1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • De beste series van 2017 (Season 1) (UPDATE)

  De beste series van 2017 (Season 1) (UPDATE)

  Datum: 31/12/2017

  UPDATE

  "Haast en spoed is zelden goed", een spreekwoord dat in het dagelijkse leven spijtig genoeg maar al te vaak bevestigd wordt. Gelukkig zijn er dan oplettende mensen die de fout opmerken.
  Net voor oudejaar stelde ik nog vlug mijn lijstje op, maar in alle haast vergat ik mijn nummer 1! Ongelooflijk, maar waar! Bij deze willen deze kemel van formaat dan ook rechtzetten: The Leftovers was en is zonder twijfel mijn nummer 1 van het afgelopen jaar. Een intrigerende serie die afstevende op een oké waardering, ware het niet dat het derde seizoen mij compleet overrompelde. Een serie die ondanks zijn uitgangspunt (mensen verdwijnen zomaar van de aardbol) een fantastische ontknoping kende. Helaas, betekent dit ook dat we in de toekomst geen Leftovers meer te zien zullen krijgen. En dat is toch een serieuze aderlating...
  _____________________________________________________________________________________________________

  Het afgelopen jaar zagen wij 71 series, 58 volledig, één of meerdere afleveringen van 13 andere. Spijtig genoeg waren er toch nog altijd een aantal die wij nog niet konden zien, series zoals The Handmaid’s Tale, Better Things, Alias Grace, Ride Upon The Storm, Godless of Dark.

  Het niveau van de betere tv-serie ging er ook dit jaar nog op vooruit. Meer en meer gevestigde regisseurs maakten de overstap naar de tv-serie waar zijn hun creativiteit de vrije loop konden laten gaan. Dit resulteerde in topseries als The Young Pope (P. Sorrentino), Big Little Lies (J.M. Vallée) of Mindhunter (D. Fincher).

  Het was andermaal opvallend hoe weinig inbreng de Amerikaanse netwerkkanalen hadden. Elk jaar neemt hun nationaal en internationaal belang af. Terecht zouden we zeggen, want hun series staan bol van de verheerlijking van Amerika, hun waarden en hun helden.
  Het Verenigd Koninkrijk liet zich ook dit jaar niet onbetuigd en mikte vooral op kwalitatieve series van beperkte duur (maximaal zes afleveringen), vooral het nieuwe seizoen van Peaky Blinders was top, net als het tweede seizoen van Doctor Foster, de miniserie National Treasure, het tweede seizoen van The Missing, Apple Tree Yard, Clique, Born To Kill, Love Lies & Records en het vierde seizoen van Line Of Duty.

  Vlaanderen deed het met Tytgat Chocolate, Tabula Rasa, Spitsbroers en Beau Séjour lang niet onaardig, maar het is vooral uitkijken naar de misdaadserie 13 Geboden met Marie Vinck en Dirk Van Dijk. It’s Showtime daarentegen, moet zowat een van de slechtste series van het jaar geweest zijn. Heel goed was dan weer La Trêve, de fictieserie van RTBF. Nederland scoorde met Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen, Hollands Hoop s2 en het vijfde en laatste seizoen van Penoza, maar ontgoochelde zwaar met Voetbalmaffia (zéér slecht) en Klem (zeer ontgoochelend, vooral de acteerprestatie van Barry Atsma). Jeroen Van Koningsbrugge was zeer degelijk zoals steeds in het derde seizoen van Smeris en de miniserie Riphagen.

  Een serie waarvan we enkel de eerste afleveringen gezien hebben, maar die zéker uitnodigt tot meer is Seven Types Of Ambiguity, van de makers van The Slap.


  De beste series van 2017

  1. The Leftovers s3
  2. Big Little Lies
  3. The Young Pope
  4. Peaky Blinders s4
  5. Better Call Saul s3
  6. Fargo s3
  7. Mindhunter
  8. Doctor Foster s2
  9. Line Of Duty s4
  10. The Sinner
  11. The Deuce
  12. Broken
  13. Game Of Thrones s7
  14. Homeland s6
  15. Master Of None s2
  16. La Trêve
  17. Ozark
  18. American Vandal
  19. Love, Lies & Records
  20. Born To Kill


 • Naar het overzicht van nieuwsitems