1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in december (UPDATE 4)

  Verwacht in december (UPDATE 4)

  Datum: 20/12/2017

  UPDATE 4

  Belangrijk nieuws voor zij die Big Little Lies – zonder twijfel dé serie van het afgelopen jaar – nog niet gezien hebben. Vanaf 26 december is deze alom bekroonde serie immers te zien op de Canvas.
  Big Little Lies volgt drie rijke vrouwen aan de Californische kust die het ogenschijnlijk prima voor elkaar hebben. Maar succes en rijkdom zijn niet alles. Allemaal hebben ze hun problemen. Die komen aan het licht wanneer tijdens een groot Elvis-karaoke feest plots iemand om het leven komt. In de hoofdrollen schitteren Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott en Zoë Kravitz. Een serie die je onder geen beding mag missen!
  ________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 3

  Fans van horror mogen zeker niet vergeten te kijken naar de nieuwe serie The Exorcist, gebaseerd op de gelijknamige film van William Friedkin uit 1973. In de serie zien we hoe drie priesters gevallen van demonische bezetenheid proberen op te lossen.

  Voor de Nederlandse kijkers die een abonnement hebben op Videoland zijn het hoogdagen. Niet minder dan drie series werden in deze periode online gezet. Zo kun je vanaf vrijdag 15 december kijken naar Off the Map (2011), waarin drie jonge dokters gaan werken in een kliniek in Zuid-Amerika. In de rolverdeling zien we o.a. Caroline Dhavernas (Hannibal), Mamie Gummer (The Good Wife, Manhattan) en Rachelle Lefevre (Under The Dome). Vanaf zaterdag 16 december is het dan de beurt aan The Royals (2015) waarin we kennismaken met een fictieve Britse Koninklijke familie. Aan het hoofd staat Koning Simon die getrouwd is met Helena. Ze hebben drie kinderen: troonopvolger Robert, en de tweeling Liam en Eleanor die genieten van het feit dat ze ‘royals’ zijn. Maar als Robert overlijdt komt alles op zijn kop te staan. Vanaf zondag 17 december staat het tweede seizoen te zien van de ziekenhuisserie CMC (Centraal Medisch Centrum) (2016) dan weer online. In dit tweede seizoen blijven de pers en politie de fraudezaak rond CMC volgen, vindt Luuk dat directeur Cleo hun geheime relatie bekend moet maken en moet chirurg Jacob opbiechten dat hij aan Alzheimer lijdt.
  Verder kunnen de fans van over de top horror hun hartje ophalen met het eerste en tweede seizoen van Ash VS Evil Dead. Liefhebbers van Scandinavische series mogen zeker Thicker Than Water niet missen. Twee broers runnen samen met hun zus het hotel dat hun moeder hen heeft nagelaten, maar dat gebeurt niet zonder problemen vooral ook omdat de pijnlijke herinneringen uit het verleden nog steeds niet verwerkt zijn.
  ________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2


  Op 26 december zendt de BBC een nieuwe versie uit van Little Women. In deze driedelige miniserie die gebaseerd is op de klassieker van Louise May Alcott, volgen we de vier zussen Meg, Jo, Beth en Amy March op weg naar volwassenheid. Met de hulp van hun moeder Marmee (vader is aan het front) leren de meisjes wat het is om een jong meisje te zien, wat het betekent verliefd te zijn, gehuwd en gescheiden. Een ideale serie voor de Kerst met in de hoofdrollen Emily Watson, Maya Hawke, Willa Fitzgerald, Annes Elwy, Kathryn Newton, Angela Lansbury, Michael Gambon en Jonah Hauer-King.

  _________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  Vanaf vrijdag 8 december loopt op Eén het vierde seizoen van de Britse detectiveserie Endeavour. In deze serie, die vier afleveringen telt, volgen we een jonge Endeavour Morse, in een later stadium vormgegeven door John Thaw in de serie Inspector Morse.

  Een paar dagen later kun je op Eén terecht voor het tweede seizoen van Crossing Lines, de misdaadserie waarin een speciaal team moorden onderzoekt die de Europese grenzen overschrijden.

