1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in april (UPDATE 2)

  Verwacht in april (UPDATE 2)

  Datum: 22/04/2018


  UPDATE 2

  Eind april heeft Canvas een Britse misdaadserie gepland. Het betreft hier de ITV-serie Bancroft over twee vrouwelijke politie-inspecteurs wier paden elkaar kruisen. De vierdelige serie die eigenlijk voorbestemd was voor het digitale platform ITV Encore deed het met gemiddeld 6,7 miljoen kijkers meer dan behoorlijk, zo goed zelfs dat er een tweede seizoen komt.

  Ook nieuw is het tweede seizoen van Genius, ditmaal volledig gewijd aan de schilder Pablo Picasso. Antonio Banderas krijgt de eer om deze iconische kunstenaar in al zijn glorie neer te zetten.
  _____________________________________________________________________________________________________

  UPDATE

  Vanaf 16 april kunnen Vlaamse kijkers volop genieten van het elfde seizoen van The X-Files. Het onafscheidelijke duo is toe aan hun laatste avontuur samen, want Anderson maakte enkele maanden geleden bekend dat ze stopt met de reeks. Wordt Scully ontvoerd door buitenaardse wezens? Kunnen Mulder en de rest van de wereld de pandemie overleven? En waar houdt William, de zoon van Scully en Mulder, zich verborgen? Met die vragen eindigde het vorige seizoen van The X-Files. In seizoen 11 krijgt de kijker de langverwachte antwoorden.

  De serie waar wij persoonlijk het meest naar uitkijken is The Split, de nieuwe serie van Abi Morgan, de scenariste van de tv-series River en The Hour (twee van onze favorieten) en de speelfilm Shame. In deze sexy en uitdagende serie draait alles rond het huwelijk. Hannah Defoe zit als advocate dagelijks opgescheept met de huwelijksproblemen van anderen, maar merkt niet dat haar eigen huwelijk op de klippen loopt…

  Dat de Engelsen trots zijn op kostuumdrama’s mag andermaal blijken uit The Woman In White, een vijfdelige miniserie over een man die de geest van een jonge vrouw ontmoet. Al vlug komt hij terecht in een verontrustende en mysterieuze wereld. In de rolverdeling van deze serie die gebaseerd is op de gothic novel van Wilkie Collins, zien we o.a. Charles Dance (Game Of Thrones), Dougray Scott (Hemlock Grove) en Joanna Scanlon (No Offence).

  Tot slot is er ook nog de start van Secrets, de spin-off van Thuis voor jongeren.
  __________________________________________________________________________________________

  Zondag ging de maand april van start met dire nieuwe series: Siren, de serie over de bloeddorstige zeemeermin, De Zuidas, een nieuwe Nederlandse serie over een advocatenbureau en Ordeal By Innocence, de uitstekende nieuwe Agatha Christie-verfilming.

  Verder zitten er in april een paar juweeltjes waarop heel wat fans zitten te wachten. Zo is er het tweede seizoen van Legion, de compleet maffe serie van de bedenker van Fargo, The Alienist, de misdaadserie van ‘onze’ Jakob Verbruggen, het tweede deel van La Casa Del Papel, de verrassende Spaanse serie die overal hoge ratings krijgt en de tweede seizoenen van Westworld en The Handmaid’s Tale. Of deze laatste serie ook in Vlaanderen te zien zal zijn via Proximus is nog net bekend.

  Series die deze maand het ontdekken meer dan waard zijn, zijn Deep State, een rauwe thrillerserie over een voormalig geheimagent (Mark Strong) die gedwongen wordt om terug te keren naar zijn oude leven om de dood van zijn zoon te wreken; Lost In Space, de remake van de klassieker uit 1965; The City & The City, de Britse miniserie die gebaseerd is op het boek van sf-auteur China Miéville, de Nederlandse miniserie Exportbaby over kinderhandel in Oeganda van de regisseuse van De Fractie en last but not least, het bejubelde Britse drama Save Me met Lennie James (The Walking Dead), Suranne Jones (Doctor Foster) en Stephen Graham (Taboo).

  Zonder twijfel volgt er de volgende dagen meer nieuws over de invulling van de tweede helft van de maand.

  Een voorlopig overzicht

  1 april Sirens Telenet
  1 april De Zuidas NPO 3
  1 april Ordeal By Innocence BBC One
  4 april Legion s2 FOX
  5 april Suspects s2 Videoland
  6 april Troy: Fall Of A City Netflix
  6 april La Casa Del Papel s1 deel 2 Netflix
  7 april Safe House s2 NPO 2
  7 april The City & The City BBC Two
  7 april Exportbaby NPO 2
  8 april The Durrells s3 BBC First
  10 april Sekasin (Mental)  NPO 3
  12 april Deep State FOX
  13 april Lost In Space Netflix
  16 april The X-Files s11 Q2
  16 april Secrets Eén
  17 april La Zona Canvas
  19 april The Alienist Netflix
  19 april Save Me BBC First
  20 april Dope s2 Netflix
  21 april The Letdown Netflix
  22 april The Woman In White BBC One
  22 april Genius: Picasso National Geographic
  23 april Westworld s2 Telenet
  23 april The Originals s5 Netflix
  24 april The Split BBC One
  24 april The Handmaid’s Tale s2 Videoland
  26 april Happy s1 Netflix
  27 april 3% s2 Netflix
  27 april Bobby Kennedy For President (doc) Netflix
  28 april Bancroft Canvas
  28 april Line Of Duty s4 NPO 2
  30 april The 100 s5 Netflix
  30 april Modus s2 NPO 2

 • Naar het overzicht van nieuwsitems