1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vier nieuwe fictieseries op VRT Eén

    Vier nieuwe fictieseries op VRT Eén

    Datum: 14/12/2023


    VRT Eén heeft voor het komende voorjaar vier nieuwe fictieseries gepland. Eigenlijk twee gloednieuwe en twee vervolgen.

    Chantal
    Na een moeizame zoektocht om haar plekje te vinden als vrouw in ‘a man’s world’, voelt Chantal zich eindelijk thuis als coördinator van de wijkdienst van Loveringem, tot grote vreugde van haar dochter Emma. Ook haar buurman Arne, haar team en burgemeester Vanhecke zijn blij met haar komst. Stagiaire Felke De Bruyne komt het team versterken, met enige animo in het wijkcommissariaat tot gevolg. Roland Schietekatte dient echter een klacht in bij Comité P en zolang dit onderzoek loopt, wordt Chantal geschorst. Als Schietekatte zich daarenboven ook nog kandidaat stelt voor de nakende burgemeestersverkiezingen ziet Chantals toekomst in Loveringem er ineens een pak minder evident uit… Intussen lijken Chantal en Arne naar elkaar toe te groeien op amoureus vlak. Of toch niet…? 

    Het tweede seizoen van Chantal is vanaf 21 januari elke zondag te zien op VRT 1 en VRT MAX.

    Juliet
    In de gloednieuwe crimireeks Juliet, met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol, keert politie-inspecteur Juliet Dumon na de dood van haar vader terug naar haar geboortestreek aan de Vlaamse kust. Daar gaat ze tijdelijk aan de slag bij de plaatselijke recherche en zoekt ze intussen naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë. Terwijl Juliet zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë.

    Naast Charlotte De Bruyne (De Twaalf) die te zien is in de hoofdrol als Juliet zijn andere hoofdrollen en belangrijke bijrollen weggelegd voor zowel gevestigde namen als nieuw en opkomend talent: Nabil Mallat, Amber Naert, Fania Sorel, Maarten Ketels, Mil Sinaeve, Arend Pinoy, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Nicki Von Tempelhoff, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Gene Bervoets, Ben Segers, Abbas Fasaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck en Greg Timmermans.

    Groeien & Bloeien 
    In deze nieuwe sitcom - die de opvolger moet worden van De Kampioenen -  runnen Silke en Klaas samen met hun vader Frank het lokale tuincentrum ‘Groeien & Bloeien’. Het is een echte familiezaak, maar het plotse vertrek van moeder Ingrid heeft een gat geslagen in het gezin én in het bedrijf. Ze proberen met veel liefde de zaak recht te houden, al hebben ze alle drie vaak een andere mening over de juiste aanpak... Het gezin deelt lief en leed met hun werknemers, die ze ook als familieleden zien. Niets of niemand - geen boze klant, vervelende milieuambtenaar of hardnekkige bladluis - kan hun band stuk krijgen. Tot Frank ontdekt dat er in de buurt een nieuwe, moderne hyper-tuinmarkt zal komen. Vanaf nu heeft hij maar één doel: met zoveel mogelijk - volgens hem geniaal vernieuwende, volgens zijn gezin vergezochte en soms zelfs gevaarlijke – ideeën de familiezaak redden van de ondergang. Ze moeten groeien om te blijven bloeien, en de hele familie moet zich mee in de strijd gooien: ook boekhoudster Annemie, Silkes verloofde Sven en Clio, de nieuwe werkkracht die de zaak ook online op de kaart moet zetten. Bovendien is het niet helemaal duidelijk of Barbara (Ini Massez), ambtenaar voor Ruimtelijke Ordening en ex-lief van Frank, hun vijand is of hun vriend. Ze duikt sinds het vertrek van Ingrid alleszins opvallend vaak op in de winkel.

    Groeien & Bloeien is een warme familie-sitcom in een arena waar iedereen komt en die iedereen kent. Wie je ook bent, op een dag stap je binnen in het tuincentrum waar je letterlijk alles kan kopen, van dierenvoeding tot geurkaarsen, van tuinmeubelen tot snoepgoed, van zwembadaccessoires tot kerstversiering, van kitsch tot stijlvol. In de rolverdeling zien we Francisco Schuster, Anouck Luyten, Ben Segers, Ini Massez, Goele Derick, Andrew Van Ostade, Maïmouna Badjie.

    Dertigers
    Ieders favoriete vriendengroep is weer van de partij in het tweede seizoen van Dertigers. Vlaanderen zat op het puntje van zijn stoel op het einde van vorig seizoen: voor wie kiest Jonas, die gevangen zat tussen zijn liefde voor Laura en die voor Ruben? Hoe gaat het nog tussen de vrijgevochten Nele en Marvin? En vindt Sami de blijvende liefde bij Lies … of staat Ada hun relatie in de weg? De hoofdrollen in Dertigers worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems