1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuwe Buren

Season1.be3,53,55

Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van thrillerauteur Saskia Noort ('Terug Naar De Kust', 'De Eetclub') waarvan er in Nederland ongeveer 400.000 verkocht werden. De tv-serie, waarvan er inmiddels twee seizoenen zijn verschenen, was bij ons te zien op Vitaya en in Nederland op Videoland en daarna op RTL4

De serie gaat over een koppel dat verhuist naar Almere, nadat ze hun baby verloren hebben. Ze worden uitstekend opgevangen door hun buren, maar merken al vlug dat dit koppel heel wat te verbergen heeft. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door de 'échte' koppels Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans en Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer (die ondertussen uit elkaar zijn).

Het tweede seizoen van Nieuwe Buren is, in tegenstelling tot seizoen 1 dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, gebaseerd op een origineel scenario. Het script breidt wel verder op de verhaallijnen uit het eerste seizoen. Eva is ditmaal het hoofdpersonage. Andermaal maakt ze kennis met een koppel dat een geheim met zich meedraagt. Daarvan gaat ze profiteren om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Fedja van Huêt (Overspel) en Karina Smulders (Familie Kruys) vervangen in het tweede seizoen Thijs Römer en Katja Schuurman. Ze spelen Lex en Steffi, de nieuwe buren van Eva en Peter. Daarnaast zien we ook nog Leopold Witte (Lodewijk in Gooische Vrouwen) die de rol speelt van Carl, de nieuwe liefde van Lilly.

Producente en regisseuse Antoinette Beumer (van de Nederlandse Loft) heeft ondertussen laten weten dat de Amerikaanse producent Fox een optie heeft genomen op een Amerikaanse remake.


Acteurs:  Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Thijs Römer, Katja Schuurman, Fedja van Huêt, Karina Smulders

Prijzen:
geen prijzen

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2 (vanaf 16 mei)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 10
De zwangere Eva en haar man Peter verhuizen naar hun nieuwe huis in Almere. Nog voordat de verhuizing een feit is, verliezen ze de baby. Gelukkig vinden ze steun bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca, een koppel van hun leeftijd dat alles doet om hen het naar hun zin te maken. Maar dan komen Eva en Peter erachter dat het swingers zijn en dat Steef een gevaarlijk dubbelleven leidt.

Seizoen 2 (2016) aantal afleveringen: 10

Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een TBS-kliniek en ook Steef keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi en Lex en hun kinderen: de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •