt gepleegd door aangeschoten ranchers of door hongerige beren. Maar van zodra er olie wordt gevonden, is het hek van de dam en dreigen drugs, geweld en corruptie het stadje te verscheuren. Bovendien slaat het noodlot toe wanneer Jim bij een moordaanslag een van zijn geliefden verliest. De zwaar getroffen sheriff moet al zijn krachten verzamelen om terug te vechten en de rust te herstellen.
    Naast Tim Roth zien we Christina – Mad Men – Hendricks in de rol van 'badass'. Ze leidt de raffinaderij en vormt het middelpunt van de corruptie die zich meester heeft gemaakt van het tot dan toe slapende stadje.

    Verder kun je in september ook nog kijken naar het tweede seizoen van The Durells, een feelgood serie over een Britse vrouw die in 1935 besluit te verhuizen naar Korfu. De serie kreeg uitstekende kritieken en werd viermaal genomineerd voor een BAFTA.

    Vrijdag 15 september start dan weer op NPO 1 het tweede seizoen van Flikken Rotterdam. De fans die het eerste seizoen nog niet gezien hebben, kunnen terecht op Eén waar de serie 26 september van start gaat.
    ___________________________________________________________________________________________________

    UPDATE

    Vanavond, 5 september, start op BBC First Broken, de erg ontroerende serie over een priester met een verleden die geconfronteerd wordt met zijn geweten en zijn geloof. Sean Bean levert een sterke en ingetogen prestatie af als de priester. Wie van series houdt die de sociale onderlaag van onze maatschappij blootleggen, mogen deze serie niet missen. De serie was eerder al te zien op BBC One, maar dan zonder onderschriften.

    Op 18 september start op BBC Two met het derde seizoen van de Britse comedyserie W1A. De serie volgt Ian Fletcher, voormalig ‘Head of the Olympic Deliverance Commission’, in zijn volgende (fictieve) job als ‘Head of Values’ bij de BBC.

    _________________________________________________________________________________________________

    Met het einde van de zomer start ook het nieuwe televisieseizoen. Dat betekent heel wat nieuwe programma’s waaronder uiteraard ook veel nieuwe series. De series die voor ons het meest in het oog springen zijn The Deuce, het tweede seizoen van Doctor Foster en Rellik. Drie topseries die we onder geen beding willen missen.

    Verder is er ook nog Below The Surface, een Scandinavische serie over een gijzeling, geschreven door een team dat zijn sporen verdiende met series als Dicte, Forbrydelsen en Bron. De uitvoerende producent is niemand minder dan Adam Price, de scenarist van Borgen. In september kun je ook uitkijken naar Tytgat Chocolateen verrassend leuke Vlaamse serie waarvan wij de eerste twee afleveringen zagen op Séries Mania; het derde seizoen van Narcos, het vijfde van Prison Break, het tweede seizoen van Vice Principals en voor de fans Star Trek: Discovery.

    Netflix pakt uit met heel wat nieuwe series waaronder een paar documentairereeksen zoals The Confession Tapes en een paar series die mikken op tieners. Verder presenteert de streamingsite ook nog The Good Place, een comedyserie met Ted Danson die in de VS goeie kritieken kreeg. Dan is er ook nog het tweede verhaal in de serie van J.K. Rowling rond privédetective Cormoran Strike en de Franse misdaadserie La Mante. Verder volgen we deze maand ook nog twee andere Vlaamse series: het eind augustus gestarte #hetisingewikkeld en Spitsbroers waarvan VTM het tweede seizoen start.

    Het overzicht:

    1 september Versailles s2 Eén
    1 september Maigret Eén
    1 september Narcos s3 Netflix
    1 september Lilyhammer s3 Canvas
    2 september Below The Surface Canvas
    2 september Top Of The Lake s2 NPO 2
    4 september Van God Los s4 NPO 3
    4 september Spitsbroers s2 VTM
    4 september Secrets & Lies s2 Eén
    5 september Doctor Foster s2 BBC One
    5 september Broken BBC First
    8 september Greenhouse Academy Netflix
    8 september #realityhigh Netflix
    8 september The Confession Tapes (doc) Netflix
    8 september Fire Chasers (doc) Netflix
    8 september The Expanse s2 Netflix
    9 september La Mante La Une
    10 september Prison Break s5 Q2
    10 september Tytgat Chocolat Eén
    10 september Strike – The Silkworm BBC One
    11 september The Deuce Telenet
    11 september Fear The Walking Dead s3 part II AMC
    11 september Rellik BBC One
    14 september Tin Star BBC First
    15 september Midsummer Murders s19 Eén
    15 september American Vandal Netflix
    15 september Flikken Rotterdam s2 NPO 1
    18 september Vice Principals s2 Telenet
    18 september W1A BBC Two
    20 september Madame Secretary s2 Eén
    21 september The Good Place Netflix
    22 september Fuller House s2 Netflix
    23 september Mike Judge presents: Tales From The Tour Bus Telenet
    25 september The Durrells s2 BBC First
    25 september Star Trek: Discovery Netflix
    25 september Man Seeking Women Q2
    26 september Flikken Rotterdam Eén
    28 september Designated Survivor s2   Netflix
    29 september Three Girls NPO 3
    29 september Unforgotten Eén
    30 september Loch Ness  Canvas


  • Naar het overzicht van nieuwsitems