1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Wentworth krijgt Vlaamse remake

    Wentworth krijgt Vlaamse remake

    Datum: 6/07/2016

    Na Callboys en De Dag zet VIER de komende jaren nog meer in op Vlaamse fictie: in  juli starten immers de opnames van Gent-West, een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in een fictieve Gentse vrouwengevangenis. Er wordt niet gefilmd in een bestaande gevangenis, maar in een speciaal daartoe gebouwd cellencomplex in een leegstaande loods in Gent.

    Het decor beslaat maar liefst 2.000 vierkante meter, een ongeziene omvang voor een Vlaamse fictiereeks die ten vroegste in 2018 op VIER te zien zal zijn, en vooraf via Play en Play More van Telenet.
    De nieuwe Vlaamse dramareeks is gebaseerd op de Australische serie Wentworth. In Australië is de reeks over een vrouwengevangenis al aan een vierde succesvolle seizoen begonnen en in Nederland is de Nederlandse versie Celblok H ook al toe aan zijn derde seizoen.

    Gent-West speelt zich dus af binnen de gesloten muren van een open vrouwengevangenis: in afwachting van haar proces komt Veronique Dockx terecht in Gent-West. Ze zit daar in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen zijn doorgeslagen en ze haar man David - die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld - heeft proberen te verstikken.
    Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn.

    De opnames gaan van start deze zomer. De Vlaamse cast van deze reeks zal gezien het thema opvallend vrouwelijk zijn.

    Kijk hier naar een video van het indrukwekkende decor


  • Naar het overzicht van nieuwsitems