  Helemaal nieuw is de zesdelige misdaadserie Cardinal, een Canadese serie met Billy Campbell (The O.C., The Killing, Modus) en Karin Vanasse (Revenge). De serie scoorde uitstekend bij de pers en werd Canada’s meest bekeken reeks. Het hoofdpersonage is John Campbell, een detective die zijn fouten uit het verleden probeert recht te zetten. Maar tegelijkertijd ondermijnt hij ook zijn onderzoek naar de moord op een klein meisje.

  Wie fan is van hospitalen en vroedvrouwen en Call The Midwife een fantastische serie vindt, kan alvast uitkijken naar de jaarlijkse Kerstspecial. Schaf u alvast een doos Kleenex aan!

  Daags na Kerstmis serveert BBC One The Miniaturist, een miniserie die zich afspeelt in 1686, in Amsterdam. Wanneer de 18-jarige Nella Oortman aanbelt aan het huis van haar kersverse echtgenoot Johannes Brandt, wordt ze opgevangen door zijn ijskoude zuster en beseft ze al vlug dat binnen het huishouden van de Brandts niets is wat het lijkt…

  En last but not least – het beste sparen we uiteraard voor het laatst – op 29 december start op Netflix het vierde seizoen van Black Mirror. Zes nieuwe, soms beangstigende, verhalen over de invloed van de moderne technologie op het dagelijkse leven. In de hoofdrollen zien we Rosemarie DeWitt, Jesse Plemons, Andrea Riseborough, Georgina Campbell, Joe Cole en Maxine Peake.
  ____________________________________________________________________________________________________

  Hoewel het overzicht voor december nog verre van volledig is, zijn er toch heel wat series waar wij persoonlijk naar uitkijken. Zo is er eerst en vooral de Duitse serie Dark, die vanaf vandaag te zien is. Ook Manhunt: Unabomber wekt onze interesse, een serie over de jacht op de ‘Unabomber’ met hoofdrollen voor Paul Bettany en Sam Worthington. Dan zijn er ook nog Wormwood, de documentaire achtige serie van Erroll Morris (zie ook: Errol Morris onthult donker kantje van de CIA), Monster, een nieuwe topserie uit Scandinavië en Feud: Bette And Joan, de nieuwe serie van Ryan Murphy die per seizoen een legendarische ‘ruzie’ belicht. In het eerste seizoen draait het om de jarenlange vete tussen actrices Joan Crawford en Bette Davis.

  Naast deze nieuwe series zijn er ook de vervolgseizoenen van The Crown en Easy. Van Alex is niet zoveel bekend, enkel dat het een serie is uit Scandinavië over een dirty cop die besluit het rechte pad te bewandelen. De serie werd bedacht door de man achter Den Fördömde en Fjällbackamorden.

  Een voorlopig overzicht


  1 december Dark Netflix
  1 december Easy s2 Netflix
  1 december Monster Telenet
  2 december Safe House s2 Canvas
  3 december The A Word s2 BBC First
  8 december The Crown s2 Netflix
  8 december Alex Telenet
  8 december Endeavour Canvas
  11 december Crossing The Lines Eén
  12 december Manhunt: Unabomber Netflix
  15 december Wormwood Netflix
  15 december The Ranch part IV Netflix
  15 december Erased Netflix
  15 december Off The Map Videoland NL
  16 december Feud: Bette And Joan BBC Two
  16 december Cardinal Canvas
  16 december The Royals Videoland NL
  17 december The Magicians s1 Telenet
  17 december Centraal Medisch Centrum Videoland NL
  18 december Father Brown s6  BBC One
  18 december The Exorcist Fox
  20 december The Magicians s2 Telenet
  22 december Fuller House s3 pt. 2 Netflix
  24 december Once Upon A Time s7 pt. 1 Telenet
  25 december Call The Midwife X-special BBC One
  26 december Travelers s2 Netflix
  26 december The Miniaturist BBC One
  26 december Little Women BBC One
  29 december Black Mirror s4 Netflix • Naar het overzicht van nieuwsitems